- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
demars #87154 üzenetére
Ha kisebb teljesítményű ellenállást használsz az leég, nem hülyeségből akkora, 21wattot kell elfűtenie, annyit mint az izzónak kéne.
Amúgy nem tennék be ilyet, villog az utánfutón és ennyi, legalább tehermentesül a vezeték.
Nekem most májusba gyári szakszerviz rakott fel vonóhorgot egy 3 éves autóra és nincs semmilyen visszajelzés. Azt mondták mikor rákérdeztem, nem kötelező már. Vizsgán átment úgyhogy én nem is bolygattam a témát tovább. -
Batman2
őstag
válasz
demars #87154 üzenetére
Kisebb méret = kisebb teljesítmény, ha pedig nincs elég fogyasztás, akkor az elektronika továbbra sem fogja érzékelni az utánfutó lámpát !
Elektro boltokban kapható kerámia testű ellenállásból van 5, 10, 20W teljesítményű.
A 10W-ossal már helyettesíthető lenne a 7W-os, "hivatalos" ellenállás, viszont ennek annyi hátránya csak marad, hogy a porcelán testen nincsen rögzítési pont, mint a fém az erre szánt fémházason, így a hőjét csak a környező levegőnek, illetve a kivezetések felé tudja leadni, vagyis a közel levő műanyag dolgokat megolvaszthatja (pl. kötöző doboz), vagy "kiforraszthatja magát" !
Mivel erősen melegedő alkatrész, zsugorcsövet nem tennék rá.
Ha megoldod, hogy egy profilra hajtott fém kengyellel lefogatod fém felülethez, akkor ez is jó lehet. De ez igaz a fémházara is, ha nincs fém testhez lerögzítve, ami elviszi a hőt, akkor a hője a környező anyagokat tönkre teheti, szóval szólóban műanyag dobozba nem ajánlom.
Vészvillogózás pl. tartós terhelés.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- League of Legends
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Szélvész tempót diktál a Team Group T-Force szériás SSD-je
- Már elérhető a Painkiller demója (PC)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4080 XTreme WaterForce 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XBOX Series Shock Blue kontroller - Gar.: 2026.04 hó
- Mini PC - HP EliteDesk 800 G3 DM / i5-6500T / DDR4 / NVME M.2 / USB Type-C / több db / 27% számla
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- NEUTRINO MINI HYPEX NC252MP 2x250W 4Ohm (2x150W 8Ohm) sztereó erősítő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest