Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz gusthy #56 üzenetére

Thank you, Captain Obvious. Mindig van, mindig lesz egy nagyokos. Ha ránéztél volna az adatlapomra, megspórolhattad volna magadnak ezt a kommentet. Csaxólok.
    Több, mint 30 éve foglalkozom számítástechnikával, tudom, mit jelent.

Ugyanakkor már több mint 25 éve jelen van szlengben, mint a hagyományostól, szabványostól, hivatalostól, sőt szabályostól eltérő, sufni, kókány, tákolt stb. megoldás - a szabályostól eltérő mivolta miatt lett ráhúzva, mint rokonértelmű fogalom. Lehetne illegális is éppen, ugyanis ezeket a jelenségeket az okozza, hogy a gyártók b@szn@k kameránként validáltatni a Camera API 2 beállításait, inkább letiltják azokat 3rd party appok számára, hogy ne okozzon szoftveres hibákat.

Az asztalon itt van előttem egy Honor 20 Pro. Annyira nem implementálták a Camera 2 API-t, hogy nem működik a manuális fehéregyensúly. Ha force-olod, lefagy a kamera.

Van a táskámban egy Oppo Find X5 Pro, amely szervizbe készül, mert nem tölt. Hibátlan állapotában is csak a fő és a szelfi kamera ad képet 3rd party appon, ha force-olod, lefagy a telefon, jobb esetben csak az app.

Van egy Oneplus Open is nálam, amit most vettem. Csak a szelfi, a fő és az ultraszéles kamera támogatott, ha force-olod a teleobjektívet, lefagy az app.

Az Android 13-tól kezdve sokkal bonyolultabb a kamerák inicializálása, ezért a gyártók szarnak rá kevés kivételtől eltekintve, mint a Sony, a Xiaomi és a Pixel.
    Nugodtan lehetne illegális is. Megérdemelnék. Bezzeg évente kiadni egy új portfóliót, az mindenkinek megéri, szoftveresen nem hogy optimalizálni, de legalább BEFEJEZNI a kurva android telefonjukra portolását, az már derogál. És csodálkoznak, hogy egyre nő az iOS feltétlen híveinek száma, meg hogy az iPhone sokkal értékállóbb.

Új hozzászólás Aktív témák