- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hani
aktív tag
Amúgy azért jöttem ide, hogy leírjam a saját esetemet, hátha tanul belőle valaki:
az egyik nap hirtelen a hiányzó NTLDR üzenet fogadott - boldog voltam. Nyilván felmásoltam a telepítő CD-ről az NTLDR-t (ami egyébként ott volt, mégse látta) - semmi.
Felmásoltam az ntdetect.com-ot is (az is ott volt) - semmi.
Írtam új boot.ini-t - semmi.
Hátha zavarja a túlhajtás, visszaállítottam mindent alapra - semmi.
Bios reset, hátha mégsem állítottam vissza mindent - semmi.Kezdett fura lenni, hogy minden ott volt, mégsem látta, ráadásul amikor bent volt a meghajtóban a windows XP CD, akkor felállt a rendszer: először kiírta, hogy hiányzó ntldr, nyomjak meg egy gombot az újraindításhoz, de amikor megnyomtam, akkor nem indult ám újra, hanem felpörgette a CD-t és kiírta, hogy a CD-ről való induláshoz nyomjak meg egy gombot. Ha megnyomtam, akkor elkezdte a telepítést, de ha nem nyomtam meg, akkor simán betöltötte a Windows-t, én meg csak néztem, hogy hát ez miért nem sikerült az előbb.
CD nélkül mindenesetre semmi, pontosabban hiányzó ntldr és az édesanyámat is.Ha már gyanús lett, csináltam egy scandisc-et meg egy defragmentet - semmi.
Javítókonzolból FixMBR és Fixboot - semmi.
Közben írnom kellett egy DVD-t, visszaolvasáskor a Nero hibákat talált... nocsak. Kábel?
Gép oldala le, csatlakozók megmocorgatása - semmi.
Kábelcsere - semmi.
Harmadik kábel - semmi.
Másik meghajtó lehúzása, átjumperelés - semmi.
Még egy fixmbr, fixboot, ntldr/ntdetect/boot.ini másolás - semmi.Itt eldurrant az agyam, és a jó édesanyja emlegetése után elmentem vacsorázni.
Vacsora után egy hirtelen ötlettől vezérelve kicseréltem az alaplapi gombelemet, és minden gyönyörűen ment újra.Tanulság: vacsorázni kell menni
-
Hani
aktív tag
Ha tényleg be van állítva a CD-ROM elsődleges boot eszköznek (azaz be lett állítva, mentve is lett a beállítás, nincs letiltva, stb), de mégsem szeretne arról indulni, akkor esetleg letilthatod rajta kívül a többi eszközt, hátha. Biztos amúgy, hogy CD-ROM néven fut? Pl. nálam a BIOS-ban az optikai eszközt a saját nevén tette be, asszem HL-DT....akármi néven.
Esetleg ha van valami olyasmi, hogy Delay IDE Initial sec... 0, akkor állíthatnád magasabb értékre is, az ad egy kis időt boot alatt a CD-nek, hogy felpörögjön (ugyanakkor SATA vinyó esetén nem tudom, hogy használ-e). Csak egy tipp, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest