-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Adam8199 #52438 üzenetére
Amiket már írtam. Meg van szakadva?
Ha ez egy bemeneti osztó, illetve műterhelés felső tagját képezi, akkor szakadása esetén nyilván nem szól. Menetzárlat esetén viszont működnie kellene, legfeljebb érzékenyebben, a csökkenő osztásviszony miatt.
Tehát itt felmerülhet akár egy ellenállásosztóval való pótlás lehetősége is. Az nem gond, ha kevésbé terheli a meghajtó végfokot, mint az eredeti tekercs, ami leégett.
De pontosan elemezni kell a kapcsolást, nekem nincs a kezemben, ez így csak találgatás.
(#52436) artiny
Nem jó erre a vodka, nem vattapálcikával kell csinálni. Papírzsebkendő is megfelel, alkohollal vagy denaturált szesszel nedvesítve. A palást állórészéhez kell fogni, közben a fejdobot ide-oda forgatni. Ujjad végén érzed a fejet a papíron keresztül, így kell érzéssel rányomni. Oldalirányban tilos feszíteni a fejet, ez a fogás ezt kivédi.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Adam8199 #52375 üzenetére
Nem hinném, hogy készen kapható, hacsak nincs valahol ilyen szerviz vagy szerelő, ahol hasonló autós cuccokkal foglalkoznak és van rá megoldásuk, miután ez típushibának tűnik. Meg ahogy láttam, a világon sokat eladhattak belőle, különféle neveken, aminek a közös forrása kínai gyártó lehet.
Tehát ilyen alapon akár eBay-en is lehetne hozzá alkatrész, ha tudnánk, milyen néven kell keresni (nem Somogyi).
Elvileg csak egy induktivitás két kivezetéssel, utángyártható, tekerhető lehet házilag is. Főleg, ha van sztereó párja, ami még működik, arról lemásolható. De le kell követni pontosan az áramkört, én csak képen láttam.
Természetesen azt is meg kell nézni, van-e más baja is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Adam8199 #52373 üzenetére
Volt már ilyen a topikban: [link]
Csodálkoztam is, mert addig nem hallottam ilyenről. Az egy dolog, hogy nem is létezett ilyen, amikor még audio szervizben dolgoztam, de attól még az elvét ismerhettem volna. Ez azonban egy különös állatfaj.
Úgyhogy a neten található fotók alapján megpróbáltam lekövetni a PCB-t (miután rajzot sem láttam), így született ez a hozzászólás: [link]
A bemenete sem szokványos, egy meglévő végfokra kell kötni, amire műterhelést képez. Valószínűleg csak részlegesen, tehát a szokásosnál nagyobb impedanciával, de azt a teljesítményt elvileg felhasználja a végtranzisztorok vezérléséhez. Ha viszont túltolják a meghajtást, megég a bemeneti tekercs.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Adam8199 #46887 üzenetére
Szerintem nincs köze tápproblémához, inkább csak a szokásos: nem minden csatlakozó garantálja azt a lényeges hotplug követelményt, miszerint bedugáskor először a GND / fémrészeknek kell érintkezni, kihúzáskor pedig az szakadjon meg utoljára.
Amennyiben valamelyik melegponton keresztül záródnak bizonyos, készülékek közötti kiegyenlítőáramok (ami gyakori és természetesnek mondható, noha javíthat a helyzeten mindkettő védőföldelése, de még a földelési pontok között is előállhat különbség, körülményektől függően), akkor az áram / feszültség az érzékeny pontokat agyonvágja, a beépített védődiódákat vagy egyebet is.
A probléma elkerülésére alkalmazható olyan módszer is, hogy a két készülék fémházát egy vezetékkel előzetesen összekötöm.
Egyébként eBay-en is található RS232 isolator.
Ez pedig egy USB --> RS232, az érdekesség kedvéért:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged