Aktív témák
-
cucka
addikt
a php szkriptnyelv, ezért egyrészt butaság a c#-al hasonlítgatni, másrészt kifejezetten előny olyan esetekben, amikor valami egyszerűbb feladatot kell gyorsan megoldani - csakúgy, mint mondjuk a perl-nél.
vagy csak én vagyok annyira perverz, hogy az általános script feladatok jó részét php-ban írom meg? -
S.P.Q.R.
csendes tag
Bár kicsit brutálabb problémákat meg kell nézni hogy egyáltalán megoldható-e hatékonyan vagy létezik-e rá egyáltalán vmi. algoritmus.
Lásd Turing gépek,
http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/kulonsz/k002/algoritmus.html
Erröl jut eszembe P=NP?:S
már láttam anno a bme-n ilyen pólót is -
S.P.Q.R.
csendes tag
Eléggé fel lesz paraméterezve, és úgy látom inkább hagyom a Visual studio-vs xml témát, ebböl is látszik hogy nem C#-ozom
Amúgy én a legutóbbi projektemben hosszú szövegek(nem olyan óriásikat azért;) változó fix), illetve cimkék tárolására használtam néha pedig sql scripteket tettem bele. A nagy adatoknak én is sql alapu db-t használtam, pl egy szótáron dolgoztam aminek a felületen megjelnő cimkéket xml-ből szedtem mig a szavakat és azok tulait MSSQL-ből.
Amúgy még mindig nem készültek el a SOAP-os kollegák, szal nem tudom beilleszteni, pedig már három órája várok rájuk -
S.P.Q.R.
csendes tag
Nah akkor válaszolok
Tökéletesen tisztában vagyok hogy más szintű és máshogy táolódnak az RDBMS rendszerekbe az adatok, mint a fastruktúrában tároló xpath-al könnyen kezelhető XML_ben.
Máshol és máshogyan alkalmazzák, hidd el én is irtam olyan progit eleget ami mindekettőből dolgozik, vagy épp XML-ből visz ád SQL alapú DB-be adatot, tehát ilyen konvertáló progi szerűt stb...
Csak azért írtam le így mindenféle kategorizálás nélkül egymás után őket, mert csak pl-nek hoztam fel őket beszédtémának. Szal hidd el tudatában vagyok miket írok
Amúgy azzal vitatkoznék kicsit, hogy másra alkalmasak,KIS méretű adathlamz esetén egy xml file xpath-al elég jól kezelhető, nagy méretben természetesen nem de igazából arra lennék kiváncsi, hogy ki hol és milyen mértékben használ pl XML-t bizonyos adatok tárolására. Pl tételezzük fel hogy van egy rendszer mondjuk egy portál/vagy éppen valami ablakos alkalmazás, ami többnyelvű kellen hogy legyen, ugye az kézenfekvő hogy a gombok menük szövege valahol tárolódik. Több féle megoldás is van ezekre. Például ha jól tudom,(ha nem mea culpa nem vagyok c# fejlesztő
) a visual studionak is van kül desiner felülete a GUi készítését elősegítendő. S ha jól tudom az ilyen jellegű adatokat XML-ben tárolja. Ez csak egy példa volt, az ilyen jellegű példák sokaságát várnám.
mindenkinek jó fórumozást:
S.P.Q.R.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest