- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
hokuszpk #176 üzenetére
Tudom. Meg is csináltam. 6000-en működik. Nem nem keverem már. A soc 1,28 6000-en, 6400-en nem indul, mert ott - és nem csak feltételezés, hanem a gamer nexus vidókből is kiderül - már 1,3 felett van a soc. De nem azért vettem 6400-es ram ot, hogy 6000-en menjen. Azért a 6000 az "optimális". Mert ott még nem száll el a szarjuk. A amd kuka.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Most, hogy vissza küldöm az AMD-t nézegettem az Intel topicot. Nem gondoltam volna hogy a delid még létezik és ráadásul thermal frame, re cserélik a gyári gagyit. Egy szaros fémdarabról beszélünk, pár dolláros tétel, senki észre sem venné az árakon, ha gyárilag azzal jönne, főleg egy 13900k nál. De még mindig jobb mint az AMD. Intelt veszek. De a jövőben simán lehet átállok Apple-re munkához, és gamingre meg ott a konzol. Na nem mintha azok ne lennének fillérbaszók. A xbox series x kontrollere egy évet bír max, a 360-as kontrolleren meg már nincs gumi de működik. Tervezett elavulás. A konzol nagy hátránya, hogy nagyon kisakkozzák a hardware-t mert a legtöbb ember nem akar normális árat adni érte, veszik inkább az s-t meg játszanak előző generáción. Nemrég hallgattam egy fejlesztőt, aki arról beszélt hogy sok új cím kiadása azért csúszik, mert arra a zsebszámológép gépre is kell optimalizálni. Ebből is látszik, hogy a világ nagy részén nincs középosztály. A kurvára drágát és a rohadt olcsót lehet eladni. Mondjuk azt sosem fogom megérteni, ha valaki 6-7 évre vesz egy célhardvert és sokallja a kb 250k-t az miből vesz rá 30-ért játékot, és még hozzá az ingame purchase. Kicsit off voltam sry
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
Hellwhatever #144 üzenetére
Sikerült beállítanom expo-t 6000mhz cl32-re. Így most már látom, a soc volt 1,28 lett. Ezek szerint a 6400mhz 1,3 felett van.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Milyen ramokat használsz? Mert utánanéztem, a 6400 clk 32 1,35 soc voltal jár, szóval lehet az enyémmel sincs baj. De ettől függetlenül. Nincs időm kivárni a fejleményeket. Amúgy a 14 napos elállás miatt, gondolom nem szabad hogy gond legyen, hogy mondjuk egy hét múlva jelzem és küldöm vissza. Melóznom kéne per pill.
-
SalvadorLynx
aktív tag
A vicc az, hogy nem is akartam most váltani, nyáron akartam volna, de behalt a vga és az alaplap kondiai már kiszáradhattak vagy mi, mert már egy 1,5 éve kb usb hubot kell használjak, mert csak egy port működött. Azért is siettem el, mert melóznom kéne (archicad). MOst hétvégén úgysem tehetek semmit. Szerintem hétfőn visszaküldöm és kicserélem egy I9-13900K-ra. meg nézek egy Asus mobot, és nézem addig a boxon az nba playoffot
-
SalvadorLynx
aktív tag
Ti mit tennétek, Küldjem vissza és rendeljek egy i9-et?
-
SalvadorLynx
aktív tag
Beállítottam a expo 1-re és egy 95 kóddal behalt a rendszer. Mikor beállítottam a soc auto beállításon maradt és 1,1 alatt volt kicsivel. Ha nem oldják meg, megkeresem és levágom a tökeiket. 500k a cpu mb kombó, és nem tudom a ramot normálisan futtatni. A vásárástól még elállhatok, de visszacsomagolni mindent jeez.
-
SalvadorLynx
aktív tag
VGA-t én sem. De Korábban sok jót hallottam a ryzen-ról. És régen volt amd cpu-m. Most beszoptam. Ennyi pénzért simán vehettem volna Intel-t. "Aki kíváncsi annak leég a cpu-ja"
. Mondjuk, ha ilyen régóta tudott a dolog és ennek ellenére a jelenség nem gyakori - egy barátom is ryzen-t használ, mondjuk nem mostani szériás - mert balhé csak most lett belőle, akkor annyira nem aggódom.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Az lehet, de nem is látok Kingston-os profil vagy mit 6400/clk32-re. Más gyártókat látok, illetve opciót arra, hogy 6400-on fusson, de most a clk 40. Profil nélkül nem csak 6400/clk40-es lesza ram? Valami ream expo supportról olvasok és 1:1 FCLK módról. Meg arról, hogy a "sweet spot" a 6000mgh lenne 7000-es széria esetén
-
SalvadorLynx
aktív tag
Nem túl jókor vettem asus x670e lapot és 6400/cl32-es kingston renegade ramot, de valaki le tudná írni, hogyan tudok rá profil-t vagy valamit beállítani. Most 4800-on megy. Nem hiszem, hogy most fogom átállítani, mert a talált presetek közt nem volt Kingston és a 6400 mhz ált 1,35 volt fölött kér, és most ugy 1,3 a limit. De ha lesz új BIOS update akkor átállítanám. 7 évig intel-em volt. Ott a BIOS és úgy minden beállítás egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest