Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
SPOILER
Apróság, de nem az ajtó, hanem egy szellőző nem záródott be rendesen.
-
emiki6
veterán
57,5 óraámba telt, 94,94%-ra csináltam meg. Nem maxoltam ki teljesen, sok vintage pontot nem néztem meg, nem fedeztem fel mindent, de az összes campfire-t biztos, továbbá az 9t9dik hunting groundot csak full sun-ra csináltam meg és ezeket szerintem hagyom így, mert mikor elkezdtem az uccsó küldit, akkor úgy álltam neki, hogy ezzel zárom a játékot. Jól tettem! Tök jó volt látni, hogy sok side quest szereplője jelent meg a csata előtt, ez egy mindent felölelő keretet adott a játéknak, jól átadta az egész csata előnapja hangulatot.

Valaki kért összefoglalót a történetről, így én most leírom, amit értettem, spoileres rész következik:
[SPOILER]A 2060-as években fejlett a technológia, egy Faro nevezetű fazon vállalata fókuszokat és egyéb hasznos eszközöket, robotokat gyárt, ám gyár "rendfenntartó" robotokat is.
Egyik ilyen, a corruptor, ami ami egy felderítő robot, jól megállja a helyét a harcmezőn, gyors, könnyen mozog bármilyen terepen, képes az irányítása alá vonni más robotokat és végszükség esetén természeti erőforrásokból üzemanyagot nyerni, valamint reprodukálni önmagát. Csak hogy keletkezett egy programhiba (glitch), amitől ezek a robotok féktelen pusztításba, szaporodásba kezdtek és nem lehetett őket kikapcsolni, más robotok sem voltak jók ellenük, mert azok felett is átvették az irányítást. Az emberek rájöttek, hogy nincs kiút, nem állítható meg a világ totális pusztulása, el fog jönni a Zero Day. Elisabet terve (Project Zero Dawn) az volt, hogy létrehoz egy AI-t (mesterséges intelligenciát, GAIA-t), ami a világ pusztulása után feltöri a gyilokrobotok kommunikációjának kódolását és leállítja azokat, ezután pedig terraformálja a bolygót, megtisztítja a szennyeződésektől, újra élhetővé teszi és végül újraindítja az életet. Alprogramjai melyek görög istenekről kapták a nevüket különböző funkciókat fognak ellátni. Az egyik a terraformáláshoz szükséges gépeket fogja (művészi módon) megtervezni és legyártani, a másik az emberiség tudásának megőrzéséért és átadásáért fog felelni (apolló) és ott van hádész is, aki elpusztít mindent a bolygón, hogyha félresikerülne jól a terraformálás vagy az élet beindítása és káosz lenne a bolygón. Ahhoz, hogy e terv sikeres legyen azt mondják az embereknek, hogy egy szuperfegyvert terveznek és időt kell nyerni hozzá, de utána lekapcsolja a gépeket és minden jó lesz, ám ez csak egy mese azért, hogy a föld komplett lakosságát hadba fogják azért, hogy lelassítsa a gépek invázióját, hogy elkészülhessenek a terv kivitelezéséhez szükséges földalatti telepek, bunkerek. Ez sikerül is, megépítik, ám mikor le kellene zárni a központi bunkert, akkor (ha jól értettem) meghibásodik egy, ami a szellőzőket zárja le. Elisabet vállalja, hogy kimegy és megjavítja, bár tudja, hogy utána már nem térhet vissza és kint a halál várja. Eközben Faro kitalálja, hogy az emberiség tudása egy méreg, egy fertő, amitől meg kell védeni a jövő generációit, ezért törli az egész apolló adatbázist és megöli az alfákat (úgy, hogy kivonja a levegőt a helységből melyben tartózkodtak.
A történet következő része az, hogy GAIA feltöri a kódot, leállítja a gépeket, terraformál, beindítja az életet, majd elkezdi létrehozni az embereket, a korábban élt emberek genetikai kódjai alapján és (ha jól értettem) őket humanoid robotok nevelik fel, aztán mikor kifogynak a kajából a bunkerek, akkor elküldik őket a szabadba úgy, hogy nem térhetnek vissza.
Telik múlik az idő, kialakulnak a törzsek, kultúrák, stb és "megszületik" Aloy,. Aki Elisabet Sobec klónja és azért hozza létre GAIA, mert valami megfertőzi a hádész programot, ami elkezdi átveni az irányítást, ezért GAIA úgy dönt csinál egy önmegsemmisítést és felrobbantja a GAIA Prime létesítmény reaktorát, hogy elpusztítsa hádészt, de hádész még ezelőtt valahogy tönkreteszi GAIA-t és Aloynak lesz az a "feladata", hogy véglegesen elpusztítsa hádészt, majd építse újra a létesítményt és indítsa újra GAIA-t.Kérdezem én a többiektől, hogy (egyrészt jól írtam e, amit, másrészt) mi történik pontosan Aloy születése előtt, hogy fertőződik meg a hádész program, illetve pontosan miért kellett kimennie Elisabetnek? [SPOILER VÉGE]
Elvileg jön majd story dlc, de lehet nem várom meg és eladom előtte a játékot és visszaadom havernak a ps-t...
Ennél több tartalom nem tudom kell e egy játékba, 50 órányi szerintem pont elég.. 
-
hyggelig
senior tag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Pont emiatt a trophy miatt veszem szinte 100%-osan biztosra, hogy nem fogom platinázni a játékot.
-
SH4D0W2011
őstag
Csókoltatom a Blazing Suns at all Grounds trophy kitalálóját. Mostanában úgysem idegeskedtem egy játék közben sem...

-
Bad Pritt
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy nálunk nincs téma, ha megvan a plat.
-
PowerBuldog
veterán
A Platinum témáról tud valaki valamit?
(#292) Bad Pritt: hát akkor szüljenek sünt

-
Lefty
addikt
Egyebkent, aki mar elorebb van joval a sztoriban. Mindenfele spoiler nelkul az kiderul kesobb, hogy a gepek miert legelnek fuvet es egyebek? Meg ugy altalaban miert elnek a vilagban csak ugy, mint a hus ver allatok? Mar alig varom, hogy kideruljon.
Meg az annyira nem jon ossze nekem, hogy peldaul ahol eloszor masztam meg tallneck-et, rendes mai kornak megfelelo romok vannak, autoroncsok, jelzotablak. Ugyanakkor a barlangokban meg minden high-tech. De elvileg ugyanugy az osokhoz kapcsolodik.
-
Bad Pritt
félisten
Pont ez az szerintem, hogy így kicsit elveszítette a boss fight a lényegi elemét, hogy más legyen, mint a standard harci mechanika. Ugyanazt csináltam ugyanúgy, mint egy standard ellenségnél, csak kicsivel tovább tartott, meg jobban kellett figyelni.
SPOILER
Pl. a gladiátor arénás harc tök jó volt, hogy kicsit out of the box gondolkodásra ösztönzött, de tényleg csak minimálisan, a jövőben ilyenből kéne többet és bátrabban használni.SPOILEROtt van pl az Arkham City, ami azért egy elég hasonló játék sok szempontból és baromi jók a boss fight-jai, pedig elég sok agyon van scriptelve.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Szerintem sokkal jobb hogy nem script-elt a boss-fight. Hisz pont az adja a játék sava-borsát, hogy többfajta harcmodorban is küzdhetsz. Lehet lopakodni, lesből támadni. Csapdákat állítani, távolról nyilazni. Csúzlival fagyasztani, majd tapadós bombákkal ártalmatlanítani. Szigonnyal lekötözni, és közelharcban legyőzni. Fegyvereket testről leválasztani és ellenük használni. Ha van rá lehetőség más gépeket felülírni, és velük legyengíteni.
Persze elhiszem, hogy egy scriptelt boss-fight jóval izgalmasabb és "filmesebb" hatást ad, de a HZD-ben nekem pont az jött be, hogy úgy harcolsz a gépek ellen, ahogy csak akarsz, ami neked bejön, vagy ahogy éppen jól esik. -
Bad Pritt
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hát meg ha visszagondolsz rá, nem volt sehol egy igazán jól megírt, pörgős scriptelt boss fight sem, ahol mondjuk felkap a viharmadár és akkor a levegőben kell lezúzni, vagy végigüldöz a fél világon. Most az Uncharted közben jöttem rá, hogy ez azért hiányzott, kevésbé lett volna minden összecsapás sematikus, mindegyik igazából variáció volt ugyanazon témára, aztán ha triggereltél valamit harc közben, akkor cutscene.
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Elvileg van valami "god mode", ahol ugyan nem állaton, de lehet repülni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szerintem úgy veszik, hogy nem bug, hanem challenge.

Van videó youtube-on, hogy valaki asszem egy chargerrel ugratgat föl a hegyen és úgy esik be oldalt a kapun belülre, meg ilyenek.
-
PowerBuldog
veterán
Ezt nem javították még? 1.13-nál tart már. Mióta kölcsönadtam azóta kijött vagy 5 update

-
Lefty
addikt
Mother's watch-hoz miert nem enged vajon vissza? A weaver armorhoz akarnam osszeszedni a power celleket.
-
emiki6
veterán
A manual save filera kiírja. Mindig mielőtt kilépek mentek egy manuált, majd megnyitom, hogy lássam mennyinél tartok.

Eddig az volt a tendencia, hogy 1 óra alatt 1 szint és 2 százalék, de nem annyi lesz végül szerintem. 60 óra alatt viszont valószínű befejezem. Kezd zavarni, hogy minden szórakozásra fordított szabadidőm ebbe ölöm, szeretnék már filmeket nézni...
-
Nova96
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Amikor néztem a végigjátszás a srác megtalálta, de én se tekintettem annak.

Vannak találgatások, hogy Death Stranding-hez valamilyen módon kapcsolódik. pl. Az egész előtt játszódott
-
melega
őstag
Tuti megveszem a játékot, úgy év névnapom felé tervezem, ha nem akkor jövőre. Feltéve ha nem lesz szűkre szabott a szabadidőm.
-
emiki6
veterán
Nem is írtam, az új patch kijavította a bebugzott küldetésem, teljesítettnek vette

Én most fogytam ki melléktartalomból. Van még 2 corrupted zone, az uccsó vadászhelyen a blazing sunok, a zéta cauldron meg a sylenses főszál. (48 óra, level 46, 84%)
-
Nova96
őstag
Én itt kakukktojás vagyok, végigjátszás néztem. Mert nem volt pénzem erre a ps4+ játékra,de eszméletlenül lenyűgözött.Kár, hogy nem magam éltem át.
Ki mennyit talált meg? Spoiler tartalmaz.Easter eggs
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy ha most ajánlhatnám valakinek, akkor azt mondanám, hogy Meridian utáni küldetést csinálja még meg (spoiler nélkül: bánya) és aztán kezdjen el kalandozni mindenfelé, így pont megfelelő kihívás lesz és nem töri meg annyira a sztorit sem.
Mondjuk én kétszer ennyi dungeont elviseltem volna, az utolsó sem volt nagy kihívás.
-
Én is nagyon sokáig hanyagoltam a main quest-et, és próbáltam mindenféle side-questeket és errand-okat letudni, meg a bögréket, fémvirágokat gyűjteni, Tallneck-eket megmászni.
Aztán már kicsit zavart, hogy nem haladok a fő sztorival, és végül nekiálltam megcsinálni azt is. Annyi előnye volt talán ezeknek a "kalandozásoknak", hogy a main quest-nek az előírtnál sokkal magasabb level-en álltam neki, és alapvetően nem okozott akkora gondot a masszívabb ellenfelek legyőzése. Az legelső corruptor még Mother's Watch-nál pl. tök nehéznek tűnt, most meg már 2 se kottyan meg. A vicc, hogy előbb küzdöttem meg corrupted Behemoth-tal és Thunderjaw-val, mint simával.
-
hyggelig
senior tag
Engem olyan szinten magával ragadott az egész, hogy még mindig csak a sztori felénél járok.
Ma pl, csak állatokat öltem és gyógynövényt szedtem.
Az én történetem a: "hogyan csináljunk egy 40 órás játékból 200 órásat"

-
emiki6
veterán
Az a csávó aki gépek vérét issza elég beteg karakter lett...

-
emiki6
veterán
[39 óra, 66%, lvl41]
Tegnap nekiestem a hunting kihívásoknak. Volt 1-2 nagyon könnyű, de jó nehéz is. Végigcsináltam mindet, bár a legnehezebb groundon csak full sun-ig jutottam, ezáltal megkaptam a blast slinget meg ropecastert. Annyiban térnek el a shadow változattól, hogy több a handlingjük. A ropecasternek örülök, a slingnek kevésbé, ám meg kell említsem, hogy meglehetősen sok xp-t és skill pontot adtak, egy 5-6 szintet biztos léptem 33-asról, amihez még hozzájött 4 skill pont talán. 2-3 óra alatt ez nem kevés

Eljutottam továbbá arra a pontra, hogy hirtelen nagyon sok pénzem lett.
A Xi egy olyan cauldron, ami megint más, így utólag azt mondanám érdemes inkább észrevétlenül bemenni, mert olyan sok ott az ember, hogy mármár unalmassá válik kiszedegetni őket. Ezután jutottam el oda, hogy úgy érzem a városok, falvak és mindent látva, hogy legalább annyi tagja van az eclipsnek, mint amennyi emberrel egyébként találkozik az ember. Ha minden "gonoszt" megölünk, akkor szerintem a vidék populációja legalább a felére csökken...
-
emiki6
veterán
Pont ez a bug lényege, hogy csak egyes esetekben jön elő és csak kevés embernél, az is lehet, hogy csak nálam jött elő, így valószínű nem fogom tudni megcsinálni ezt a küldit és emiatt nem lesz meg a 100%, ami nem zavar, mert nem kell bizonyítanom senkinek, hogy kimaxoltam a játékot, elég ha én tudom.
Elengedem ezt a problémát, de azért megosztottam veletek, hátha valakinek érdekes. 
-
Lefty
addikt
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Ja bocsi, ebbol nekem nem jott le, hogy nem lehet kimaxolni a jatekot. De akkor amugy mas, hogy tudta platinazni?
-
emiki6
veterán
Lila sharpshooter bow legerősebb vesszeje + handling coil + 2 lila damage coil és így az alap sebzése 101, ha fejet lövök, akkor több (minimum 2x ennyi), ez az erősebb heavykhez lehet néha kevés. Céloz, kivár, belassít, headshot és akkor nincs baj, akkor van baj, ha nem headshot.

Örülj neki, hogy nem néztél végigjátszást, én azért néztem, mert nincs ps-em és jó volt de annyira megtetszett a játék, hogy megvettem és kölcsönkértem egy ps-t.
Én eddig a mellékküldikkel szórakáztam elsősorban, nyilván nem mind volt igazán jó, de azt is megcsináltam, mert a 100%-ra törekszem (persze nem lesz meg, a fentebb ecsetelt bug miatt, szóval mondjuk úgy) mindent meg akarok csinálni a játékban, amit lehet. Ha így állsz hozzá, akkor rengeteg a tennivaló. Most kéne összeszefjem a gyűjthető cuccokat, amíg még hasznát tudom venni a jutalomnak (+ összeszedés közben felderül a térkép és feloldódnak fast travel pontok, a városoknál meg side missionok), vár rám a harmadik cauldron (xi asszem, több override + skill pont), kedvem támadt a vadász kihívásokhoz (jár értük ugyebár fegyver) és nem utolsó sorban ott van a két fő küldetésszál (sylens-es végén van egy kis upgrade + minden főküldiért jár skillpont), nomeg a mellékek, továbbá van még bandit camp, ami sok pénzt szokotthozni a konyhára. Nem tudok priorítást felállítani, mert minden másban ad hozzá és másban könnyíti a játékot. A vadász klub fegyvereit meg hiába szerzem meg a játék legvégén, hogyha nem lesz már mire használni és ez a felsorolás többi elemének "jutalmaira" is igaz.
-
proly01
őstag
Mit értesz legerősebb nyíl alatt? Mert a hardpoint nyílvesszővel belelövök egy maszkos buckalakóba és negyed élete megy le kb.Mire 3 at lőnek már észrevesz és rámrontanak 10 en meg 4 corrupted gép.
Nem teljesen értem mert a markers end annak még valahol bemelegítő kategóriában kell lennie a fő story szálai között (bár én direkt nem néztem a main story végigjátszásáról videót) gondolom,nem? Akkor te mivel foglalkozol a játékban? Mert ez hogy menj el ide nyomj R3 at kövesd a nyomokat majd ölj meg mindenkit nekem kicsit uncsi a 10. Ilyen mellék küldetés után. -
emiki6
veterán
Én a shadow hunter ruhával, +45% stealthel megyek mostanában, nagyon nehezen vesznek észre. A legerősebb nyíllal szoktam kiszedegetni a katonákat úgy, hogy ne keltsen sok feltünést. A robotoknak löni kell a gyenge pontjaikat és sokat futni meg dodgeolni. Azért halsz meg, mert hibázol, tanulj a hibáidból.
Én 33-as vagyok, 35 óra játék, 60%, hardon játszok és a makers end még hátra van nekem is, bár én csak azért halogatom, mert láttam a fő sztori végigjátszását és mindig van jobb dolgom, olyan sok a lehetőség.
A 100-as max inventory nagyom kevés lett nemrég.
Hamár írok itt mindenfélét, megvolt az első Stormbird killem!
(azért itt sokat segített, hogy könnyebben szem elöl téveszt)A robotok részeit fegyver és páncél vásárláson kívül lehet még használni valamire?
-
emiki6
veterán

Aki végigtolta, az érteni fogja mi hibádzik...
Mondjuk úgy 3x meghaltam a harc közben és ezt követően automatikusan kinyírta a játék a 3 behemótot és 3 rákot. Kiszedtem a kilenc kábelt, de nem vette teljesítettnek a feladatot, elmentem a városba, beszéltem petrával, de ez sem oldotta meg. Visszamentem, kiszedtem még kilencet, nope, meguntam, barangoltam kicsit, majd visszamentem azon az úton, ahol a játék elvezetett először a konvojhoz. A tetemek maradtak ugyan úgy, ám a rákokból és behemótokból is sima lootot kaptam (jó pár lila cumót is), de kábel nem volt. Aztán megnéztem és ott volt a tearblaster doboz az inventorymban, noha a küldetés nem hogy nem fejeződött be, de azóta szedem össze a 9/9 kábelt (persze van 18)...
A ropecaster meg egy iszonyat nagy csít, rengeteget könnyít a harcon.

-
proly01
őstag
Biztos hogy jól csinálok én mindent ebben a játékban?
Level 21 es vagyok 31% -ot teljesítettem a játékból 22 órám van benne és a Maker's end nevű küldetésnél vagyok amire level 14 et ír (gondolom ez az ajanlott szint) mégis úgy megölnék hogy öröm nézni. Csak lila fegyvereim vannak lila ruhám és kb szart sem erek sem a shadow hunter bow val sem a shadow war bow al sem a shadow tripcaster -el shadow blast sting van még de egyszerűen pillanatok alatt megtámadnak kb 10 en meg ha megnézitek a küldetést youtube -on vagy emlékeztek rá ott az a böszme robot pikk-pakk kinyírnak
Ja és normál fokzaton. Szóval nincs valami trükk vagy fejlesztés esetleg valami amit nem jól csinalok vagy ez alapból ilyen nehéz?Mert kicsit kezd uncsi lenni hogy leszívja a 410 eleterőmet 3 zöld keresztel meg meg belövök 10 healt potiont ellövök kb 100 nyilat meg majdnem mindent gyakorlatilag és kuka...mindig ugyanaz a vége.
-
emiki6
veterán
Hát, ja, meridiánba el kell menni szerintem mihamarabb. Nem is az, hogy beindul, hanem jobban kitárulkozik. Megvehetsz bármit, van ott egy csomó mellékküldi, továbbá ott a vadásztársaság is.
Ha már szó volt róla, a mellékküldetésekhez annyit hozzáfűznék, hogy az egy dolog, hogy hasonlóak, belefér, de az engem nagyon zavar, hogy mik a jutalmak. Az esetek 99%-ában XP-t kapni és egy "Remarkable reward box"-ot, aminek az értéke igen pici, mondhatni feldughatom... Legalább adna (nehézségnek, neadjisten típusnak megfelelő) modificationokat vagy ilyenolyan fejlesztéseket. Pl az elején úgy megörültem, hogy adott egy lándzsa upgradet az egyik küldi, azt hittem lesz még hasonló, de csalódottan tapasztalnom kellett, hogy nem, csak azok a semmirekellő ládák járnak mindenhol, pedig annyi lehetőség lett volna benne...

-
proly01
őstag
Gyakorlatilag ha Meridian -ba érsz onnan indul be a játék igazán?
-
Bad Pritt
félisten
-
geristar
tag
A mellékküldetéseket nem jelzi valahogy, valahol a játék? Nem akarnék egyet sem kihagyni, viszont céltalanul sem szeretnék bolyongani a játékban.
-
emiki6
veterán
A Tallneck-ek elég jó skillpont farmok, ha felkészült az ember, úgyértem viszonylag gyorsan lehet szerezni egy párat. A Stealth ruha meg egy baszógép, ha fel van boostolva stealth cumókkal, avagy "nem vagyok itt"
Ehhez képest egy sima ruha láthatósági mellényként viselkedik... 
A vadász kihívásokhoz meg nincs kedvem, túl nehéznek tűnnek és úgy látom kell hozzájuk minden lila ruhából és fegyverből egy, hogy könnyebbek legyenek.[28 óra, 48%, lvl 29]
-
vvega30
senior tag
Na sikeresen végigtoltam. Hardon játszottam de a vége azzal az armorral vicces volt. Nem kellett volna belerakni.
Sajnos a hatalmas amgol tudásommal nem nagyon értettem a storyt. Valaki megtenné azt, hogy összefoglalja pár (lehet sok is
)mondatban? -
dvd24
senior tag
javaslom először a Shadow Rattlerel a fagyasztást (módosítóknak ide csak +freeze damaget rakj be), utána a Hunter Bow Hardpoint nyílvesszőjével a lefagyasztott ellenfelekbe iszonyatosakat lehet sebezni, (főleg ha gyenge pontot lősz és esetleg megvan már az a skill is, hogy egyszerre három nyílvesszőt lőhess ki)
-
Bad Pritt
félisten
Azoakt érdemes, amiket használni fogsz.
Például ha sokat használod azt a nyilat, amivel le lehet robbantani a gépekről a páncélt meg az alkatrészeket, akkor a Tear modokat érdemes ráaggatni az íjra. Én gyakorlatilag full sebzésre álltam rá, spammeltem a nyilakat orrba szájba a játék végén, úgyhogy a sebzést húztam fel velük.Meg amúgy egy jó handling-es mod sem hülyeség a lassabb fegyókra.
-
Modification is színek szerint vám osztályozva: zöld-kék-lila. A lila a legjobb. Vannak támadó és védekező modok, előbbieket fegyverbe, utóbbiakat páncélba lehet craftolni. Nálam a tűz és fagysebzések jöttek be, illetve védelemben is ezekre gyúrtam. De jól jöhet meg a shock és corruption védelem is. Érdemes azokat megtartani amik az alap tulajdonság mellett mást is tartalmaznak, pl. Protection against fire + ranged attacks. Érdemes a skillek között a mod removalt minél előbb aktiválni!
-
Eladni bármit lehet, de érdemes inkább olyan dolgokat eladni ahol csak annyi szerepel "selling to merchants". Minden mást fel lehet használni craftolásra, és kereskedésre. Pl. bizonyos páncélokat csak akkor tudsz megvenni, ha van ilyen-vagy-olyan gépalkatrészed (szív, szem). Ugyanígy nem érdemes azokat a dolgokat eladni amiből ammo vagy potion craftolható (pl. blaze).
Fegyverekből és a páncélokból is a lila színűeket érdemes venni (zöld "leggyengébb, kék közepes). Hogy mit veszel, az tőled függ. Érdemes inkább az íjakat. Nekem a hunterbow és a sharpshotbow jöttek be. Ezeken kívül még a tripcaster és a sling vált be. De játékos stílusától is függ mi válik be neki. -
proly01
őstag
Tudtok abban segíteni mit lehet eladni és mit nem?
Van esetleg valamiféle leírás ilyesmi?
Illetve milyrn fegyvereket erdemes megvenni használni?
Csak hogy ne vásárolgassak feleslegesen.
-
emiki6
veterán
21 óra, 23-as szint, 33%. (Meridian óta nem folytattam tovább a fő szálat, de rá fogok állni, az ad sok skill pontot)
Ó, hogy mennyit elszuttyogtam azzal (~1 óra), hogy az északkeleti tábort felszámoljam többnyire stealthen... (így belegondolva, mikor besárgultak lehet riasztottak, mert a riasztót nem tudtam kivágni, mikor odamentem hozzá. Baazz, akkor ezért voltak 20-an vagy mégtöbben...
)
Viszont megérte, jött máni rendesen (+ egy 3/4-ed szint), mostmár azért kezdenek lenni cuccaim (a stealth ruha megvolt, de meglett a protector is + war bow, ez utóbbi nagyon sokszor kellett volna...), lehet nem kellett volna várnom arra, hogy meg tudjam venni a lilát.
Sebaj, mostmár mehetek a második cauldronba, már van esélyem élve kijutni belőle.Jótanács: a kerekebb csiszolt köveket, amik asszem zöldek inkább adjátok el, mint beváltsátok ládára. (Már elnézést, de) Gecisok kavicsot (100+) kellett eldobáljak egyesével (eladni ugye nem lehet...), hogy a kavicscsomagokat ki tudjam venni a ládákból, hogy ne legyenek ott nyitva az inventoryban.
A kék kövekért többek között csapdák járnak. Csapdából is eladtam egy rohadtsokat, de azthiszem összességében megérte beváltani őket (átlag 4 csapda/kékkő, egy csapda 10-12 shard).Két órája akartam "befejezni amit épp csinálok" a játékban és nyugovóra térni. Hát, ez nem sikerült...

-
-
emiki6
veterán
Felbecsülhetetlen érzés, mikor egy Eclipse táborhoz odaosonsz és a tökéletes headshot célpontot csak a hunter bow többet sebző vesszőjével lövöd meg, mert a shapshoot nyila drágább, majd látod, hogy marad 3% hp-ja, mert valamiért egy több hp-s katonáról van szó, de nem sikerül lelőni utólag, és riasztja a többieket...

-
emiki6
veterán
Állatok és neveik magyarul feat google fordító. (Csak a kevésbé triviálisaknak néztem utána)
Strider , vándor
Broadhead , szélesfej(ű)
Bellowback , üvöltőhát
Glinthawk , villanósólyom
Lancehorn , lándzsaszarvú
Stalker , "orvvadász"
Thunderjaw , mennydörgő állkapocs
Snapmaw , "harapó"bendőŐszintén, ezek elég gagyi fordítások, egy akadémiai szótárral és sok idővel tudnék én is szebbet szülni, ha valaki tud jobbakat írja meg.

Itt jövök rá amúgy, hogy nagyon sok angol szót nem ismerek...
-
emiki6
veterán
17-es szint, 21%, 12 óra. Egy cauldron megvan, a következő cél a stealth ruha, főleg hogy mostmár hangtalanul futok, ha az megvan akkor meg egy rendes páncél, addig meg se próbálom a második cauldront.

-
Én pl. ropecaster-t nem nagyon használok (még az elején próbáltam Strider-ekre meg Lancehorn-okra, de macerásnak éreztem a csoportosan előforduló gépek ellen)
Inkább tripcaster-t használok. Megfelelő sebzésűvel (sajnos fagy pont nincs) U alakban körbehatárolom a csatára kijelölt zónát, aztán még pár csapdát elhelyezek az U-n belül, elhelyezkedem az U nyitott részénél (ügyelve hogy a hátam mögé lehetőleg nehezen tudjanak kerülni), utána meg indulhat a nyilazás. Mire a közelembe érnek addigra már rendesen lemegy az életerejük, szóval ha közelharcra kerülne sor, akkor egész egyszerű őket leteríteni.
A csúzlit is ritkán használom, általában a fagy és áram-sebzésre érzékeny gépek ellen.
A "kereplőt" (rattler) se próbáltam még, talán majd egyszer. -
emiki6
veterán
A végtelen fast travel pack az egyik spéci árus erőforrásai között van meridiánban. Kell hozzá többek között rókabőr.

Szerk: most hogy belegondolok, kéne már egyrendes páncél a Teb féle helyett, minden túl sokat sebez...
jó, jó, még nem értem Meridianba, de akkor is. 
-
emiki6
veterán
Én még éppen nem mentem meridiánba, de mikor elmentem a krokis tallneckhez, akkor rájöttem, hogy bármi van először meg kell csináljak minél több cauldront, mert nem mindegy, hogy nekem kell e elintéznem sok heavy enemyt vagy egyet konvertálok és a többiekkel lerendezik
Nagyon nem mindegy.Btw a rák az egyik legnehezebb. Ha tudja, hogy hol vagy, akkor lőni se tudod, mert nem hagy...

A mellékküldiket meg szoktam csinálni többnyire.
-
Nálam is ez volt. Majd egyszer ráveszem magam miután végigvittem. Addig vannak érdekesebb quest-ek.
Minap voltam barátnőm öccsénél (ő az új felezős társam, meg a régi PS4-em új tulaja). Pár napja kezdte el a HZD-t, de már ott tart Main Quest-ben ahol én. Csak én Level 20 vagyok, meg van egy csomó cuccom meg shards-om, ő meg csak Level 11 (
) meg alig van jó cucca és "pénze". Kicsit másmilyen a játékstílusunk azt hiszem. 
-
emiki6
veterán
válasz
glspeter1
üzenetére
Ez amúgy egy jó infó, de vért fogok izzadni, mire minden hunt os kihívás legjobb lesz.
Eddig csak egyet csináltam meg, a lőj le a grazerek hátáról 10 tartályt... asszem tizedikre ha sikerült 1:30-on belül és ez még a legkönnyebbek között van...
Szóval megveszem a lila fegyókat, az annyi egyelőre
-
dvd24
senior tag
válasz
hyggelig
üzenetére
nagyjából pont az az a szint ahonnan már oda kell figyelni, hogy a gépek gyenge pontjait lőjük a megfelelő nyíllal vagy bombával, és ahogy fentebb is írtam mindezt abban a ruhában ami sebzés típusuk ellen jó
nagy általánosságban pár jó tanács:
-a corrupted gépek ellen mindig jó a tűzsebzés
-érdemes távolról corrupted arrowal egymás ellen fordítani a nagyobb gépeket (ez nem működik corrupted gépekkel szemben)
-ha lefagyasztod a gépeket sokkal nagyobb sebzést lehet normál nyílvesszővel is okozni
-ha több nagydarab van egyszerre ropecasterrel le lehet kötözni akár többet is egy- másfél percre és egyesével megölni őket
-thunderjaw, ravager, meg az összes nagyobb gép aminek van valami brutál fegyvere leszedhető tearblast arrowal nagyon könnyen, ilyenkor használni már nem tudja ellened, viszont te felveheted és lőhetsz azzal is -
cocobanana
tag
Sziasztok!
Ma végigtoltam én is a játékot. 70 órámba telt, kiplatináztam.
Viszont angol tudásom nem a legjobb, és nem teljesen értettem meg a storyt. Ha valaki nagyon ráér, akkor az privát üzenetben vagy ide is leírhatná részletesen pontról pontra az eseményeket. Gondolok itt arra ki volt az a Syles, és mi volt a célja, meg a robotokat miért alkották meg, miért hibásodtak meg...stb. Ezeket nem teljesen értettem meg a játékból, gyenge angolom miatt.Köszönöm szépen
-
dvd24
senior tag
válasz
capafog23
üzenetére
két lehetőséged is van, hogy egyszerűbb legyen a harc: az egyik, hogy megveszel minden ruhát a kereskedőktől és minden ellenfél ellen olyat használsz amilyen sebzéstípussal támadnak rád (a nagy thunderbird ellen az oseram outfit a jó), a másik, hogy elviszed a fő sztori küldetéseket a Mountain that fell nevűig és akkor meg tudod szerezni az összes power core-t az ancient armorhoz, amivel gyakorlatilag sebezhetetlen leszel
-
capafog23
őstag
Mi a helyzet itt nem játszik senki? Nem volt hozzászólás már régóta.
Én ma jöttem rá hogy be kell menni azokba a barlangokba és akkor tudok több féle robotot irányítani. lvl25-nél vagyok amúgy.
Csinálom a hunter lodge küldiket, most kéne megölnöm a nagy madarat meg a nagy dínót, de a nagy madárnál már szétbaszott az ideg, mert 2 shotol ha valami elől nem ugrok el (tiszta dark souls). -
Tuomas
addikt
Na hát a főküldetések végigtolva, még néhány mellékküldetés maradt.
A játék kiváló volt, bár kicsit nehezen érthető, középfokú angoltudással, a tudományos blabla megfejthetetlen
De hát ezért jó a fordítóprogram 
-
Szerintem Last of Us-nál jóval jobb a története. (Kedvenceim közé tartozik az is, de azért az lássuk be egyszerű sztori, de jól bemutatva.) Ha végigjátszottad (és értesz is mindent szóról szóra), akkor alkoss véleményt. Persze mások vagyunk. Picit erősebb angol tudás és olvasgatás nem árt, hogy megértse az ember a történetet teljes egészében és a részletek a legfontosabbak benne.
Nem elég az, hogy nagy vonalakban ismerjük. Nem is össze-vissza a történet. Rendkívül jól kidolgozott és összerakott. Véleményem szerint az évtized sci-fi története egy bájos, szeretni való főhőssel és olyan mondanivalóval ami elcsépelt lehet, de ennyire szépen és ilyen jó keretbe (történetbe) soha nem adták elő.
A vége siratós és odaverős. -
SH4D0W2011
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Hülyeséget írtam, összekeveredtek a küldetések a fejemben, de gondolom rájöttetek.

-
Tuomas
addikt
Igen, a lila színű fegyverek a legerősebbek, a legtöbb módosítást tudod rápakolni.
Minden fegyverből 3 típus van, a zöld, a kék, meg a lila.
Az egyes fegyverek nem ugyan azt tudják, így a hunter bow, meg a war bow nem ugyan az, ezért nem is érdemes összehasonlítani egymással őket. Valamelyikkel gránátféléket tudsz kilőni, valamelyikkel csapdákat, amibe ha beledzsanázik a robodínó, akkor sokkolódik, felrobban, vagy kigyullad, aztán valamelyik fegyverrel ki tudod kötözni az állatot, stb. Mindegyiket ki kell próbálni és azt használni, ami a te stílusodhoz legjobb.
Én jelenleg a hunter bow-ot használom elsődlegesen, ami gyorsabban újratölt, emellett a war bow (ha jól tudom ez a neve), ami lassabban tölt újra, de nagyobb sebzést okoz, és van ilyen ultrahangos robbanónyila (vagy mi), ami lerobbantja az egyes komponenseket a dínókról. Ezt a kettőt használom a leggyakrabban."18 óra játékkal tartok a játék 25%-ánál, ahol még csak könnyebb ellenfelek vannak. 18-as szint.
Soká' lesz még ennek vége"Én erre akkor jöttem rá, amikor ránéztem a térképre és még csak a kb 5 %-a volt felderítve

-
SH4D0W2011
őstag
Szerintem érdemes, a különböző íjakhoz különböző nyílvesszőket tudsz használni, mind másra jó, van pl. tüzes, ami az arra érzékeny robotokkal szemben elég hatásos tud lenni, vagy van olyan is, amivel a páncélzatukat tudod lebontani. Máshonnan nem is igazán lehet fegyvert szerezni, küldetésekkel meg csak később fogsz tudni szerezni. Ja és a lila színűeket nézegesd, azok a legjobbak.

-
hyggelig
senior tag
Közben rájöttem, hogy mekkora noob vagyok, és hülyeséget kérdeztem
Sebaj.18 óra játékkal tartok a játék 25%-ánál, ahol még csak könnyebb ellenfelek vannak. 18-as szint.
Soká' lesz még ennek vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- 27% - NZXT Kraken 120 vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennél több tartalom nem tudom kell e egy játékba, 50 órányi szerintem pont elég..

(azért itt sokat segített, hogy könnyebben szem elöl téveszt)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) meg alig van jó cucca és "pénze". Kicsit másmilyen a játékstílusunk azt hiszem.