-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
razorbenke92 #73355 üzenetére
Egy másik helyre amúgy gondolkodtam ilyesmi Li-cellás változatban is.
A 19V-os táp kivételével minden más együtt (akksikkal, balancerrekkel stb.) kb. mennyibe került ? Ha nekem az lenne a lényeg, hogy jóval nagyobb áram legyen a kimeneten (pl. 5-6A), viszont ez elég csak pár percig, akkor ez kb. mennyivel dobhatja meg a költségét ? Akksik elbírnának ekkora árammal ?
"a BMS cellánként 3V után kapcsol le, tehát 12V-nál"
Ha 12V a bemenete, akkor hogy tud abból az LM2596S a kimenetén is 12V-ot csinálni ? Nem tudom pontosan mennyi, de 1-2V-os drop feszültsége biztosan lehet, nem ?
Visszatérve a zselés akksis kivitelre:
Ha csak egyetlen akksi van, a diódák közül melyik kell ?
Ami a te koncepciódban a BMS, az a zselésnél lehetne az akksi elég kötve egy olyan linkelt CC-s LM2596S ?
Bár akkor meg minek a bemenetre az első konverter ? Akkor nem elég csak a CC-s töltő 0,5A-re állítva + egy 12V-os és egy 5V-os kimeneti konverter ?
Itt még annyi a baj, hogy a 4xLi cellával ellentétben a zselés akksi feszültsége viszont 12V fölött és alatt is lehet, tehát a 12V kimenetű konverternek olyannak kéne lennie ami mindkét esetet lekezeli.
Varisztort szoktak használni DC törpefeszültségre is ? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #73342 üzenetére
Ez nem elektronikkai téma. PM-ben megírom
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #73321 üzenetére
A kismegszakító vagy arra alkalmas kapcsoló alkalmazható "főkapcsolóként", az ÁVK nem!
Teljes mértékben átment. Ebben a témakörben dolgozom vagy legalább 10 éve.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #73317 üzenetére
Rendeltetésszerűen az ÁVK nem alkalmazható főkapcsolóként. Persze barkács körülmények között #jóvanazúgy kategória.
-
qdak
addikt
válasz
razorbenke92 #73309 üzenetére
Később én is Fi-t akarok a helyére, de most anyagilag nem szeretném. Meg nem is nagyon férek el, a Fi-nek meg 2 hely kellene.
Van nagyobb szekrényem, de a második óra miatt nem férek el, legszivesebben leszedetném, de ha belekötnek, hogy, hogy néz ki a kötés, de hát nem férek el a kisszekrénybe.
Még a csengő trafó is ott lógott szigetelés nélkül annó...
Nem tudom merjem e, 2 kép:
[kép]Jobboldai óra 0 áll nem is használták, se mi hogy lehetne leszedetni ?
Sajnos nálam is hasonló szépségek vannak, bár már nem villog semmi.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #73309 üzenetére
Az ÁVK nem alkalmas főkapcsoló helyettesítésre.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
razorbenke92 #73305 üzenetére
Köszi az infót, de ez még nagyon elmeti koncepció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest