- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Mostanában gondolkozom infrapaneles fűtés beszerelésében. Egy 10nm-es alapterületű, üres állapotában 23 légköbméteres szobát szeretnék villannyal fűteni. Se kémény, se gáz nincs bevezetve ezért marad az áram. A szoba roskadásig van pakolva bútorral, így az a 23 légköbméter simán feleződik (kb 15 lehet némi ráhagyással). A szobához 1db 2 szárnyú régimódi dupla ablak tartozik, illetve egy üvegezett ajtó, ami nem hőszigetelt, de van rá téve egy hőszigetelő réteg (ér amennyit ér).
Nos a kérdésem az volna hogy érdemes infrapanelt beszerezni ide? Sajnos a fűtőtestet csak falra, vagy mennyezetre lehetne beszerelni, mivel már egyszerűen nincs hely a padlón semminek ().
Illetve hogy hány darab, hány Wattost lenne érdemes venni, mert nem tudom hogy milyen hőérzetet ad egy ilyen cucc. Mert ha csak 10 fokot csinál de én jól érzem magam benne, az már jó. Illetve hogy télen a -25-ben mennyire képes ez "megtartani" a meleget a szobában? Tehát olyankor 0-24-ben kell járnia, vagy elég csak pár órát hagyni. A szoba hőtartó képessége amúgy meglepően jó (most is odakint van kb 10 fok, itt bent meg 25, nyitott ajtóval és egy függönnyel az ajtó előtt)
Csak azért érdeklődöm mert a másik lehetőség hogy átköltözöm a mellék épületből (ahol most vagyok) a főbe, de ott gázfűtés van és múlt télen is a gatyám rá ment (50-60k is volt a nagy hidegekben), mert régi gázkonvektoros a megoldás ami nagyon nem jó hatásfokkal megy (a konvektor közelében olvadnak a bútorok, a 18nm.es szoba másik felén meg fázom).
Szóval ha ebben a mellék épületben meg lehetne oldani Infrával a fűtést úgy hogy havi max 10-20 ezret fizetek pluszt az áramra, már össze teszem a kezem és földhöz verem a seggem örömömben.Véleményekre vagyok kíváncsi (nem olvastam végig még mindent csak ezt az oldalt)
Üdv.
Romvr
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Fotó állvány eladó
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest