- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
Ha külön tápellátást szeretnél, akkor mindent lehet (nagyobb áramú ledet, vagy többet), az már rajtad múlik.
Ami új probléma lesz ekkor az a melegedés (azért egy erős led már bizony fog fűteni), a mobil kamerája meg valószínúleg továbbra sem fog jeleskedni.
Mielőtt beleölsz egy rakat pénzt a fényforrásba, valahol (vagy valakinél) ki kellene próbálnod egy ilyen infralámpát a mobiloddal. -
becuszabi
aktív tag
Nos, kipróbáltam én is a telcsivel, valóban lehet látni és valóban nagyon gyenge. Aztán kipróbáltam a fényképezőgépemmel, az is látja, de a telefonnál is gyengébben (természetesen vannak gépek, amelyekkel lehet infrafotót készíteni...ha jól tudom azokban az érzékelőre az azt védő szűrő nincs fixen ráépítve).
A telefon fényképező képességei azért messze elmaradnak egy normál gépétől, úgyhogy ha még sikerül is kellően erős világítást is létrehozni (párszor 100 mA-es árammal, ami persze egy telefonaksit elég hamar le fog meríteni), akkor se számíts túl jó eredményre. -
becuszabi
aktív tag
A mobillal akarsz kamerázni?
Ha a mobil kamerája nem érzékeny az infra fényre (és erre jó nagy az esély), akkor kár is vele foglalkozni.
Az infra, vagy éjjellátó kamerák sem azért látnak sötétben, mert van rajtuk infrasugárzó, hanem azért, mert az optikai rendszerük átengedi az infravörös fényt, a képátalakító pedig érzékeny is arra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest