- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
kicsitomi88 #134 üzenetére
ha jol emlekszem ehhez az algoritmushoz egy egyszeru matrix a legcelszerubb, ami azt tarolja, hogy mennyi a tavolsag (a te esetedben ido a ket pont kozott) de igazad vna, egy csomo mindent figyelmen kivul hagytam... lehet, hogy felepited a grafot, de adott idopontban ott nem is jar busz... tovabb kell gondolni az algoritmust
-
shev7
veterán
válasz
kicsitomi88 #132 üzenetére
szerintem vegyel elo egy algoritmuselmelet konyvet
fogsz talalni olyan adatszerkezetet, amiben konnyen tarolhatsz grafokat, es amin gyorsan el tudod vegezni a legrövidebb ut kereseset. Azt a pseudo kodot akarmilyen kodda atirni nem nagy melo, gyorsabbat ugysem talalsz, es nem kell feltalalnod a spanyolviaszt
Sot nem is kell algel konyv itt szepen le van irva a Dijkstra algoritmus.
-
shev7
veterán
válasz
S.P.Q.R. #127 üzenetére
egyszer dolgoztam egy projecten, ahol szinte akadalymentesen mentek a dolgok. Szerintem a titka abban rejlett, hogy volt egy olyan kontakt szemely, aki a megrendelo kereseit ertelmesen le tudta forditani a programozoknak, minimalisra csokkentette a felreertesek lehetoseget, es rendelkezett akkora ralatassal a fejlesztoi oldalra, hogy a tul ertelmetlen kereseket mar elso korben elbuktatta. De emelett szukseg volt egy olyan project vezetore (nem neveznem managernek), aki tisztaban volt az egyes reszfeladatokkal, es a csapatban dolgozo emberek kepessegeivel.
-
shev7
veterán
a helyzet az, hogy eddig senki sem mondta, hogy az OOP az isten minden mas szar, es mindehol az oopt kell hasznalni. Szemben veled aki lathatoan tudas nelkul mondasz velemenyt valami olyanrol amirol fogalmad sincs. Felhozod a megdonthetetlennek hitt erveidet, de mivel nincs mogotte tudas, igy gyakorlatilag nincs ertelme annak amit mondasz...
-
shev7
veterán
em a program bonyolultsaga a lenyeges, hanem a merete. Van egy szint ami felett megfelelo tervezes nelkul kezelhetetlenne valik a kod, akkor is ha alapvetoen rem egyszeru dolgokat csinal. Ezen segithet ha OOP-t hasznalsz. Persze ha rosszul hasznalod akkor termeszetesen teher.
Volt egy DB kerdes. Errol erdekes lenne beszelni, en peldaul annyira nem vagyok kibekulve a j2ee-s, hibernate-es megkozelitessel, amikor az adatbazistablak es az objektumok kozott 1-1 megfeleltetes van. jobb szeretem amikor az adatbazis fuggetlenebb a kodtol. De tudom ez is az adott szituaciotol fugg, van ahol celszeru ezt a megkozelitest hasznalni.
-
shev7
veterán
válasz
#95904256 #33 üzenetére
namost a rekurzio kibontasa, meg egy esetlegesen hibas kod tobb helyre valo beszurasa az nem ugyan az a kategoria
az meg hogy milyen modszerrel fejlesztettek egy programot, es a szervizes a szervizterminalon mit lat szerintem nincs kapcsolat... vagy valamit felreertettem a mondandodban.
-
shev7
veterán
ha most ugysem akarsz vele foglalkozni, es nem akarod megirni, akkor ezeket a dolgokat miert akarod most kitalalni?
MOD: nem kell minden osztalynak szulo osztalyt adni (nyugodtan szaramzhat az altalanos os osztalybol, interfeszt meg foleg nem kell neki megadni, ha nincs ra szukseg)
-
shev7
veterán
de nem ertelek tovabbra sem. Van egy olyan pont a programodban ahol majd valamikor meg fogsz hivni egy midi lejatszot. De most meg nem, mert most nincs olyanod. Nem midegy, hogy a fuggveny nincs kesz amit meg kell hivnod, vagy az objektumot nem keszited el aminek a fuggvenyet majd meghivod? mitol bonyolultabb az egyik eset a masiknal?
-
shev7
veterán
biztos igazad van, csak nem igazan ertem, hogy mirol beszelsz. Mi az akadalya annak, hogy oop-ben a pillanatnyilag irrelevans dolgokat kihagyva programozz...
#18: mi az, hogy eleg ososztalyba kell beszurni? ez alapveto barmilyen programozasi szemleletnel, hogy amennyire csak lehet keruljuk a kodduplikalast, nem szurjuk be ugyanazt a kodot tobb helyre.
-
shev7
veterán
pedig a fo koncepcio elhangzott. Nagymeretu kod sokkal jobban kezelheto, ha a kod osszetartozo reszeit osztalyokba foglalod. Az osztalyok a kivulrol "lenyegtelen" funkciokat elrejtik. Alap szinten itt ki is merul a koncepcio. Ha ez megvan, akkor lehet olyan extra dolgokkal foglalkozni mint oroklodes, interfeszek stb. De ez tipikusan olyan dolog amit egy forumban nem lehet 3 mondatban osszefoglalni. Nem veletlenul tanitjak az elmeletet egy fel evig az egyetemen
-
shev7
veterán
"mi az amit OOP-val meg lehet csinálni, vagy jobban meg lehet csinálni, mint normál függvényhívásokkal ?"
Ilyen nincs. Nem azert lett kitalava, mert jobban lehet vele megcsinalni, hanem azert mert mashogy. A fejlesztest szamomra kenyelmesebbe teszi peldaul azzal, hogy az objektumon kivul nem relevans dolgokat elrejti.
ha semmi nem egyertelmu, akkor nem az oop-vel van gond, hanem a tudasod keves. Mikor elkezdtem tanulni en is felesleges bonyolitasnak lattam. Kerdesedibol ugy tunik, hogy te elkonyvelted magadban, hogy ez fassag, felesleges vele foglalkozni. Viszont amig alap szinten sem erted a koncepciot, addig erdemben nem tudunk rola beszelgetni.
KKocos: nem bantasbol mondom, de a megfelelo tervezes kihagyasa, csak egy bizonyos meretig kontrollalhato. Utana mar visszanyal a fagyi.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest