- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
Hacked_4093
csendes tag
Hali!
Nehany dolog tisztazasra szorul:
1. Linuxot NEM kell szidni
1.1: foleg azert, mert az illeto nem ert hozza
1.2: orulj, hogy ingyenes
2. SuSE letoltheto _legalisan_ suse hivatalos ftpirol, persze nem isoban.
Le kell tolteni az osszes csomagot vinyora. Kiirni cdre root.iso-t, majd arrol kell bootolni es meg kell adni, hogy vinyon hol keresse a csomagokat. Ennyi.
(ftp.suse.com , vagy magyar gyors mirror: ftp://roxen.integrity.hu )
3. LILO a legjobb bootloader (GRUB utan :) )
Persze nem art doksit olvasni hozza :), de ez azthiszem mar megszokott dolog linux alatt...
Kitartas!!! -
JulWCZar
senior tag
Na, teszek fel egy Win98cccat, mer az ME az istenért sem kezeli jól az USBs ADSL modemet. Egy idő után beadja a kulcsot, ledob, és amikor visszacsatlakoznék, csak ausername/password ellenőrzést mutatja, nem lép tovább percekig, hameg átmegyek XPbe, pöcre műxik. Ki érti?
OFF vótam, bocs. -
JulWCZar
senior tag
Télleg, a bootmanagelésről:
Van egy magyar progi, masterbooter néven.
Az esetleg alkalmas lehet? Tapasztalatok vki? -
Superman
nagyúr
Zrubi: te otthon vagy a Linuxban. Egy dolgot viszont magyarázz el nekem. Miért van az, hogyteszünk egy kettéosztást és azt mondjuk, hogy van linux KEZDŐKNEK és HALADÓKNAK. Kezdőknek Mandrake, UHU, stb, a többieknek Debian, Slackware, stb.
Akkor van Windows kezdőknek és haladóknak? :)
Egyébként meg attól lenne egy Linux kezdőknek való, hogy a grafikus felület jobban dominál? -
Superman
nagyúr
Sajnos, nem tudom a válasz, bár a Bootmagic jó választásnak tűnik, de van egy kérdésem. Nálam a Mandrake felkínálja a Linux és az NT betöltését is. Ha az NT -t jelölöm ki, akkor bejön az XP Bootloadere és az már felkínálja a választási lehetőséget az oprendszerek között.
Szóval, nálad nincs ilyen lehetőség? Milyen disztribúció ez a Gentus? -
JulWCZar
senior tag
Kérdés:
Win9X+XP volt fenn, feltettem a GentusLinuxot, és a LILO csak a linuxot bootolja be, felülír mindent a bootrecordba. Hogy lehetne ezt megoldani, esetleg felülírjam bootmagic-el? -
zrubi
senior tag
''feltettem egy 7.3-as linuxot(ez volt haveromnak''
Ettől óvva intek mindenkit! NE próbáljon ki régi 'akármilyen' linuxot!!
Mer csak ez van belőle, hogy:
''amugy többet vártam a linuxtol''
''a amugy értem miért terjedt el jobban a windows''
Ez most nem Gamespy-nak szól, csak ezt láttam meg, és az ilyenektől borsódzik a hátam :|
Nem is folytatom, mer csak felhúzom magamat... :) -
Isten
tag
Sziasztok!
OFF
Én csak egy sztorit szeretnék megosztani Veletek, hogy mekkorát szívtam! Megrendeltem az UHU Linuxot, amikor még nem is kezdték postázni, és vártam, mint a messiást, épp hogy nem számoltam a napokat :) Aztán eljött a nagy nap. A postán utánvétes csomagom érkezett!! 450 Ft-ot kellett volna kiperkálnom, de a kóterbol jöttem haza Kaposvárról, és nem volt nálam 1 vas se! (a 450 csak a posta költség, full korrekt dolog volt (lett volna) az egész)!
Erre mondtam, hogy visszamegyek lóvéért, és kiváltom! Mire odaértem, a posta bezárt :((
És ugye pénteken mentem haza, és hétfőn anyám akarta kiváltani a cuccost, erre nem visszaküldték a roha----kok!!!
ON
Különben kezdőknek Mandrake, nagyon barátságos, kezdő-haladóknak redhatt, az már egy kicsit ''hardcore''-abb! Na hi! -
KERO_SAN
aktív tag
-
Gamespy™
tag
hy!feltettem egy 7.3-as linuxot(ez volt haveromnak-a letöltésröl 56.6-al letettem:))
a monitorral sz*rakszik most 75 hz-re van állítva és igy 62 de legalább most nem ugrál a kép amúgy beismerte a likom 503x-em azonea ismeretlen tipusnak!??na majd kő hozzá driver!ha vki tud írjon lécci!! amugy ha a procim 366@550-re van húzva akkor fagy a linux folyamatosan de rendes sebességen ok!! amugy többet vártam a linuxtol :((( további tanácsoknak nagyon örülök ja amugy értem miért terjedt el jobban a windows!linux full setup 11gb meg nincs sok logika a kde 2-ben de azért majd megszokom! -
Nimrod
addikt
Ja igen, de ezt már mintha mondtam volt:
UhuLinux
www.uhulinux.hu
csak a postaköltséget kell fizetned, ha megrendeled!
Van még valami külföldi cég, amelyik tök ingyen küldi (és adja), de sosincs CD-jük raktáron :((( -
Ketama
aktív tag
Ott nem találtam. De lehet, hogy csak guest-ként nem látom a könyvtárat/tartalmát.
-
supercow
őstag
esetleg az [L]ftp://ftp.kando.hu[/L]
ott is sokféle linux van -
Ketama
aktív tag
Tud valaki valahol letölthető SuSE 8.0-t?
-
Nimrod
addikt
Kezdőnek UHULinux-www.uhulinux.hu
Inkább haladónak:Mandrake-URL-t nem'tok
Esetleg még RedHat Linux (kell adom a 7.1-et) -
válasz
Flashcash #25 üzenetére
SUSE kézikönyv:
LILO: egyéb indítási módok
A YaST2 jelenleg négy különböz lehet˝oséget kínál fel:
1. ‘LILO telepítése a boot diskre (MBR)’ – Ha a SuSE Linux
egyetlen operációs rendszerként van telepítve, akkor a LILO mindenképp
az +MBR Master Boot Record-ba kerüljön.
LILO-val az MBR-ben több operációs rendszert is elindíthatunk. Csak
akkor válasszuk ezt az opciót, ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy
a már telepített rendszer indítható a LILO segítségével (általában DOS és
Windows 95/98 esetén lehetséges). További információkért lapozzuk fel
a 4.7.1 . fejezetben (134. oldal) leírt információkat. Ha bármi kétségünk
van, válasszuk az ‘Indító lemez készítése’ opciót.
2. ‘Indító lemez készítése (Create a Boot Floppy)’ – Ha
gépünk több operációs rendszert is használ, lehet˝oségünk van indító lemez
készítésére a SuSE Linux-hoz. Ennek az az el˝onye, hogy a bootmechanizmusunk
érintetlen marad. Bármikor elindíthatjuk a SuSE Linux-szot
err˝ol az indító lemezr˝ol. Kétség esetén ezt a lehet˝oséget kell választanunk.
Megjegyzés: A YaST-tal lehet telepíteni a LILO-t az MBR-be kés˝obbi
id˝opontban is (lásd a 3.6.2 . fejezetben (105. oldal) ‘Configuring
LILO’).
3. ‘A LILO telepítése a /boot partícióra’ – Feltételezzük,
hogy van másik boot managerünk. – E pontot választva továbbra is
használhatjuk saját boot managerünket. Semmi sem változik az MBR
(Master Boot Record)-ban; a LILO a /boot partícióba kerül telepítésre.
Azonban ekkor saját magunknak újra be kell állítanunk a meglév boot
managert. Ennek egyik módja Windows NT és Linux esetén a 4.7.2 .
fejezetben (135. oldal) található.
4. ‘A LILO telepítése egy másik partícióra’ – Válasszuk ezt
a lehet˝oséget, ha egy másik partíciót akarunk meghatározni; a továbbiakért
nézzük meg az el˝oz pontot.
Én ezekből a 3.-at néztem ki és ezt kombinálnám a bootmanager-rel. -
OK köszi megvan a Suse Linux 8 meg a 7. valami is.
Egyetlen gondom van:
Van egy WinME és erre rátelepítve egy WinXP rendszerem hogy oldom meg hogy a bootmenübe 3. oprendszernek bekerüljön a linux.
Van valami trükkje vagy egyszerűen felrakom a másik vinyón levő linux particiókra és egy bootmanager-rel kijelölöm az adott particiót?
Nekem PowerQuest Bootmagic 7 van most. -
hungeek
senior tag
válasz
Flashcash #13 üzenetére
a SuSe 7.x széria (ha jól emléxek az egész 7-es széria, de a 7.3 tuti) támogatja a legtöbb tv-tunnert... telepítés után külön step-et adtak nekik! a PCTV Pro ha emlékezetem nem csak benne van a kompatibilitási listában.....
amúgy digizéshez a Linux a legjobb op-rendszer! -
hungeek
senior tag
én SuSe linuxot ajánlanék 7.3-ast vagy az új 8.0-st.... bár a 8-ashoz még nem volt szerencsém....
ezeket ugyan nem sok helyen láttam a neten..... de vannak szervezetek amik ingyen írnak neked linuxot..... utánvétellel átveheted..... ha bővebb info kell írj:
gabor@msw.szentimre.hu -
Bozz
tag
Az UHU Linuxban van az a bizonyos magyar fejlesztésű Media Player. Nekem divx ment alatta, ha jól emlékszem. Egyébként az UHU Linuxnál nem nagyon tudom elképzelni, hogy van egyszerűpp. Felment hipp-hopp a gépemre, mident felismert, az ADSL is ment fél perc múlva.
Nekem csak az a bajom a linuxxal , hogy ha eljutok odáig, hogy minden megy, akkor döbbenek rá, hogy nem is nagyon használom semmire. -
ch.peter
aktív tag
Üdv!
[L]http://www.linuxiso.org[/L]
Rögtön a főoldalról 15 fajta linux érhető el, ISO formátumban.
bye, Ch. -
CsendPenge
őstag
Én -kezdőknek és munkaállomásra- a Redhat-ra szavaznéék. Letölteni meg innen tudod: [L]ftp://ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/8.0/en/iso/i386/ Remélem nem haragszik meg senki, de nem indokolom meg, hogy miért pont Redhat. Én még nem próbáltam ki (eddig csak Suse-val szívattam magam), de jókat hallottam róla több barátomtól is.
-
Wazz sikerült megcsinálnom. Ez a WinXP nagyon brutál már éppen ki akartam hajítani az egész gépet az ablakon. :)
Bocs az OFF-ért.
Engem az UHU Linux érdekelne mennyire használható multimédiára?
pl. olvastam hogy magyarok írtak valami király médialejátszó progit ami nagyon jól működik
DivX/Mpeg/DVD lejátszás megy alatta?
Tv Tunert be lehet izzítani valamilyen progival? (PCTV PRO) -
[L]http://www.linuxforum.hu[/L]
A mandrake-t ajánlanám kezdőknek, mivel én is az vagyok :)
Mellesleg azon az oldalon egy nagyon jó kis közösség van, minden kérdésre szinte azonnal válaszolnak, és rendkívül segítőkészek.
Tőlök is lehet letölteni, azt hiszem mandrake hivatalos tükör a site. -
UHU-t, Redhat 8.0-át, Mandrake 9.-et meg tudok osztani ha kell vkinek.
-
The_Tom
senior tag
Itt a legtobb ismert (es kevesbe ismert) linux disztribuciot le lehet szedni. Gyors magyar szerver, anonymous. [L]ftp://ftp.fsn.hu[/L]
En a RedHat-tal kezdtem es azota is azt hasznalom, bar kiprobaltam azota tobbet is de ez bejott, ezt ajanlom neked is. (a gcc-vel ugyan volt egy kis nezetelteres de orvosolhato :D )
Üdv. -
Ha egyszerűen akarod elintézni rendeld meg az uhulinuxot cd-n.
[L]http://www.uhulinux.hu/ask4cd?sid=LAMXHRZQKEONRWKP[/L]
Itt csak a postaköltséget kell kifizetned ami nem lehet valami nagy összeg.
Nyáron le lehetett szedni a Suse 8 5cd-s változatát az ultrawebről de ezt már sajnos törölték. -
sh4d0w
félisten
Kezdőknek erőteljesen ajánlott a Mandrake Linux. Most jelent meg a 9-es verziója, sajna még nem sikerült hozzájutnom, de állítólag nagyon jó! A Mandrake-et azért ajánlják, mert a telepítője erősen user-barát, grafikus felületű és az első kérdése a nyelv... Letölteni a www.madrake.com-ról tudod.
-
KERO_SAN
aktív tag
Ja es meg egy!:)
UHU linux:)
Teljesen magyar nyelvu, bar meg sose lattam biztos jo:)
ftp.vien.hu rol ezt is le lehet tolteni:) -
KERO_SAN
aktív tag
Hi :)
En is kb ugyan ebben a helyzetben vagyok, najo, talan egy kicsivel elorebb mint te.:)
Az hogy milyen linuxot akarsz , az attoll fugg mire akarod hasznalni.:)
Nagy altalanossagban kezdoknek mandraket, suse-t ajanlanak.:)
Suse-t ingyenesen nem lehet letolteni ( jol ki is ****tak magukkal) mert immaron azert is fizetni kell...
Mandraket sem tudom honnan lehet, nekem van egy cd-n, vmi ujsaghoz adtak havermnak, en meg lemasoltam:)
En legeloszor debianal kezdtem, bar nem ajanlottak, szerintem nem volt olyan veszes, es arrol legalabb tudom is hol lehet letolteni:)
ftp.vein.hu ---> ezen belul cd-rom images.
Ha debiant akarsz feltenni, keszulj fel arra hogy jo ideig szinte semmilyen grafikus felulettel nem talalkozol, amig meg nem tanulod rajta az alapveto dolgokat:)
Amit ajanlani tudok , hogy mielott elkezdesz linuxozni gyere fel IRCnetre azon belul is linux.hu csatira, es ismerkedj meg par emberrel, akik tudnak segiteni, es olyan fuggo allatok hogy egesz nap a gep elott vannak :)
Ezaltal meg is van a 0-24es online help:)
Masik jo dolog linux.index.hu (asszem jol irtam:) ) es ezen belul dokumentumoknal :linux abszolut kezdoknek.
Ezt az elejen en is elolvastam, a legalapvetobb dolgok benne vannak, amikre szukseged lehet:)
Na ennyi voltam,ha esetleg kell vmi, irj emailt :) -
Gamespy™
tag
Teljesen kezdő vagyok a témában(eddig csak windowst használtam)és nem tudom hogy milyen linuxot kéne elsőnek kipróbálnom?Ha valakinek van ötlete akkor írja mellé azt is hogy honnan tudom letölteni!Előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest