Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
A 150ohm-os ellenálláson azt mértem (A PNP felőli végét tekintve nullának), hogy 3V-os négyszög impulzus szaladgál, az elején egy kis túllövéssel. (tegnapi kép inverze, ott fordítva mértem) A nulla szint 6V volt, addig kellett lefelé eltolni.
Ebből nekem az jön le, hogy az áram a 150Ohm-on 20mA. Az én tranyóim áramerősítése kb. a fele az 1A feletti Ic tartományban az ajánlott, komolyabb tranzisztorokénak, ezeket linkeltem lentebb.
Mértem még Uce feszültséget a tranyó párokon (felső aksi -, alsó aksi + pólusa között), mindkét oldalon szép 16.2V-s négyszög impulzusok futottak. A trafó tekercsein pedig 15.8V-s négyszögeket mértem.
Amikor a CH1 jel és föld bemenete a trafó egyik tekercsén volt, akkor a CH2 jel bemenetével néztem az áramkör többi részét de nem találtam szétcsúszást, vagy szinkronban, vagy ellen fázisban volt minden. Nem tudom erre gondoltál-e az elcsúszásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ekkold