- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #87541 üzenetére
Tudom a különbségeket sőt egy másik mondatban már másként utaltam rá.Csak arra voltam kíváncsi hogy általánosan mennyi feszültség kell rá tölteni.
Ha tényleg változó akkor jöjjön egy pár adat:
Feszültség:4.2 V
Kapacitás(tényleges?): 8800mAh (most látom Li-ion oooh shiiii) -
gregory91
senior tag
Általános sablonkérdés: Olvasgatom a topikot de erre nem találtam választ.
Elemtöltés:Milyen y feszültséggel kellene/lehetne tölteni egy x feszültségű elemet,anélkül hogy bajok lennének? Melyek az elfogadottak az akkuk szempontjából? x értéktől hány %-tól térhetünk el?
A NICd típusúak már kevésbé "robbantgatnak"?
230V-os töltőktől eltekintek,alacsony feszültségű(pl kis napelem/USB, - töltés vezérlőáramkörrel- vegyítve) dolgokban gondolkozom. -
gregory91
senior tag
válasz
gregory91 #84728 üzenetére
#84732,#84733,#84735
Rááldoztam egy mai napot:szétszedtem,meg van a két lyuk de potinak semmi nyoma.De azért köszi a tippet nektek(illetve annak is aki ajánlotta de nem találtam a kommentjét).Ami történt még:van egy "Mekosonic music centre"(nem "center") szintén hasonló kazetta problémával.Itt is van két lyuk de a gumiszigeteléstől nem látom,de tovább nem tudom szétszedni mert a motor hátsó borítására(ahol a lyuk van) mintha rá lenne "szorítva" a motor kör alakú burkolata.
-
gregory91
senior tag
sziasztok!
Egy gyors kérdés:szerintetek ha egy áramkör kilő egy x V-ot akkor úgy is lehetne értelmezni mint egy tápegységet?
Szóval ha leterhelem fogyasztókkal akkor a elektronikai áramkört nem lehet tönkre tenni(tudtommal így van),persze kivétel ha fogyasztó nélkül akarom üzemeltetni(ezt nem is akarom).
Van egy magnó aminek a motorja az örök vadászmezőkre pörgött, találtam egy másikat amit épp "felgyorsít"(nincs ráírva de sejtem hogy kisebb lesz neki) ezért egy másik fogyasztót(kis égőt) teszek rá(soros kapcsolással) - így összekötve a kellemest a hasznossal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest