- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
rostiron #134161 üzenetére
Fontosabb a jó illeszthetőség, agyonparaméterezhetőség (a hátoldalán), mint a márka, szerintem.
Szóval amit tudnia illik:
- fázisfordítás
- gain (poti)
- keresztezési frekvencia
- LOW input (sztereó RCA, egyikük mono-ra inputként is alkalmas)
- HIGH input (erősített kimenetről érkező kábel, sztereó természetesen)
- manuál vagy auto on/off -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
rostiron #133930 üzenetére
Persze. Olyan sub-ot nézz, ami jól konfigolható.
Teló mikrofonnal is össze tudod lőni őket utána, Volumio alá EQ feltehető és illeszthető a sub és az EQ-zott sztereód, hogy együtt klasszul szóljanak a hallgatói pozidban. Úgy kb. 200 Hz-ig elég mérni, a mélytartományt kell szépen összehozni és kész, ehhez nem létfontosságú a stúdiómikrofon.
-
-
python1
veterán
válasz
rostiron #133440 üzenetére
1-hónapja van nálam egy Topping E30 II lite, a reprodukciójával elégedett vagyok (összeszoktunk), az igazat megvallva 1 hibája van, mégpedig a bekapcsolási sorrend, ha az erősítőt kapcsolod be mielőtt a DAC-ot, akkor egy nagy pukk lesz az ajándékod, ezért a DAC-ot kell először bekapcsolni, de ezt leszámítva ok a működése.
Egyébként a kiszemeltjeid, szerintem rendben lesznek, mindent tudnak amiket felsoroltál. -
Joe123
senior tag
válasz
rostiron #133440 üzenetére
Addig is, amíg jönnek konkrét ajánlatok, itt tudsz nézelődni:
Balra fent katt arra, hogy Goto rankings, bejelölöd, hogy Recommended - yes, Type-nál DAC Dedicated és DAC Multifunction, max árnak mondjuk 200USD és fentről lefelé elkezded megnézegetni hogy melyik tudja ami neked kell.
-
ktommy91
addikt
válasz
rostiron #123502 üzenetére
Coax és SPDIF elvileg minőségromlás nélkül átjárható. Én egy hete rendeltem egy ilyet(még nem jött meg), mert PC helyett WiiM mini lesz a forrásom, ami foglalja az optikai bemenetet, viszont a TV-n is csak az van... Persze valószínűleg nem árt, ha normális tápot kap.
-
törölt tag
válasz
rostiron #122019 üzenetére
Most találtam még olcsóbban ebből az ezüstözött QED-ből, 3.5e métere.
https://www.netdepo.hu/Qed-Reference-Silver-Anniversary-XT-hangfal-kabel
Csak hogy nehogy azzal vádoljanak hogy kárt okozok.
-
-
törölt tag
válasz
rostiron #122021 üzenetére
Nem szar annyira. Egy rézharisnya lapítva, közepén átlátszó lapos műanyag maggal. Ha van rézharisnyás koax kábeled, kipróbálhatod, magasba húz, a relatíve nagy felület miatt.
Egy ezressel több méterenként a QED Silver Anniversary XT, én még annyiért vettem amennyi a linkben írva van. Nekem bevált szélessávúnál és régebbi, mackósra hangolt hangfalaknál, az ezüstözés sokat javít a sávszéleken, laikus is hallja a különbséget.
-
fererencz89
őstag
válasz
rostiron #122021 üzenetére
Nem. Arra volt utalás, hogy olcsóbban is tudsz venni, ami ugyan olyan jó hangot fog eredményezni, lényegében bármilyen "szintű" rencerben. [link] [link] [link] stb.
Ezektől is van olcsóbban, ezek kellően rugalmasak és ellenállóak.Akár: [link]
Egyébként korrektek voltak, egy alap kábelüket ajánlották, nem drágábbat.
-
orbano
félisten
válasz
rostiron #120484 üzenetére
A létező legolcsóbbat, ami tetszik. A fontos kérdést viszont kihagytad: milyen hosszra kell? 8Ohmos hangfalhoz egyébként elég nudli kell, 1mm2 is elég kb 12 méteres hosszig. Legyen rézből. Ha az adatlapján említik, hogy OFC rézből készült, akkor azt feltétlen ne vedd meg, hanem keresd meg az ugyanolyat, aminek nincsen a nevében, hogy OFC. Az is OFC, csak olcsóbb
-
BIGi75
senior tag
-
válasz
rostiron #120102 üzenetére
Szia, én ilyen xDuoo-t használok (a v1 változatot), de a dekódolt Bluetooth stream-et digitálisan viszem tovább (SPDIF), így az analóg (DAC) kimenetét nem használtam. Nem hiszem, hogy lényegesen jobb vagy rosszabb lenne ebből a szempontból, mint az Asus - ezért ne vegyél ilyet.
Szerintem azt döntsd el, hogy Chromecast vagy Bluetooth alapon akarsz-e streamelni, hangminőségben nem biztos, hogy nagy differencia lesz, ha aptxHD vagy LDAC kodeket használsz (a wireless átvitel minősége a wifis esetben valódi lossless a BT-hez képest, de megint csak önmagában ez nem biztos, hogy lényeges, hallható különbséget okoz). -
-
Saughassy
aktív tag
-
fererencz89
őstag
válasz
rostiron #120052 üzenetére
Én úgy tudom, lényegében mindegy, melyikbe, a különbség talán annyi, hogy a direct az folyamatos, nem szakítja meg a bedugott fejhallgató jack csatlakozó, a másikat igen. Ha audiofil akarsz lenni, akkor direct, ha praktikusabb a másik, és az a szempont, akkor remote.
-
denesdr
addikt
válasz
rostiron #120048 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy a melyikre kötöd, párhuzamban van a két kimenet, csak nem A meg B az elnevezés.
A kimenetek elnevezései csak formálisak, Direct = a hangfalpár ami közelebb van hozzád, Remote = a hangfalpár ami távolabb vagy egy másik szobában van elhelyezve, ilyesmi.Szerk.: lehet, hogy van funkció is hozzájuk kötve, pl amit fererencz89 ír.
-
Mikisys
őstag
válasz
rostiron #68317 üzenetére
Igen, EZ a rajz jó. Jelen esetben.
Mindig a fogadó készüléknél van az árnyékolás bekötve a csatlakozóban.(Bárki mást mond, vagy ír, az nem lesz jó.)
Kivétel a jobb mikrofonok vezetéke, ott mindkét végén be kell az árnyékolást forrasztani a megfelelő pontokra.
Más készülékeknél a hidegpontot valahol össze kell kötni a következő készülékével, ha csatlakozunk rá, itt léphet fel földhurok, tehát elég lehet egyik csatornánál bekötni a hidegpontot.Üdv!
-
python1
veterán
válasz
rostiron #68323 üzenetére
Egyébként valóban a forrás oldalon jó a föld bekötése.
Már csak gyári kábelekkel kábelezek,elsatnyult egy kicsit az emlékezetem.bkercso: gyere át ide
-
python1
veterán
válasz
rostiron #68323 üzenetére
Bocsi de lehet,hogy én tudtam rosszul már régen készítettem kábeleket,de lehet próbálkozni több variációval.
"Az RCA kábelben galvanikus kapcsolatot kell teremteni mind a csatlakozók melegpontjai
(jel), mind a hidegpontok (jelföld/árnyékolás) között. Az árnyékolás akkor ideális, ha a
körkörösen körbeveszi a vezetéket, ezért az ideális RCA kábel koaxiális elrendezésű, és
természetesen mind a központi jelér, mind az árnyékoló köpeny galvanikusan be van
forrasztva a kábel mindkét végén.
Korábban azt is láttuk, hogy a megszakított árnyékolás még problémák forrása is lehet,
antennaként viselkedhet, főleg hosszú kábeleknél. Kétségtelen, hogy a közösített sasszijelföld
ezt a problémát csökkenti és feltehetően nem okoz különösebb problémát az árnyékoló
köpeny megszakítása ha egy belső ér biztosítja a galvanikus jelföld kapcsolatot és így ezt a
játékot meghagyhatjuk az audiofileknek... "Már engem is elkezdett érdekelni a dolog,és nem is olyan egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD
- CANON EOS-1D X MARK III - újszerű - ~62k expo
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest