- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz F_Zolee #53552 üzenetére
Ezt a fajta távszabályzót egyáltalán nem érdemes használni, csak tanítási alapnak, utána eltenni. Nem tartós kivitelű, nem is kényelmes a használata. Gombelem való hozzá, az is hátrányos lehet.
A tanítás idejére viszont még úgy is felhasználható, például egy másik távszabályzóból kivágott gumigomb segítségével ideiglenesen összezárva.
Egyébként lehet rendelni kis gumipogácsákat, adnak hozzá ragasztót, amivel a hagyományos távszabályzók feljavíthatók, bár én még nem próbáltam. De ehhez az sem lenne jó, túl szűk a rés bizonyára, illetve a ragasztó is szilikongumihoz való.
Tanítható távszabályzó is rendelhető olcsón.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mezis
félisten
válasz F_Zolee #53552 üzenetére
Azok a fekete pöttyök vezető gumik. Messze nem vezetnek annyira mint pl a réz, talán 100kOhm körüli is lehet az ellenállásuk. Van aki puha grafit ceruzával újítja fel, nem hosszú időre. A legjobb az lenne, ha találnál "donort", mert keményebb anyag meg a rézfóliát fogja lekoptatni.
Kell a távirányító, nem lenne elég egy hűtőszekrény világítás kapcsoló vagy mikro kapcsoló (+50 - 100kOhm ellenállás) ?
mezis
-
Kernel
nagyúr
válasz F_Zolee #53555 üzenetére
Tanítás szempontjából lényegtelen lenne, hogy eredetileg nem gumigombos, hanem valamilyen kemény, vezető felülettel bevont műanyag. Attól még a gumis is átzárja ideiglenesen, ami bolhapiacokon is beszerezhető.
Vagy a meglévő lap jó részét odaforgatni arra a részre, amit át kellene tanítani.
Tanítható van éppen olcsó is, de ez sem drága, viszont nagyon bevált, egyúttal sok más készüléket is lehet vele vezérelni.
Mindamellett így próba nélkül nem garantálható, hogy biztosan hajlandó megtanulni minden kódot egy ilyen távszabályzó. Lehet eltérő a vivőfrekvencia például.
Ragasztott alufóliával javítgatott távszabályzókkal találkoztam már ügyfeleknél, de az hajlamos leválni a gumiról is.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest