-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Dr.Zoo #34246 üzenetére
Csak nem valami kis vacak az a "planár hangfal" és csupán azért nem hallasz búgást, mert a hangszóró inkább csak csicseregni tud ?
Még egy ok a búgásra: a trafó szórt mágneses tere irriálja az elektronikát. Próbáld meg távolabb tenni, illetve elforgatni. A szórt mátgneses tér a vasnál kisebb, ahol meg kilóg a tekercs, ott nagyobb.
-
mezis
félisten
válasz
Dr.Zoo #34243 üzenetére
A trafó mechanikai búgása és a hangszórókon hallható búgás két teljesen különböző dolog.
A trafó búgása függ a leterheltségétől is. Mindkét helyen ugyanaz a terhelése ?A tápegység brummjára nekem volt egy megdöbbentő esetem: szovjet gyártmányú, Akkord ... típusú sztereo lemezjátszó hangszórója búg. parallel kötöttem a szűrő elkóval egy hasonló elkót. Búgás megszűnt. Nosza be az új elkót a régi helyére. Ismét búg !
A megoldás az lett, hogy az eredeti, rövid bekötővezetékkel párhuzamosan forrasztottam azt a hosszabb vezetéket is, amit a próbához használtam ! (Egyetlen elkóval.) Csináltam egy hurkot ? ? ?
-
darvinya
titán
válasz
Dr.Zoo #34222 üzenetére
Bizony.
Nálad egy kötés lazulás is bezavarhat.
Városban több a trafó, míg falun örülhetnek 1 trafónak.
Ezeket a hálózatokat szeretik jól teli szemetelni, mindenféle barkács motorral, stb.
Elég egy fűnyíró és zaj, stb., ami következő trafót búgatja.Meg kellene keresni a falu trafóját(ha van) és, ha az búg mint az ál…t.
Akkor… -
Kernel
nagyúr
válasz
Dr.Zoo #34213 üzenetére
Ilyen fogalmak, mint "én földem" számomra nem nagyon értelmezhető, de a többi földet sem tudom pontosan vizualizálni. Legjobban talán azt a részét, hogy "lerakom a földre" (az udvaron?).
Amikor a végfok semmihez nem csatlakozik, csak a hálózathoz és a hangszóróhoz, olyankor rövidre zárt bemenettel is búg? Vagy letekert potméterrel, ha van rajta.
Hálózati feszültség nem több nálatok jelentősen, mint a készítőjénél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest