Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

Sziasztok!

Mostanában gondolkozom infrapaneles fűtés beszerelésében. Egy 10nm-es alapterületű, üres állapotában 23 légköbméteres szobát szeretnék villannyal fűteni. Se kémény, se gáz nincs bevezetve ezért marad az áram. A szoba roskadásig van pakolva bútorral, így az a 23 légköbméter simán feleződik (kb 15 lehet némi ráhagyással). A szobához 1db 2 szárnyú régimódi dupla ablak tartozik, illetve egy üvegezett ajtó, ami nem hőszigetelt, de van rá téve egy hőszigetelő réteg (ér amennyit ér).
    Nos a kérdésem az volna hogy érdemes infrapanelt beszerezni ide? Sajnos a fűtőtestet csak falra, vagy mennyezetre lehetne beszerelni, mivel már egyszerűen nincs hely a padlón semminek ( :DDD ).
    Illetve hogy hány darab, hány Wattost lenne érdemes venni, mert nem tudom hogy milyen hőérzetet ad egy ilyen cucc. Mert ha csak 10 fokot csinál de én jól érzem magam benne, az már jó. Illetve hogy télen a -25-ben mennyire képes ez "megtartani" a meleget a szobában? Tehát olyankor 0-24-ben kell járnia, vagy elég csak pár órát hagyni. A szoba hőtartó képessége amúgy meglepően jó (most is odakint van kb 10 fok, itt bent meg 25, nyitott ajtóval és egy függönnyel az ajtó előtt :D )
    Csak azért érdeklődöm mert a másik lehetőség hogy átköltözöm a mellék épületből (ahol most vagyok) a főbe, de ott gázfűtés van és múlt télen is a gatyám rá ment (50-60k is volt a nagy hidegekben), mert régi gázkonvektoros a megoldás ami nagyon nem jó hatásfokkal megy (a konvektor közelében olvadnak a bútorok, a 18nm.es szoba másik felén meg fázom).
    Szóval ha ebben a mellék épületben meg lehetne oldani Infrával a fűtést úgy hogy havi max 10-20 ezret fizetek pluszt az áramra, már össze teszem a kezem és földhöz verem a seggem örömömben. :DDD

Véleményekre vagyok kíváncsi (nem olvastam végig még mindent csak ezt az oldalt)

Üdv.

Romvr

Új hozzászólás Aktív témák