- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Én meg azt a sok vezetéket kiforrasztottam volna (mint ahogy meg is tettem, más esetben), noha ez célfüggő, hogy mennyi áramot akar kivenni belőle, de akkora vastag vezetékkötegre általában úgysincs szükség.
Panelt is inkább kivettem volna a fúrás idejére, műterhelésnek pedig valamivel nagyobb ellenállás is elegendő.
-
törölt tag
kiegészítve, amit (jan) javasolt:
Ha nagyobb a bordád, mint amit a 8cm-es (vagy akármennyi) ventid lefed, akkor érdemes a szabad részt mondjuk tape-pel leragasztani, mert egyrészt nem lesz "áramlástechnikai rövidzár" a ventinél, másrészt sokkal hatékonyabban fog működni a hűtésed a megnövelt "valós csatornafelület" miatt. Persze e nélkül is le fogja hűteni a low-end VGA-dat szinte bármilyen venti, csak nem mindegy, hogy mekkora fordulatszámon teszi majd. Fordulatszámot meg tudsz csökkenteni soros ellenállással; vagy ha nem a vid.karira kötöd a ventit, hanem mondjuk a molex tápcsatlakozó +5 és +12V-os ága közé. A legtöbb 12V-os PC venti simán indul 7V-onEsetleg lehet túrni az aprón egy passzív bordát a kártyádra, de nem tudom, hogy a VGA-n lévő VRM áramkör mennyire fogja szeretni hosszabb távon a hűtetlenséget venti híján
-
tornas
őstag
Láttam ezt a filmet!
Érdekes volt...
Egyet idéznék belőle (nem szó szerint, de a lényeg benne van):
"Adszurd dolog a folyamatos növekedés folyamatos fenntartása egy véges méretű bolygón."
De azzal a több évtizede folyamatosan égő izzóról van egy tippem, hogy miért is bírja ilyen sokáig. Pl. azért nem a névlegesnél jóval kisebb feszről üzemelhet. Szerintem...
-
Hyperion
senior tag
Alapból nem, de a normális működéshez kell 2A. Annó volt még rajta, egy relésor, 20x4-es kijelző, ilyen-olyan led és ezért kellett a sok amper.
Ha nem közösítem a földeket /füldhurokveszély valószínű/ akkor miért nem működik a hangkártya??
Betáp kábel elvágva, és a stab tápról üzemeltetve. Mégsem megy, csak ha ugyan az a földe mint a raspinak.Gyanítom, hogy az USB fémburkolatán kapja meg. Azt is szigeteljem el??
-
And
veterán
Hi! Az oldalon, amit linkeltél, pont nem galvanikus csatolást említenek, bár ez részletkérdés. Egy PMR-nél azért válhat be ez a fajta kicsatolás, mert ezeken a rádiókon a hullámhossz miatt eleve tekercselt antenna van a készülékekbe építve, így az RF-energia egy külső tekerccsel viszonylag kis veszteséggel elhozható (a két tekercs jó csatolásba kerül, szinte transzformátort alkot). Egy BT-eszközön viszont - a WLAN-os kütyükből kiindulva - vagy az áramköri panelen kialakított hurokantenna, vagy (kihajtható antennás BT-illesztő létezik?) kis dipólantenna lehet. Ilyen antennákról viszont nehezen tudsz induktívan jelet kicsatolni, vagyis valszeg. sokkal rosszabb hatásfokkal, mint egy PMR esetén. Úgyhogy szvsz. az a többlet, amit egy egyszerűbb irányított antennával nyernél, elvész az induktív kicsatolás veszteségén. Itt nincs ''tartalék'' sem, mint egy PMR-nél, hiszen egy BT-modul kimenő teljesítménye csak a töredéke egy PMR-adóvevő teljesítményének.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest