Hirdetés
- Mobil flották
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
 - Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
 - Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
 - One mobilszolgáltatások
 - iOS alkalmazások
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple Watch
 - Apple iPhone 16 - ígéretek földje

- 

Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Dr. Szilikát
őstag
válasz

gregory91

üzenetére
						(most látom Li-ion oooh shiiii)
Igen, kicsit keverednek a dolgok, "elemtöltésről" beszéltél, ami az én fogalmaim szerint a laikusok AA / AAA eltévelyedései. Mármint az, hogy "elemnek" nevezik. Angolban persze van a primary és secondary battery, ők utóbbi alatt értik az akkut.
Mi a magyarban akkunak nevezzük, ugyanakkor én még magyar irodalmon nőttem fel, ezért is viszolygok / viszolygom talán ilyen "oooh shiiii" típusú nyálasságoktól. Nincs ennek különösebb értelme, ez is csak egy magyar fórum.
A Li-ion akkuk CC / CV jellegű töltése meg kicsit más műfaj, mint említettem is korábban:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_86441-86441.html
A Ni-Cd / Ni-MH celláknál egyik lehetőség a kisáramú töltés, amit említettem. Közepes áramon időzítős lekapcsolást alkalmaznak (16 órás töltők), nagyobb áramon a -dU lekapcsolás elterjedt. Utóbbi azt használja ki, hogy jól megküldjük az akkut, amitől egy ponton telítődik és túlmelegszik az elektrolit, emiatt csökken a belső ellenállás, emiatt kicsit letörik a feszültség, áramgenerátoros meghajtást feltételezve. Ezt a lehajlási szintet érzékeli a töltő és befejez, illetve fenntartó csepptöltésre vált.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
 - HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
 - Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
 - BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold