- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
nekunk is van hasonlo kinai cucc. az is nagyon sipol.
gratisznak meg a tv taviranyitoja is zavarja, attol elkapcsolodik, sot neha be is kapcsolta.
raadasul jo erzekeny szoval meg a masik szobaban is ezt csinalta miutan athelyeztem (a falrol visszaverodo feny is allitgatta).
kulon jo, hogy ettol elmaszott a taviranyitojanak a szinkronja es mas szineket csinalt mint a rajta levo gombok (ez visszacsinalhato van leiras a neten rola). -
Dr. Szilikát
őstag
A dimmer a 12 V kimenet PWM szaggatásával változtatja a fényerőt:
Lehet olyan, hogy a tápegység, erre a szaggatott áramfelvételre így reagál, ami a 12 V-ra kötött pufferkondival mérsékelhető esetleg. Ha jól rémlik, valakinek írtam is ilyen javaslatot és sikerült neki. 1000 - pár ezer μF nagyságrendben talán.
Kisebb teljesítményű tápegységnek nincs értelme, ugyanis itt a 12 V-ot kell stabilan tartani, amit 50 % százalékban megszaggatsz, tehát a dimmert ugyanúgy kellene beállítani, viszont a reakció kérdéses, nem korrekt eljárás, ugyanakkor túl is terhelheted.
Szaggatott terhelés kiváló módja a tápegységben lévő kimeneti puffer kinyírásának, a külső puffer ez ellen is véd.
-
PHM
addikt
A sípolással valószínűleg nem tudsz mit kezdeni.
A tápcsere megoldás lehet, de márkás táppal is bele lehet futni a sípolásba.
Mindenesetre a tápot semmiképp se méretezd alul.
Ökölszabály: A táp tudjon annyit, mint a maximális terhelés, +20%.
Esetedben ez egy kb 100W-os táp lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest