- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki #52910 üzenetére
x2 arra utal elvileg, hogy 2 db soros kondenzátor van benne, a közös pont pedig ki van vezetve egy harmadik vezetéken vagy a kondi fémházára, amit a motortestre kell kötni, illetve védőföldre, ha olyan a készülék.
Neked csak kétvezetékes, szimpla kondenzátor kell, de egyébként a duplát is fel lehet szerelni, ha nincs más. Akár még az átmenővezetékes zavarszűrőt is, legfeljebb körülményesebb a bekötés.
Egyszer nekem is elpukkant, automatát lenyomta. Kidobtam belőle a kondenzátort, hogy folytatni lehessen a munkát, később viszont már nem volt kedvem ismét szétszerelni, hogy pótoljam. Azóta is zavarszűrő nélkül van.
Manapság már nem hallgatnak AM-rádiót az emberek, a TV-kábelt sem tudja zavarni, gyakorlatilag nincs olyan nagy jelentősége. Szerintem a kommutátor szikrázását sem csökkenti, tehát még azt sem lehet mondani, hogy majd emiatt fog hamarabb tönkremenni. Egyébként tönkremehet bármikor a forgórész (ami a gyenge pontja ezeknek), de nem a zavarszűrő miatt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki #52895 üzenetére
Háztartásigép-alkatrészekkel foglalkozó üzletekben kapható, miután gyakori hiba. A pontos kapacitásérték nem kritikus, lehet duplája is.
(#52896) darvinya
A tantál kondenzátorok polarizáltak, AC-ra alkalmatlan, meg itt látszik is, hogy tekercselt alufólia, papírszigeteléssel.
-
mezis
félisten
válasz
beldeczki #52895 üzenetére
Zavarszűrő, szikraoltó kondenzátor. Legalább akkora feszültségű (? 250V ?), X1 kategóriájú, 100nF-os kondenzátorral pótolható.
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki #42139 üzenetére
Az nem dekóderkártya, hanem a rádióvevő és demodulátor, szerintem. Ott van rajta az integrált antenna is. Mindebből következően, ha azt kiveszed, a rádióvételi képesség megszűnik.
Az alaplapon van a panelről érkező jel dekódolását végző áramkör, elvileg egy processzor és egy 8 lábú EEPROM. A fotón nem lehet látni a típusát. A dekódolás mellett ez intézi például az AutoClose és StartDelay funkciókat is, valamint a Close/Start és Open kapcsolók is a processzorra csatlakoznak, gondolom.
Ha a külön vásárolt ugrókódos vevővel csak a Close/Start és Open kapcsolókat akarod átkötni és vezérelni, az úgy tűnik, megoldható. Vagy csak a panelon látható Start bemenetet.
(eleve a technológia se passzol közöttük, plusz rátanítani se bírtam ez okból)
De megpróbáltad és valamit megtanult, amivel rapszodikusan, de működni kezdett, ez a technológia tökéletlenségéből adódik, szerintem. Reset talán kitörli azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest