- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Az átlag mai mosógépek példáját tudnám említeni, ami kefés AC-motorral, triac-fázishasító szabályzással, szíjhajtásos áttétellel működik és a célnak elég jól megfelel.
Direct Drive most mellékes, ezek a korszerűbb típusok, régebbi konstrukcióra pedig példa az Energomat aszinkron motorja, ami kétféle póluspárszámra tekercselt, azaz kétsebességes.
-
mezis
félisten
Írtam volt, hogyan lehet a nagy feszültségű diódát tesztelni....
Anno a 2500V-ot megmértem multi méterrel (plusz ellenállás az 1000V-os álláshoz, "műterheléssel" (12db 220V/15W-os izzóval -szépen pislogtak) de nem fogtam, rögzítettem a műszer zsinórjait!).
A magnetron vákuumtechnikai eszköz, elromolhat. Csere nem éri meg. A fűtő ellenállása egyben a katód, azon van a -1200V, a +1200V pedig a sasszin
. Már ha tényleg jó az a nagyfeszültségű köri biztosíték, trafó is leadja a nagyfeszt. [link]
-
mezis
félisten
- A 230V túljut a bemeneti szűrő körön ?
- A nagy trafó 230V-os csatlakozóit húzd le és csatlakoztass ide egy 230V-os lámpát. Ezzel tesztelheted a vezérlő - biztonsági áramkör működését.
- A nagyfesz. biztosítékot ellenőrizted ? (700 - 800mA-es és szigetelő műanyagba zárva lehet.
- A nagyfesz. kondenzátort mérted már ? (Előtte KISÜTÉS, akár 3000V is lehet még bennük !)
- Elektromechanikus a teljesítmény szabályozása vagy elektronikus ?
-
And
veterán
Ahogy előtted írták, ezek az extrém magas zárófeszültséget elviselő darabok nem szimpla diódák, így a nyitófeszültségük is sokkal magasabb, mint egy egyszerű szilícium egyenirányító példány esetén. Az adott típusé is 6..8 volt minimum, ami azt jelenti, hogy egy digitális multiméter diódavizsgálat állásban (amelyben pici nyitóáram mellett a nyitófeszültséget indikálja) nem feltétlenül mutat rá értelmes értéket, vagyis az aktuális nyitófesz nagyobb lehet a méréshatárnál (pl. 2V-nál), így nyitóirányban mérve is szakadásnak látszik. Tehát lehet, hogy a diódának tényleg semmi baja nincs.
-
mezis
félisten
- Ha nem zárlatos, akkor a szokásos multiméter nem alkalmas tesztelésére. Legalább 12V és áramkorlátozó ellenállás is kell a tesztelésére.
- Amivel eddig találkoztam mikrohullámú sütővel, az újabb gyártmányokban ilyen diódák voltak, és egyik sem volt rossz. A magnetronok kb 2500V-al működnek, ahhoz meg túlzásnak érzem a 12000V-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest