- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát #89432 üzenetére
Ráraktam 6v-ot és 3-asával nagyon szépen indította az összes ledet… ledenként mentem előre, hogy lássam mikor szakadna meg valahol… nem szakadt meg sehol… cserébe ha összeszerelem továbbra sem működik …
-
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát #89428 üzenetére
ne haragudj, teljesen világos amit írsz, csak azt nem tudom, hogy a szakadást hogy tudom megtalálni.... kaparjam le a lakkot minden led között? Nem feltétlenül szeretném ennyire roncsolni a panelt. A leden keresztül meg nem tudok ellenállást mérni 2 ledre meg a dióda mód nem elég a műszeren hogy pislákolásra bírjak kettőt is... kicsit megakadtam ezzel a dologgal... ha van roncsolásmentes módszer szívesen próbálkoznék vele, de tényleg semmi nem jut eszembe. talán annyi hogy 2 majd 3 ledet kötök közvetlen a labortápra alacsony feszültséggel és nagyon gyenge árammal (teszem azt 100mA) és ahol a szakadás van ott nem világít... talán ez működhet ha korrózió van talán ez a gyenge áram miatt szintén megjelenik. Délután tesztelem.
-
hasman
tag
válasz
Dr. Szilikát #89426 üzenetére
Gondoltam rá, hogy a panelen esetleg elpárolgot volna a réz, de ennek mikroszkópikus esélyt adok, a réz szélesebb a panelen mint a ledek.... valamint negatív ágon mérhető az ellenállás (ha van is valami az szerintem csak pozitív ágon lehet)
néztem esetleges zárlatot földelésre, azt sem tudtam mérni... pozitív ágon viszont nem tudom hogy kellene ellenőrizni a megfelelő kontaktot. esetleg lehet olyan hogy maga a led rögzítése korrodált és hiába a led jó annak a csatlakozása forrasztása már.... ezt viszont csak vasalni lehet, mert hőelvezető alu a nyák... és a légfúvóm maximum szétégetné a ledet de megfuttatni biztos nem futtatná meg... esetleg sütő, de elég pesszimista vagyok vele.... -
hasman
tag
Kedves fórumtársak!
Segítséget szeretnek kérni, mert megakadtam.
Van egy anycubic wash and cure + mosóm, amit sajnos a hétvégén megöntözött az egyik ügyes szomszéd. Elég hamar észrevettem, kapásból szétszed, kitisztít. Panel nem kapott vizet (kialakítása olyan hogy el van emelve a panel az aljától szellőztetés miatt és a “doboz” teteje takarja így max a pára miatt “ázhat” közvetetten a panel). Ezt követően kb 2 napig szárítás majd próba. Első üzemmódban egy mágnes forgat meg egy elektromotorral, ez tökéletesen üzemel… hurrá!Második üzemmódban 20 db UV ledet kapcsol. Ezek nem világítanak. lelkesedés rögvest lekonyult… Szétszedtem a gépet még jobban megnéztem a ledeket a fedél alatt… ránézésre szép, akkor merjük : dióda módban minden led külön külön indul. Megmér nyák, jön-e áram : 24v körül érkezik. Látom, hogy az egyes forrasztási pontokon vízkő szerű kirakódás van: óvatosan le kapar, majd megfuttat rövid idő alatt nagy hővel (hogy a ledekhez ne érjen a hő) újra próbál, semmi... Labortáp elő: 3v-tol 24 v-ig növelve figyelem történik e valami: áramot sem vesz fel…. Ha valaki tenne egy próbát Újpest környéken ezzel a szarral, szívesen elviszem és megmutatom a hétvégén….
Legjobbakat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Hyundai, Kia topik
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Escape from Tarkov
- Béta iOS-t használók topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 8 64GB Fekete Jó állapotban
- Eladó Apple iPhone 15 Pro MagSafe fekete szilikon tok - több darab. (MT1A3ZM/A)
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest