- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukipapa_rr
tag
Sziasztok,
először is köszönöm mindenkinek a segítséget és tippeket 6V-os akku töltés ügyben.
TLDR: két 6V-s aksi van a kisautóban és bár nem látszott, az egyik nem érintkezett rendesen. Szerencsétlen véletlen, hogy egy időben rázódott ki a csatlakozás a tápegység törésével párhuzamosan.
Így néznek ki az aksik, látszik, hogy a külső csatlakozó valamilyen elektronikába megy (akkuk mögött a hátsó falon látható), és nem közvetlenül az akkukra:
Így néz ki az eredeti, törött töltő:
Így néz ki az univerzális adapter:
Üresjárásban mindkét akku 6,0-6,1V-ot mutatott, de ami zavarba ejtő volt, hogy bár párhuzamosan vannak kötve az akkuk, csak az egyiken jelent meg a töltőfeszültség (6,1-6,2V). Nektek biztos triviális következtetés lett volna a megoldás, én kotlottam rajta, mire rájöttem (amatőr vagyok ezen a területen).
Még mielőtt észrevettem volna, hogy az egyik akku csatlakozó laza, kipróbáltam 7,5V-ra állítva, és így 6,6V jelent meg töltőfeszültségként.
Bár az elsődleges ok az volt, hogy lényegében egy aksiról ment a kocsi a kettő helyett, és ezért gyengélkedett, a kérdés áll, hogy mindezen információk ismeretében is elég-e 6V-ról tölteni, hogy alaposan fel legyen töltve. Sajnos a törött táp javítása nem tűnik triviálisnak.
Köszönöm mindenkinek
-
Kukipapa_rr
tag
A töltőn volt a LED (kétszínű), a mostani adapter meg csak annyit mutat, hogy van-e fesz. vagy nincs.
A kocsi maga is kiírja a feszültséget, de csak ha nincs töltőn, és nem tudni, mennyire pontos. Mindenesetre 5,9V-t ír, míg régebben 6,2-3V-t írt, amikor tele volt, szóval még akár pontos is lehet.
Ezért első körben az lett volna az elvi kérdésem, hogy egyáltalán egy 6V-s névleges feszültséggel fel lehet-e tölteni egy 6V-s aksit. Vagy esetleg nem elég ez a teljesítmény, bár elvileg elégnek kéne lennie.
De szétszedem, és megnézem töltés közben is.
-
Kukipapa_rr
tag
A polaritás állítható, de helyes (ahogy a linkelt töltő képén is látszik, a belseje a +).
Az a 7V majdnem 8. 7V-t még rá mertem volna engedni, de ez már 28%-kal több így.
Honnan látom, hogy tölt? A feszültség jelen van, de mást nem látok.
A 230V-os csatlakozó egyik lába tört le.
-
Kukipapa_rr
tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék, egyszerűen sehol nem találok erről pontos információt.
Adott egy 6V-os kisautó, aminek eltört a töltője. Előzőleg semmi gond nem volt a töltéssel, LED jelezte, ha feltöltött.
Sebaj, egy univerzális adapterrel 6V-tal próbálom tölteni (kiad kb. 6,1V-ot), de úgy tűnik, ez nem képes feltölteni (az autónak van egy kis kerek csatlakozója, abba dugom bele, tehát nem közvetlenül az akkut töltöm).
12V-s autó aksiknál a töltő kb. 13,5V-tal tölt, felteszem, itt is hasonló lehet a probléma, hogy magasabb feszültséggel kéne rádugnom. De semmilyen információt nem találok, mennyi fér bele. A talált töltőkre (pl. ez) szintén 6V-os kimenet van ráírva. Vagy ezek a töltők különböznek egy 6V-os adaptertől és a névlegesnél eleve magasabb feszültséget adnak ki, amit aztán csökkentenek? Sehol nincs részletes leírás erről.
A következő, 7,5V-os beállítást használva 7,7V-t mérek, félek ez túl magas. Az autó, így az aksi is már 3-4 éves, így akár az is lehet, hogy a töltő mellett egyszerűen cserére szorul.
Szóval kérdések:
1. Lehet-e, kell-e egy 6V-os kisautót 7,5V (7,7V tényleges) töltővel tölteni vagy 6V-os kimenetnek elégnek kéne-e lennie?
2. Ha ez az univerzális adapter nem alkalmas erre a feladatra, tudtok-e ajánlani egyszerű automata kisautó töltőt (bedugom, leáll, ha kész), vagy akár a linkelt darab is alkalmas erre?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest