- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16980 üzenetére
Akkor, egy hagyományos scopenál a slew rate végessége már látható lapulásokat produkál a méréstartomány vége felé?
Picit másképp fogalmaznék: bármilyen gyors frontot a függőleges erősítő slew-rate-jére limitál, persze vizuálisan.
Szerinted/tetek megéri ez kézi szkóp?
Mondjuk, bár nincs összehasonlítási alapom. Az ár csábító. Azt vedd ellenben számításba, hogy ha majd mikrokontrollereknél akarsz mérni, akkor legalább 2 csatornával és nagyobb sávszélességgel "illene" mérni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16975 üzenetére
pedig 1MHz-es szkópnak hirdetik.
Nem hirdetik annak.
Szépen oda van írva , hogy 1Ms/s, azaz 1 megasample per second. Tehát ez a mintavételezési frekvencia, amitől elég távol áll az egész periódusnyi hullámforma. Ha használná a Nyquist kritériumot (ami gondolom nem tesz) akkor is egy periódus visszaállításához kellene neki 2+ minta periódusonként.
Tehát még a 100kHz is egy szép teljesítmény tőle.Egy hagyományos szkóp, mondjuk egy 20MHz-es is így viselkedne közeledve a 20MHz-hez?
Ismét nem! A hagyományos szkópnál ez a határ a függőleges erősítő(k) jellemzője - pont, amit te is mérni akarsz alacsonyabb frekvenciákon -, sőt legtöbbször dB-ben meg is adják a sáv felső szélén mérhető csillapítást. Pluszba még bejön az erősítő növekedési sebessége "(ha így hívják magyarul a slew rate-et), ami a meredek frontokból "lejtőket" csinál.
-
válasz
CPT.Pirk #16975 üzenetére
Az egyik vásárba sajnos nem volt nálam elég pénz és így nem tudtam megvenni egy Hameg scope-ot amit végül a barátom vett meg.Amikor nézegettük az adata feltűnt,hogy a scope "névleges" tudása 100MHz de 130MHz-ig tud mérni.A pontosságról nem tudok nyilatkozni mert még "csak" indítva volt a készülék.
-
válasz
CPT.Pirk #16972 üzenetére
Jó reggelt!
Akár még használhatók is lehetnek de bennem mindig ott a mertük miatti sérülékenység.Akár már a saját kábele is képes is képes lerántani az asztalról.Gondolom a kijelző üvege sem olyan strapára van tervezve mint némely drágább mobiloké tehát a zsebbe hordás megint csak egy sarkalatos pont lehet.
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #16958 üzenetére
Az USA-ban 127 V szokott lenni. A 3. képen cirill betűket látok. Szerintem a Szovjetunióban gyártották a trafót.
Van egy szovjet gyártmányú akkutöltőm, aminek a feszültségszabályozása primer oldali leágazásokkal működik, tárcsás kapcsolóval. 10 A-ig terhelhető a műszere alapján.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16911 üzenetére
Ez így elég érdekes. Az első úgy néz ki, mintha kapacitív lenne a csatolás és a DC nem menne át, pedig az 1Hz-nél azért itt-ott "álldogál" a feszültség fél másodpercet.
A jel nem szimmetrikus, az alsó szinten többet áll, mint a felsőn, látszik mindhárom képen. Ezért a második képen fent csak a háromszög jön össze az egész mérési felállítás "slew rate"-je miatt.
A leggyanúsabb az, hogy nem ugyanolyan arányban mér "mellé" a három frekvencián.
Valami ott még nagyon nem stimmel.
Nem sokat tudok a szkópos mérőfejek lelki világáról...
Arról majd egyszer elbeszélgetünk.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16854 üzenetére
Lehet, hogy túl sokat vársz attól a szegény erősítőtől.
A katalógus szerint is a görbék csak ±4V-tól indulnak.
Egyébként a szint, amit mérsz és aminél 0.9V eltérést produkál a mérés, egy egyenfeszültség?
Érdekes mert 13mV bemeneti offsetnél egységnyi erősítős esetén nem nagyon van más magyarázat, mint a táplálás.Megpróbálnám LM358-cal.
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #16825 üzenetére
13,4 V effektív trafó ( U max ~ 18,9 V ). Annyira érdemes figyelni, hogy az ellenállások teljesítményben is bírják a dolgot. Én ide 5W-osokat raktam, bár igazából a 330 ohm-os melegszik jobban ( milyen meglepő
).
Csináltam videót most felraktam. Jó szar videó lett, de látszik, hogy működik a dolog. :-]
5V-ra, így is 150 mV a max ami megy hangkártya felé.
Érdemes előtte azért multiméterrel megmérni, mielőtt gépre kötné az ember.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16825 üzenetére
Csak ilyenkor vagyok bajba, hogy milyen nagyságrendű ellenállásokat számoljak, hogy a bemeneti ellenállás stimmeljen.
Eltekinthetsz ettől. Gondold végig: a klasszikus szkópoknál is 10/1 MΩ a bemeneti impedancia. Az 50Ω-ot csak nagyfrekvenciánál használják az illesztés miatt, mert ott már visszaverődések meg állóhullámok vannak, amik rontják a mérést.
Neked ideális a minél kisebb forrásimpedancia. A legjobb lenne egy egységes erősítésű műveleti erősítő közbeiktatása, ami a bemenetével nem terhelné a mért áramkört a szkóp felé pedig kis belsó ellenállású feszültséforrásként szerepelne. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16822 üzenetére
A diódák tényleg csak védelemre jók, mint moha21 is írja, de mivel az "oszcilloszkópon" látni fogod a hullámformát, akkor kapcsolgathatsz (akár kézzel) egy osztót. Mi több, ha bonyolítani akarod, érzékelve, a diódá(ko)n folyó áramot, automatikus skálaváltást is lehet hozzá kitalálni.
...megy... egy 16-os számrendszerben működő feszültség mérő ...
És akkor néhány hónap múlva majd magyarázod nekünk, hoy ott bizony 1E,B4 Volt feszültséget mértél, mi meg csak meresztjük a szemünket.
Egyébként ügyes dolog.
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #16822 üzenetére
Dióda védelemnek ok, de lehet a szinuszodból ilyen lesz :
/rajzot HE-ről loptam /
Én 2db ellenállásból építettem egy sima fesz osztót, itt is lehet számolni az értékeket, mint mondjuk multiméternél, bár nekem csak 2 , 5, 20, 400 V-ra van ellenálláspárom. Erősíteni meg meg akármilyen ( na jó nem ) erősítővel lehet a jelet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #16661 üzenetére
Köszi, sikerült. Ellenben valami nem stimmel az erősítővel most, hogy be lett dobozolva.
Az egyik csatorna folyamatosan beremegett. Megnéztünk mindent, nem volt kontakt hiba, nem volt zárlat. Majd a legvégén megnéztem az ellenállásokat és 2 ellenállás elromlott. Egyik a 22k helyett 88k lett. A másik 22k-os meg -33k-os (tudom, hogy nincs negatív, de ezt mérte). A kondikat még nem néztem meg.
Délelőtt lefújtam a nyákokat fehér akrill lakkal. Elképzelhető, hogy emiatt mentek tönkre a bemeneti résznél az ellenállások?
-
DonThomasino
veterán
válasz
CPT.Pirk #16672 üzenetére
Egy kép, sajnos rajzom nincs,és nem is találtam egy Enermax EG231P-V.
Innen vettem ki ZNR2 -es helyről mellette R4 ellenállás.
Viszont ZNR1 és R3 hiányzik így került hozzám. (mint ha már kiszedte volna vki)
Ebből gondoltam hogy kettő kéne bele.
Mit gondoltok?
A két ellenállás és varrisztor egyforma lehet? -
válasz
CPT.Pirk #16631 üzenetére
Üdv
Tuti,hogy elég silány kondikat gyártanak de szerintem ha 12V-ra nem 16V-ost raksz ha nem kicsit nagyobb feszültségűt ""lehet"" tovább tart.Léteznek "komolyabb" kondik de nem is egy pár 1000Ft-os tápba valók.Inkább audió célokra és azt mondják a hozzáértők,hogy tényleg meglehet hallani a különbséget ha pl. egy OTL csövesbe Black Gate vagy pl. Rubicon elkó van a kimeneten(pedig azért a Rubicon sem egy Teapo vagy egyéb noname gyártmány)
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #16627 üzenetére
Párszáz VA-s 5-7k?
Az annyira nem rossz.Igazából a tranyósnál ez a nyugalmi áram beállítása volt ami kicsit el is ijesztett, meg ugye az ágoston könyvben a 2*160VA 2*10W-ra..
Lehet, hogy majd esetleg kicsiben kezdem.
Tranyós füles erősítő, esetleg csöves füles erősítő. -
Latency
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16538 üzenetére
Sehogy se lesz jó (így). Gondolj egy 100Hz-es alapfrekvenciára pl., és utána arra, hogy mit "cipel" ez még harmonikusként 20kHz-ig, csak hogy kihangsúlyozzam. És itt nem jön egy kevert, többfrekvenciás jel, mint ahogy a zene esetén a D osztályú erősítőknél. Itt spektrálisan tiszta jel kellene, hogy a mérési erdemény valamit mondjon is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16528 üzenetére
Az ötlet nem rossz, de mintha nem lenne jó arra, amit korábban kiötlöttél, azaz frekvenciamenet vizsgálására. Ugye, egy négyszögjel Fourier transzformációval felbontható egy hosszú, harmonikusokból álló sorozatba. Ezek a frekvencia növekedésével csökkenő amplitúdóval, de mind rámennek az (vizsgálandó) erősítő bemenetére. Így sem frekvenciában, sem amplitúdóban nem fogod tudni, hogy pont merre "jársz".
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16524 üzenetére
Szép, jó kis játékszer. Keresgélj a neten, mert gondolom nagyon jól van/lehet dokumentálva alkalmazásokkal is.
Kapna egy valamilyen jelgenerátort, aminek állítható a frekvenciája de állandó az amplitudója.
Ez lesz szerintem a keményebb dió, én is befizetnék egyre. Ha összejön, ne hagyj belepusztulni a kíváncsiságba.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16439 üzenetére
...és nem kellenek a lyukak a vasmag lemezeinek sarkába csavaroknak, így azok nem lopnak el a keresztmetszetből, ugyanakkor összeszorítják az esetleg zümmögő vasmagot. Anyagmegtakarítás is, nem kell a 4 hosszú csavar anyával (esetleg sárgarézből) csak 2 rövid, amivel a köpeny által rögzíted a trafót. És csodák csodája... jobban is néznek ki.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16371 üzenetére
Nem, mert akkor nem függetlenek egymástól galvanikusan. Esetleg még rosszabb is lehet. Áram folyhat a 2 föld között. Érdemes megnézni az pga2311 adatlapot, mert mutatja a földek kiképzését NYÁKon, ami nagyon szemléletes. De a kapcsolási rajz is szemléletesen van kialakítva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #16319 üzenetére
Igen, ez az aktuális.
Csak 2 10n-os fóliát találtam, illetve van itt pár kerámia is, de azokra csak ennyi van írva: 102, 103, 104. Nem tudom, hogy ezek mit takarnak.
Igen, ugye 8ohm-osokra lett tervezve az erősítő. Ezek meg csak 4ohm-osak. Ennek a negatív lábos dolognak utána nézek és számolok egyet. De ha jól sejtem akkor duplázni kellene és akkor lenne fele akkora kimenő. Jobban mondva, az u^2/r miatt nem pont felezni.
Na megvan a képlet is. rf/ra+1, 220/10+1=20 gain
Tehát vagy a 220-ast cserélem 110-re, vagy a 10-est, 21-esre.Ekkor lesz 10-es gain.
A south park szerint van barna hang.
moha21: Hogy lehet ezekkel megölni a memránokat?
Lompos48: Na ezt lehet megpróbálom majd.Igen, talán a rúgás lenne a legjobb szó rá. Milyen áramkör létezik erre?
A feszültségeket itt mértem (ahol elvileg 42V lenne):
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #16319 üzenetére
A 20 Hz-et sem hallja mindenki, mint ahogy a 20 kHz-et sem ( sőt 18k-at sem )
Amúgy : "/* Emits a 7-Hz tone for 10 seconds.
True story: 7 Hz is the resonant
frequency of a chicken's skull cavity.
This was determined empirically in
Australia, where a new factory
generating 7-Hz tones was located too
close to a chicken ranch: When the
factory started up, all the chickens
died.Your PC may not be able to emit a 7-Hz tone. */
"(#16318) Speeedfire : Itthon vannak, de nem a hangerő miatt.
Szoktak hozni "500 W"-os autó mélyládákat 50W-alatt simán ki lehet nyírni őket, mágnesük is gyenge, szóval "áttekerni" sem nagyon lehet.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16276 üzenetére
Képtelenség! Gondold végig: ha egy színusz jel érkezik az erősítő kimenetéről, annak pozitív és negatív félhulláma ugyanolyan amplitúdójú. A lengőtekercs képes kell legyen mindkét irányba megtenni az ugyanakkora kilengést, másképp "levágja" a félhullám tetejét, tehát torzít is a mechanikus zajokon kívül, amiket az elakadás okoz(na).
Jól beállított erősítőnek a tanárod azt gondolhatta, hogy nincs semmi egyenáramú jel a kimeneten. Ha van, akkor az állandó módon odébb tolja a lengőteketcset/membránt. De jel hiányában a hangszóróra nem juthat egyenfeszültség, mert az csak fűti a tekercset.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16260 üzenetére
Igen, de ugyanakkor ijesztő is, amikor látod a műszereken, hogy anódfeszültség 15kV, anódáram 10A és te ott állsz mellette.
Egyetlen negatív tapasztalatom volt, amikor a 3 fázisú egyenirányítóban tönkrementek az egyik ág diódái és egy fázison rövidzár volt a trafón. Na, akkor nemcsak hogy sínen állt a trafó, hanem valami olyat produkált, mintha a gyorsvonat ment volna mellettem pár méterre.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #16235 üzenetére
Régi emlékeket ébresztetek fel.
Huszonéve használtuk ezt a kis triódát. Érdemes megnézni az adatlapját.
Azonkívül, hogy nem üvegbúrás, hanem duplafalú fémköpenyes volt (a köpenyen belől folyt a hűtővíz és nem is kevés), olyan 100kW hasznos teljesítményt paszíroztunk ki belőle. Ma is megtalálható, használtan is messze túlrúg az ára az 1000 eurón, annak idején sokezer dollár volt darabja.
Ami még érdekesebb: mivel a KGST-ben a pénztelenség egyre nőtt, importok egyre csökkentek, cserealkatrészt vásárolni majdnem lehetetlenség volt. Volt egy kollega az Atomfizikai intézetben aki javította a triódákat. Levágta az anódköpenyt, újra báriumoxidozta a katódot, cserélt benne, ha még kellett valamit, hegesztette majd vákuumozta. Legalább 75%-os "terméket" volt képes szállítani (nem tejesítményben/paraméterekben, hanem élettartamban). -
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #16228 üzenetére
Az más területen is úgy van, ha sodorják a kábelt akkor a zavaró mágneses fluxus által indukált feszültségek "kioltják" egymást.
Cd játszó van, azzal nincs gond
Elég sok monitor meg rossz DVD kerül hozzám, sokat nem érdemes javítani, abból egy 555-ös IC árán lehet csinálni zenére muzsikáló ívet. Már néha versenyszerűen csinálom, hogy 2 perc alatt meglesz-e
Gondolom te majd ilyennel kezded
(#16230) mezis : Ha jól emlékszem a mikróban is a magnetron valami 3 V AC-ről van fűtve.
-
moha21
veterán
válasz
CPT.Pirk #16226 üzenetére
Az a sodrás a vezetéken egyébként zavar miatt van?
Pcic koromban tonnaszám volt mindenféle cső itthon, tetszett, de a mai napig nem foglalkoztam vele rendesen ( eletroból is átfutottuk ). Pedig már Lompos48 is írta, hogy illene próbálkozni.
Az a baj vele, ha csinálnék akkor már rendesen és itt a fejhallgatóval is gond van már, mert az sincs itthon csak valami Philiphs vagy panasonic 2-3 ezer forintos.
Ráadásul a Pc-m is elég zajos, ugye integrált zajkeltő.
Egyszerűen annyi mindenre kell a pénz.
Akarnék építeni egy nagy Tesla trafót, de oda is kellene trafóolaj meg miegymás aztán azt lenne valami Midi-ben játszatni.
-
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #16143 üzenetére
Most már fog kapni földet, ha nem is kimondottan a TV, de az antenna kábelek harisnyája.
Ugyanis hosszas kísérletezéssel oda jutottam, hogy ugyan kihúzott antennánál is van búgás, de csak addig, amíg a védőföldet rá nem kötöm az antenna bevezetés árnyékolásához.
A saját, kb 10 m-es antenna levezető kábelemnek ennyi elég is, de a UPC kábele keményebb dió lesz, mert annál csak jelentősen csökken, de zavaró marad a búgás.
Megpróbálok majd ennél is egy kondenzátoros leválasztást.A bipoláris (stiroflex ?) kondenzátor szimpatikusabb volt a 200 V körüli átütő feszültségével.
-
válasz
CPT.Pirk #16081 üzenetére
Már a 60-70-es években is több sávos magnókkal dolgoztak.Volt,hogy egy ember játszott fel egy egész zeneszámot(külön külön az az összes hangszer hangját 1-1 sávra)
Az egyszerre történő lejátszás alkotta a zeneszámot.Ha jól tudom Mike Oldfiel első számai is így készültek.
A Compack Disc (CD) is 4 sávosra quadró-nak készült "csak" soha nem lett befejezve/megvalósítva a quadro hangrögzítés/lejátszás.Gyors volt a váltás a CD és DVD közt talán ezért nem is tudta kiforrni magát a CD.(viszont ennek köszönhető a "túlírás") -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #16081 üzenetére
Szerintem is így van. Anno mikor a BNV-n voltam, kb 2004-2005 köröl volt alkalmam kipróbálni a jobb féle, nevesebb cégek által készített 5.1-es rendszereket is a kis sátrakban. Akkoriban a Halálos iramban című film ment a mozikban, így ott is azt vetítették, nagy plazma tv-ken. Hát az érzés valami fenomenális volt, a hangok ahogy cikáztak a teremben. Akkoriban azok a nagy álló hangfalak az erősítővel, játékossal legalább 1milla lehetett.
-
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #16023 üzenetére
Van "elektronikus" gyújtás is. 20-30 évvel ezelőtt Zsigulikba,... lehetett utólag beszerelni. Akkor a megszakítót már csak minimális áram terhelte, a hézag (zárási idő) sem volt lényeges, vagyis "kopásálló" volt. A Citroen BX-ben a jeladó is mágneses indukcióval működött (Bosch elektronikus gyújtás).
-
válasz
CPT.Pirk #16023 üzenetére
Egy kis olvasni való.
"""Ha nem lenne""" kondi elméletileg akkor is lenne szikra képződés de olyan egyenetlen és változó értékű mint időben mint értékben,hogy a motor még ha el is indulna csak durrogna/dadogna stb.
A megszakító érintkezői közt keletkező "nagyobb" ívek miatt tolódna időben ide-oda a szikra. -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #15952 üzenetére
Nem rossz táblázat. A kis magnat a boltban 55W (89dB), amit meg venni akarok 90W (91dB)
101dB vs 106dB, ugye 1x megvan benne a 3, szóval dupla olyan hangos elvileg.
Viszont akkor már csak 1 dolog érdekelne. Mitől függ az, hogy mekkora hangfalat tudok rákötni, mit tud meghajtani. Gondolok itt arra, hogy hiába 120dB-s egy hangfal ha 30cm-es tányér van benne és nem képes az erősítő megmozgatni azt. Erre van valami formula?
-
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #15950 üzenetére
Na, ez érdekes téma.
Nem tudom, hogy a mostani 2 tesla milyen lehet, illetve hogy a logitech hangfalaim milyenek.
A magnatra ez van írva: 91dBNeten nézegettem a videókat és egy hasonló erősítő (szintén lm1875) ezt hajtotta. [link]
Viszont nem látom, hogy ez most milyen érzékenységű. -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #15944 üzenetére
Holnap megmérem, de az igazi akkor lenne ha mind a 2 hangfal rajta lenne. Ez nem tudom mikor fog bekövetkezni.
totya694: Nézegettem anno én is ezeket Pass erősítőket, de oda is kicsi lett volna a trafóm.
Lompos48: Igen, ezek a kis 12cm-es mélyközepek le vannak limitálva ezzel a gumiharanggal.
Igen, ezért is írtam a 4ohmot. Ugye kb 2*18W-ot fog menni 8ohmon, így meg ugye a 4ohmosakkal...igaz 4ohmon többet is éget az ic. De erősen sok lehetett már neki a teljesítménye. A héten bedobozolom, aztán beszélek haverrel a 2 magnat miatt, remélem lesz akkora kakaó az erősítőben, hogy a 2 90W-os hangfalat becsületesen megmozgassa. Ha nem akkor irány az apró valami jóféle hangfal megkeresésére.
Majd elválik, hogy rendes körülmények között, hogy fog szólni. Eddig igen meggyőző a mostani rendszerhez képest. -
Speeedfire
félisten
válasz
CPT.Pirk #15940 üzenetére
Nem hiszem ,hogy túlvezérelte volna. Ugyan ez volt sima lapos hangkártyával, telefonnal is. Sőt a dac-al még jobban bírta, pedig a füles kimenetre kötöttem rá.
Ezek csak kicsi 15W-os hangfalak és csak 4 ohmosak. Szóval szerintem inkább ez volt most a szűk keresztmetszet. Remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest