-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fercsa #134798 üzenetére
Helyettesítsd be a képletébe akár a 20 kHz-et (magas frekiknél jobban érvényes a skin effect), és láthatod, hogy az egész kábelt használja a jel. Egész pontosan ~0.7 mm mélyen is tud utazni, ami bőven vastagabb bármilyen audio vezeték sodratainál (ami olyan 0.1 mm szokott lenni). A skin effect kb GHz-nél kezd értelmet nyerni, ezért vannak a rádiós dolgokhoz cérnaszálak kötve.
-
denesdr
addikt
válasz
Fercsa #134769 üzenetére
"mindezt hatszog alaku kabellel"
Azt értem, hogy ez miért jobb mint a kör huzal, de a negyszög huzaltól miben jobb?
Nézzük AI barátunk tud-e valamit róla: [link]
Végülis lehet benne valami. Morelék vajon ezzel ellensúlyozzák az alacsony hatásfokú drivereiket?
Mert ugye ha magasabb hatásfokúak lennének, akkor ugyanazon hangnyomáshoz kevesebb Wattra lenne szükségük, így kevésbe is melegednének és máris nem kellene hatszóg huzal.. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #134769 üzenetére
Faital Pro meg tökvegyes.
A mélysugárzó (mélyközép) szériában az egész paletta vagy tiszta réz, vagy tiszta alumínium alapú voice coil-on van. (Aztán lehet az alu is valójában CCAW, ki tudja, de akkor kiírná szerintem, főleg hogy Pro, most mit kamuzzon és még jobb is, mint a natúr alu). Mindenesetre itt sok modellnél látok rezet.
Szerk.: RCF szintén.
-
-
válasz
Fercsa #133828 üzenetére
Én örömmel vennék egy ilyet, de ahogy nézem ez csak két csatorna kimenettel rendelkezik... A másik fontos dolog meg a DSP lenne, ami szintén jó volna.
Tudom, hogy túl sokat akarok, de a mai világban megvezsel egy tévét egy gurigáért és szerintem a hangja az egy kazal szar...
Nekem a képet leszámítva elég nagy csalódás!
A másik meg ez a szolgáltatói box rendszer...Egyedül ez a tolvaj Mészáros féle ONE-nél van a környékünkön olyan szolgáltató, aki CI modulban működő kártyát ad a csatornákhoz! Mindenki más ilyen hülye Boxokat akar adni még egy távirányítóval! Gyűlölöm! -
L4D1K
őstag
válasz
Fercsa #133801 üzenetére
Lehet ostoba kerdes, de a Fosi V3-bol van olyan ahol van 12v trigger? - vagy az auto funkcio latja el ezt a szerepet?
Most egy wiim amp pro-t hasznalok, de nagyon tetszenek ezek a mono D osztalyok (Fosi / Topping) es lehet kesobb valtanek is ilyenre + dedikalt streamer dacra. Viszont szeretnem ha megmaradna az egyszeru vezerles appbol / tavval mint most a wiim-en keresztul. Gondolom ez ma mar kb standard.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Fercsa #133686 üzenetére
De ha nem kompatibilis a készülékkel, csak "mókolás" árán, akkor minek írják oda?
Egy mezei felhasználó, mint pölö én, aki max. addig képes elmenni, hogy az adapterre forrasztom az ic-t a tüskesorral, annak a többi már kínai.
Oké, 5ből csak egy nem működik, lehetne rosszabb is az arány.
Már nem vagyok budapesti, nemrég költöztem el, sok lett már nekem az a nyüzsi.
Vidék, Duna-part, chill.
De mobilis vagyok, és lehet valamikor élnék is az ajánlatoddal. -
t.zolka
aktív tag
válasz
Fercsa #133678 üzenetére
Hozzáigazítás? Na ennyire nem értek hozzá, csak egy mezei felhasználó vagyok.
Azt gondoltam, ha már a gyártó oldalán a felsorolásokban szerepel, akkor csak ki kell cserélni, és ennyi.
A többi olyan jól működik, a 2604 miért nem...
OPA1612AID, ezt találtam, ez az, rakhatom a kosárba?
2828-at nem látok itthon. (HQ, Hes)
Szerencsére ezek a kiadások nem jelentenek gondot. Nem kell, vagy kéne félretennem ahhoz, ha esetleg egy jobb erősítőt szeretnék. De egyelőre nem szeretnék, annyira nem zizeg a hifibogár.Nekem ez csak amolyan szórakozás ezekkel a kis dobozokkal.
-
válasz
Fercsa #133590 üzenetére
Timing reference-ről beszél, ez teljesen valós probléma. Abszolút időzítéshez nem működik, relatívhoz viszont nagyon jól, nincsenek kihagyásai. Nem tudom, hogy Diracék hogy csinálják, de a Cavern például pont e köré a probléma köré lett tervezve, hogy egy felvételt indít, és majd utólag szétvagdossa, ezáltal a fázisinfó pontos lesz és szinkronban is lesz. Másra nincs szükség, nem mérünk system delayt, mert minek. A REW megoldása, hogy negatív idővel is számol, és az impulzuscsúcs a t=0. Ez hol hasznos, hol nem.
-
-
avl
senior tag
válasz
Fercsa #133571 üzenetére
es #133572fererencz89 : köszi a reakciokat !
nem tudom mennyire erzekenyek, hogy foxpost-os küldest birnak-e, nyilvan ez riziko, amit megfelelöen kell kezelni (ha, akkor ki mennyi fizet)
#133572fererencz89 : "Nekem az a 23eFt az egyik legjobb ár-érték arányú hifis befektetésem volt" -> mihez járult hozzá ? mennyire az érdekes, jó hobbi, szórakozás kedves idötöltéssel, vagy egyértelmüen a hangzásjavulás segítése által ?
szubj es obj. "erősen konvergál" persze, egyetértek, de: ha már kiinduláskori is rendkivül jó élmény, öröm zenéket hallgatni ? kicsit hasonló mint a formatumok felbontasa (jobb-jobb, de ki hallja ?), az elektronikak josaga ("transzparens" szint "felett" is sokféle lehet, de minek ? csak mert öröm, érdekes, vagy objektiven eszrevenne vaktesztben a user) szoval hogy - ez persze mindenkinek egyéni - egy szint felett kell-e, jó-e a javulás, eszrevehetö hangzásban vagy csak a tudatnak esik jol, hogy nem mp3 vs. "iszonyu mintavetelek" ...., hasonlóan: a kiindulasi hangzas vs. a mikrofonnal belött
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Fercsa #132732 üzenetére
Azok még nem kerültek cserére.
Még agyalok rajta, hogy milyennel helyettesítsem őket mert elvileg oda már nem mindegy, hogy milyet teszek mert beleszólás van a hangzásba.
Jelenleg ezeken agyalok:
Nichicon KW vagy FW
Panasonic FR
Elna (nem ugrik be, de a lila köpenyes)Egyébként a nagyokról is leszedtem a ragasztó maradványokat, teljesen tiszta lett a felület.
Dißnäëß #132736:
Én csak azért vettem JCCON-okat mert csak ebből találtam azonos méretűt és teljesítményűt de teszik a dolgukat.(Remélem, hogy sokáig)
Nem panaszkodnak rájuk a vásárlók szóval nem lehetnek olyan rosszak. -
válasz
Fercsa #132721 üzenetére
Inkább a DAC architektúra. Van, ahol a PCM és a gain külön utazik, ilyenkor PC a javaslat, és van, ahol egyben, na akkor abszolút csak a DAC-on érdemes. Utóbbi kategória például a Focusrite, amit kis hangerőn egyedül az ment meg a használhatatlanságtól, hogy eleve hallhatatlanul kicsi a zaja mondjuk 75% álláson (100-on már nagyon rossz), illetve a dithering.
Hogy neked melyik van, könnyű kideríteni: ha abszolút minimum (1%) hangerőn EQ APO-ban adsz ilyen 50-60 dB erősítéseket, és érthetően, jól szól, nem kompresszál vagy torzít, akkor tudod, hogy egyben utazik a két infó.
-
python1
veterán
válasz
Fercsa #131607 üzenetére
Tulajdonképpen ha a hatásfokot nézem 89%-kal számolva, akkor mindjárt lejön kb 35W, de én 300W-ot számolok stabilan, azt elfelezem így marad csatornánklént 150W, jelentsen is ez bármit.
Aztán utánna olvastam Amirnál a saját fórumában (D-3255), és ott is ajánlották, hogy jobb ha minden végfokhoz van 1 db táp, bár ott inkább sztereó vagy 2db monó végfokot építettek.
Mondjuk így utána számolva lesz 2kw-nyi trafóm 12 csatornához, de legalább nem kell félnem, hogy a tápolás lesz a gyenge láncszem.
Ha mondjuk azt veszem, hogy nemrég adtam el az egyik nagyágyú végfokomat, amiben 3kw-volt a toroid 2 csatornához, ahhoz képest ez napközis végfok lesz. -
orbano
félisten
válasz
Fercsa #131447 üzenetére
Direkt? Dehogy, felmentem a webshopba és random rákattintottam egy termékre
Bliesma T25S, M74S és valószínűleg SB 34NRXL75-8 12" mély, 600/4kHz körüli vágással, akkora dobozban, hogy 30Hz-ig lemenjen szobában. A magas mondjuk még képlékeny, ha elő tudom keríteni a uDimension magasamat, akkor megpróbálom azzal, azt eleve 3 útba álmodták meg, 3kHz-től gyönyörűen szól és jól viselkedik on-axis. Kocsiban legalábbis imádtam, részletező, kellemesen csilingelő, hosszan hallgatható hangja van. Bármit is jelentsen ez
Ja és mindezt persze FA253 hajcsa' -
h1mpi
félisten
válasz
Fercsa #131173 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod. 14 éves a fiam és aktív hangfallal lesz használva sub-al (2.1). Korábban amikor már néztem ezt ajánlották, mint szint, ami alá nem érdemes menni.
AUDIO TECHNICA AT-LP120XUSB-BK
Itt AT-VM95E Dual Magnet™ hangszedő a széria, ami nem tudom hogy viszonyul, ahhoz, amit ajánlottál? -
Fercsa
senior tag
válasz
Fercsa #130616 üzenetére
Vegul meglett a gyoztes, egy ortho remote szemelyeben.
Egyszeru, tekerheto, kattinthato. Persze alapbol nem volt kompatibilis a BLE-MIDI-je, ugyhogy jo par sor Arduino/C/C++ kod es tobbszori fejvakaras utan lett egy bluetooth(central)->midi(5pin) konverterem is ami atalakitja az erkezo jelet az ortho remote-bol egy emesztheto formaba a pro audio interface-nek, igy tudok tobb sztereo kimenetet szimultan vezerelni. Most johetnek a macrok leprogramozasa a tovabbi funkciok vezerlesehezAz elsodleges cel nem mas volt, mint egy pofon egyszeru hangero es csatorna allito ami fizikailag megfoghato, es esztetikialig kifinumult. A vezerles wireless MIDI-n keresztul es mindez PC nelkul. Nyilvan egy hetkoznapi termeknel ezt elintezik egy infra tavkapcssal.
Mindesetre a vegeredmeny nagyon meggyozo, gyors reagalas, gyors ujra kapcsolodas bluetooth-on. Hepi-juzer
#131157 python1
Keress vissza mikor lemertem 3 Fosi V3-at az aktiv setupban, nalam nem evett 15W-ot az egesz. Vicc.
A chip-amp tengerben en azt neznem, hogy 3255-es chip vagy sem. A top chip-amp-ok mind ezt hasznaljak.#131134 orbano
Nilai stereo. Egy felso kategorias MF erositot csereltem le ra, a magastartomany nuansznyival jobbnak ereztem, plussz kez meleg volt csak es nem ette le a villanyorat. Nalam itt kapta meg a koporsoszeget a class a/b. A Nilait Purifi es NCX-szel nem volt alkalmam osszehasonlitani. Ebben a kategoriaban szerintem sok kulonbseg mar nincs es az esztetika dont. -
python1
veterán
válasz
Fercsa #131129 üzenetére
Mindenképp jött volna olcsó kínai panel, több okból kifolyólag is, tényleg filléres tétel volt, hatékonysági teszt, hang teszt.
Na ebből a hatékonyság lett szimpatikus, de annak ellenére, hogy van alapzaja, hangra simán hozta, vagy még túl is szárnyalta a jelenlegi AB osztályomat.
A következő versenyző ez a SURE kártya lesz, ami szerintem pénteken már muzsikálni fog, remélem jól, és amit már írtam, az ICE Power lesz a következő vagyis a legutolsó.
Ezeket a szinteket mindenképpen végig akartam járni, pont mint a hifinél, még régebben. -
python1
veterán
válasz
Fercsa #131016 üzenetére
Egyelőre filléres D boardokkal próbálkoztam, TPA 3116D2 .
Monó változatából vettem néhányat, meg hozzá tápokat, meglepően jól muzsikálnak, már fél órája járódnak, de még csak nem is langyos, ahogyan letettem, ilyet még AB-nél nem tapasztaltam, tetszik na.
Na meg, hogy milyen picike helyet foglal.
Ez itt 6 csatorna.
.
-
denesdr
addikt
válasz
Fercsa #130972 üzenetére
Risbo azt írja, hogy a mélysugárzó előtti soros tekercsnek olyan hatása van, mintha a mélyhangszórónak kesebb lenne a mozgótömege (Mms), ami szerintem csak abból a szempontból igaz, hogy legfeljebb csak hasonlóan változik a frekiátvitel bizonyos feltételek megléte esetén (pl feszültségforrás erősítővel való hajtás). Viszont valójában nem teljesen így van, mivel az alacsonyabb mozgótömeg nem eredményez alacsonyabb impedanciát, mint ahogy azt a soros tekercs teszi, reakcióba lépve a mélyhangszórónk impedancigörbéjével.
Szóval feszültségforrás erősítő esetén a frekigörbét alacsonyabb mozgótömeg esetén a magasabb hatásfok, míg soros tekercs esetén a rezonancia végett kialakult alacsonyabb eredő impedancia határozza meg.
Szóval nem olyan a hatás, mintha alacsonyabb lene a mozgótömeg, hanem mintha magasabb lenne a motorerő bizonyos frekvenciákon, de nyilván ez a megközelítés is sántít, mint az összes többi hasonlat.
Szerintem. -
-
Golota
aktív tag
válasz
Fercsa #130820 üzenetére
Igazad volt. Tegnap szabin voltam és rászántam magam, hogy összedugjam a cuccot.
Szokásos lánc: WIIM pro plus + NAD 357(tone defeat) + Polk ES50
Teszt: laptop, Centrance Dacmini (fejes erősítő, de most DAC-lént) + NAD 357(tone defeat) + Polk ES50
Úgy kötöttem be, hogy egyszerre tudjam lejátszani ugyanazokat a számokat a WIIM-ről és a laptopról, így gyorsan váltva a bementek között jobb képet kapok a különbségről.
Az APO EQ-n a már bevált, fejeshez igazított EQ görbét használtam kiindulási pontnak.
Azonnal hallható volt a különbség. Megjött az a basszus tartomány, amit kerestem. Gyors, ütős, dögös hangja volt, teljesen életre keltette a hangfalakat és úgy szóltak, ahogy reméltem és ahogy ezek a Polkok egy kisebb szobában már megmutatták.
Kis játszadozással rájöttem, hogy valszeg elég lenne 36Hz és 150 között korrekciózni, meg egy kicsit 8K körül a hallásom miatt.
Megpróbáltam kézzel lemásolni a WIIM EQ-ba a beállításokat. Jobb lett, mint volt, de nem olyan, mint az APO. Most azon agyalok, hogy vajon elértem a WIIM EQ határait, vagy csak molyolni kellene még vele. Már az is eszembe jutott, hogy bekötök egy RPI-t, de tudtommal Linuxra nem létezik APO EQ (mondjuk nem is vagyoknagyon képben PI témában)
Szóval a mélyláda kilőve, nem a hangfal a szűk keresztmetszet itt.
Még 1x köszi a tippet.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #130696 üzenetére
Na ez klassz. Hugomat lehet meglepem karácsonyra.
Elhoznám vissza tőle az öreg Onkyo 6.1-et, ami most hajtja a motyóját sztereóban.Több haszna van nálam. Meg már hozzám nőtt.
És ő amúgyis Spotizik + régi LG tv optikán.. ideális lenne, telót sem jack-en kötné erősítőre végre..
Room Correction: Automatically tailors sound to your space with precise acoustic measurements.
Adnak mikit hozzá ? -
all6atos
tag
válasz
Fercsa #130009 üzenetére
Kérdés, hol húzzuk meg a határt, de volt régen is: pl. [link] + [link]
Van most DAC-ban is: [link]
Van akár DIY is: [link] de ez azért nem egy kész, üzembiztos megoldás.Az a Sabaj is hasonlít inkább egy villanymotor vezérlőre, mint sima erősítőre.
Az Infineon MERUS vonala is hajazott egy multilevel inverterre.A Hypex nem tudom használ-e saját ASIC-et, vagy teljesen diszkrét megoldás, ahol egy MCU, ha van, csak alap feladatokat lát el, de a hurokhoz, szabályozáshoz nincs köze.
Én azt látom, hogy főleg a nagyfokú integráltságnak hála, legyen az IC-n belül: mint pl. egy TPA végfok chip, vagy terméken belül: DAC+DSP esetleg rádiós modulok belepakolása, megy le a méret és az ár (gyártási oldalon), bővülnek a szolgáltatások, szerencsénkre elég jó műszaki paramétereket produkálva, de technikailag nincs semmi alapvetően új vagy forradalmi, ami felül ír mindent.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #129717 üzenetére
Köszi a kérdést, on-hold.
Bevállaltam a konyhát szept. végére asztalossal, 2.2M huss..Utána kocsi+törlesztőt fogok még letudni, úgyhogy HM projekt 2025 második fele. (De oda már tényleg nem tettem semmi egyebet).
Ami idén meglesz:
- egy kis sztereó "kísérleti, játszós" passzív 2.0-m, Faital 6FE100 + Monacor selyem dómos kisebb dobozkák (hálóba majd tökéletes lesz halk zenéhez + a kisebbik tv-hez, TPA3116 megvan, megkapja a Pi2-esem is egy Ropieee Roon végpontként + E30 (tv optikán), így ott lesz egy kis miniszett.. )- az OTL csövest befejezem végre. Hogy mit aggatok még rá, még nem tudom, csak körvonalazódgat bennem lassan (25W8R)
Ez is valami, bár az OTL jobban izgat, mint a HM, utóbbit jövőre fogom összerakni. Addigra letisztul a millió paraméterből (pro-k és kontra-k), hogy melyik "mix" az, amivel végül megcsinálom, annyi féle kombó van már. De igyekszem nem túlbonyolítani, hanem egyszerűn tartani, hiszek az egyszerű dolgok szépségében és hasznosságában. Van még némi időm lamentálni.
A legnehezebb az egészben a várakozás, miközben olyan dolgokra adsz ki pénzt, hogy legszívesebben főbelőnéd Magad (pl. NAV-nak vagyonszerzési illeték)..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #128031 üzenetére
Na jó. Én a vertikálisra szavazok.
- aktív szűrés után a két csatorna le van keverve egymásról, egyik végfok mély jelet kap, magasak leszűrve, másik magas jelet kap, mélyek leszűrve, ergo nincs minek crosstalk-olódni (ha jó az előfok rész)
- csak az átlapoló régióban történhet meg a crosstalk, egy szűk sávon ráadásul (meredekségtől függően, de aktívak általában negyedrendűek, erősen vágnak)
- teljesítmény is jobban oszlik el, nem 2 végfok küzd 2 méllyel 1 közös tápon, hanem csak 1 végfok küzd 1 méllyel, 1 közös tápon. Ez a magas végfokára is jobb hatással van, ha nincs a táp annyira rángatva.Horizontálisnál crosstalk annyi, mint a már megszokott módon, a teljes sávon mindkét esetben (mélyre és magasra egyaránt) + a teljesítmény is szarul oszlik meg, mert egyik sztereo erősítő mindkét végfoka alig hajt (magasak), a másik sztereó erősítő mindkét végfoka meg erősebben kell hogy teljesítsen (mélyek), ugyanabból a közös tápból, így hamarabb elfogy (áramlimites lesz).
-
DroneZ^
őstag
válasz
Fercsa #127983 üzenetére
Csak egy 2.5m-esem volt itthon, azzal is recseg.
RCA-n tökéletesen szól. Mennyit veszítek ha RCA-n kötöm össze a 2 cuccot?
(Muzix boltban azt mondták, hogy mindenképp az XLR-t kéne használni, ha van a hangfalakon)(OFF)Bár pont az XLR miatt vettem ezt a DAC-ot de sebaj...(/OFF)
-
DroneZ^
őstag
válasz
Fercsa #127980 üzenetére
3 méteres Oyaide kábelem van [link]
Nem sok esélyt látok rá, hogy ez lenne a hibás. A sub és magasak között 5 méteres Oyaide XLR van, probléma mentes
Ki tudom próbálni másikkal, ha nagyon akarom.
Szerk: közben küldtem egy e-mailt magvas gondolatokkal a "service@tpdz.net" címre, bár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
ktommy91
addikt
válasz
Fercsa #127618 üzenetére
Visszaküldtem és az eladó fizeti a postát.(Spanyolországba kellett küldeni) Nézni kell helyette valamit, de tele az ali hamis xarokkal. Van olyan, ami annyira hiteles hamisítvány hogy amlogic-nak van szitázva a szutyok RK SoC. Mind1, 20 helyett 30 dolláros vonalon csak lesz normális.(vagy RK3318 alapú olcsón)
Időm most nincs nagyon próbálgatni, de ha néhány hét múlva nekifeszülök a témának és akkor nem akarom beszopni, hogy kifekteti a cavern konvolúciós szűrője. 4*min 1,5GHz Cortex A53-nál nem akarom alább adni. -
Beretvás
veterán
válasz
Fercsa #127348 üzenetére
"Nem akarok belefolyni a vitaba, de talan itt az ido beszerezni egy meromikit
"
Kellene DE NEM ahhoz hogy lássam ami egyértelműen hallható is.Tényleg ez megy, hogy most mindenki hülyének néz és azt erősítgeti ,hogy minden erősítőnek ugyanolyan a hangja és én vagyok a helikopter mert hogy kimérni kellene és nem hallani? Ne vicceljünk már.
fentebb írtad te magad hogy a magastartományban difi volt
az általad öszevetett 2 kütyüvel.
Ha csak megnézünk egy D osztájt nagyobb basszus jellemzi és tompább magasak...
Akkor most honnan jön ez hogy vegyek mikit azt mérjek..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #126763 üzenetére
Sosem tetszett a hangjuk, csak eljátszottam a gondolattal, ismerősöm exférje eltávozott és rá maradt egy rahedli mindenféle vegyes cumó, köztük ez is, meg egy Technics SA-AX 730 is.. (Technics-től pláne fázok).
fehér_ember: neeem, még mindig billegek, mi lenne a jó megoldás és időtálló is, de köszi azért
-
-
-
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Fercsa #126223 üzenetére
Köszönöm.
Ha megvolt a bejáratás írok majd egy beszámolót.
Nagyon jól néznek ki a dobozaid!Teljesen DIY az egész?
anjani182: Nem emlékszem, hogy azt írtam volna, hogy azért vettem meg mert olcsóbb volt.
Több 100ezret meg nem vagyok hajlandó kiadni egy olyan használt hangfalpárért aminek le vannak verve a sarkai vagy agyon van karcolva, fel van ázva stb...
Az AVX-en annyi ilyen van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni...aztán csodálkoznak, hogy évekig hirdetgetik és mégsem kell senkinek sem..
Újat meg azért nem veszek mert ha nem jön be akkor csak nagy bukóval lehet eladni, ezt pedig ugyan annyiért el tudnám valószínűleg adni ha nem jönne be, szóval egy próbát megért.
Amúgy meg vehetnék én is sokkal többért hangfalat de napi 2óra zenehallgatásra felesleges+ az olcsóbbat amúgy sem féltem annyira az esetleges sérülésektől, na meg van az az ár szint ami felett már mást vennék nem hangfalat...szóval mindenkinek van egy bizonyos szint amit nem lépne át, nálam ez a szint ~200eFt. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Fercsa #126103 üzenetére
18" az már hűtőgép méret: Kapni se nagyon lehet, pláne1000 eur körül, plusz a nappalim is ilyen 25nm2 körüli. 15"ösök1000 eur alatt megfelelő táppal se mindig mennek eléggé le (Wharfedale SW15, Dynavoice CSV 15, Cerwin Vega XLS 15s), Klipsch SPL150 nagyon megdrágult. 1000 eru körül nagyszobába talán a 12-13" ami sweet spot (SVS PB-2000 pro es Arendal 1961 1V, nagyon esetleg az XTZ Edge 1x12 és talán a 12.17 párban).
xmax és fs jó lenne, de kb a freq-response és torzítási gráfok kiszedése is nehéz. gyakorlatilag szerintem a frekvenciafüggő SPL elég ameddig nem megy át torzba. plusz AB osztályt zárt/ported subba érthető okok miatt nem akarok, mivel az ilyen 250-300Whoz azért feleslegesen pazarló.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #126088 üzenetére
Ajjjj de "szar" látni, mikor valaki megcsinálja azt, amirôl az ember évek óta fantáziál
Nagyon jó, tényleg
Na pontosan ezt szeretném én is, tojásdad formába a magas, a középnek lehet lapos kavics forma is akár, de az alap jó.
Ha jól látom, ez marad 2 utas, vagy sub az alja a rendszernek ? (Design szempontból mondjuk mindegy is, mert elválik ettôl).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Fercsa #126088 üzenetére
mozi, stereora oke lenne, de arra itt az asus xonar one (mk2) / muses02 + fidelio x3 fules lanc. ez, azt hiszem, vegallomas szint.
mozira meg egy 5.2.4es setup .2 reszet nezem upgradelni.
- marantz sr6012
- klipsch r26f front
- klipsch r52c center
- klipsch r14s front height
- klipsch rp160m surround
- klipsch rp160m height
- yamaha nssw 200 sub x2
- kb 25nm2
(- 120" projektorral, ami miatt kisse asszimetrikus a setup)tablazatot nezem
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #126062 üzenetére
Igyekszem a középmagas tartományt majd nem bántani DSP-vel, de finoman azért lehet belenyúlok muszájból, viszont prioritást élvez nálam az élethű hang a kőprecízzel szemben, egyik táborba se tenném magam, hanem középre valahova. Tehát hagyok benne kisebb hibákat, ha szubjektíven úgy jobbnak élem meg majd. Loreena McKennitt lesz a teszt, mert őt úgy dinamikusan hagyni, hogy nem csúszik bele kicsit túlzóan 1-2 hangba, kevés szett tudja DSP-mentesen, de ha a DT-n sikerült összehoznom, a szobában sem lesz gond
és ahogy tapasztaltam, ha ezt megcsinálom, minden jó utána (kvázi mindenevő lesz).
Az alját valszeg egyengetni fogom, ez nem kérdés (szoba kezelés után).
De előbb konyha $$$
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Fercsa #126061 üzenetére
ez az a teszt, ami miatt az SVS sb1000 pro semennyire nem ajanlott subnak az araert, ugye? nyálazom át, köszi
KH750 erre kb 18000SEK (~1600 EUR), az majdnem másfél annyi, mint a budget.
[link] viszont ahogy nézem van egy Emotiva Airmotiv RS11 Reference akcióban 900 euros darabáron (10.000SEK/darab), ennyiért ez egyáltalán nem tűnik rossznak ha nem csak papíron tudja.
RCF Ayra Pro10 ez kb 550 eur, erre gondolsz? mert méretre 10"eshez mérten kompakt, és árban kettő beleférne.
azt hiszem egyébként ez az a pont, amikor kéne az a saját excel tábla és átmenni survey módba.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #125791 üzenetére
Igen, a kis Purifiket is néztem, áruk miatt letettem róluk.
AMT/planár, igen.Kis waveguide-ban van az ADAM-éké is, a hatékonyság-növekedésből adódó kiemelést eltüntetik gondolom DSP-vel (azaz mindenképp megtehető, úgy mondom, az A szériában), viszont a tölcsér nem csak ezzel jár, hanem kevésbé szór mindenfele, mint egy dóm, tehát szűkebb a vetített nyaláb horizontálisan is és vertikálisan is. Nem durván, mert nincsenek Adam-nél sem erősen süllyesztve, de valamennyire igen. Ez moziban jól jön, de szerintem sztereóban is egy enyhe diszperzió-szűkítés mérsékli a reflexiókat, kevesebb jut falra, padlóra, plafonra. Az erős nem.. nagyon nem vagyok amúgy tölcsér párti.
Ha dóm, akkor csak selyem. De most ez van legkevésbé képben.
Lett volna vmi best-buy ajánlásod ? Vagy miért kérded ?
Nézem a kis AMT-ket, korrekcióra szorul a legtöbb frekimenete.
Ez a kis Dayton pl. méretben ideális, de nagyon későre érkezik meg (5k körül) és utána is 6dB-s huplik, ezzel volna teendő. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #125772 üzenetére
Hmm köszi a felajánlást
Vagytok már páran innen, akik tudnak tisztességes dobozt építeni
(eszközpark stb).
Bevallom, a magasakat illetően fogalmam sincs. AMT, de valami kicsi, pici, egyenes frekimenettel, nem a nagy frontokba való 10+ cm magas fajták, hanem mint az ADAM-éké.
Alulra valszeg Aurum Cantus AC-130F1, Faital Pro 5FE120 vagy valami alacsonyabb (30-70) fs-ű fullrange.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #125752 üzenetére
Hmm érdekes.. és izgalmas.. Te is látom, elvagy
Hááát igen, én hiszek a homogén hangzás előnyeiben, ergo ha a legkisebb ADAM A4V-ket teszek szatellitnek (2 hátra 2 fentre) akkor illene frontoknak is ilyet tennem (akár A4V akár a hangkarakterben hasonló-szinte-identikus A7V mondjuk, centernek A44V) és meg is vagyok, egy 8ch DAC eléjük, amivel szétdobok nekik analóg XLR-en csatornákat és béke. Mindegyikben DSP, individuál állíthatók egyesével akkor, megőszülök, mire belövöm (+ kell egy létra hozzá, a két mennyezetihez)
+ 1 k* hosszú USB kábel, de a végén csak megvan az ember vele és belőve a motyó + sub (1 vagy több).
De akkor a sztereó frontjaim is ezek.
Vagy ha DIY buzi vagyok - mert az vagyok - akkor a kis A4V-k mindenhova és mozira frontban is ők szólnak, az egész jól megtámogatva sub-al ugye, sztereóra pedig használok két nagyobb DIY-os frontot sub nélkül, hogy kiéljem a kütyümániám. (+A44 center)
Billegek. Adam aktív frontokkal nincs csövizés meg hasonló hülyeségek, "csak" összedugom és kész, viszlát.
Nem tudom, milyen eredményt hozna összességében DIY nagy frontok + Adam A4V szatellitek és centerek egyben, bár a két frontba is hasonló AMT-t tervezek (tehát nem mindenfele szóró dómot), mint ami az A4V-kben van, ez talán közelebb hozná őket hangban egymáshoz.
De amúgy a nap végén.. megtehetem, hogy kipróbálom ezt az utat és ha nem válik be, veszek két frontnak is 1-1 A4V-t (mozi only üzemmódra). Csak nem akarok overkillt sem.. na mindegy, ezen még elgondolkodom.
A DIY kis szatelliteken is filóztam/filózok még, mert azt meg meg tudnám a DIY frontok közepeivel-magasaival építeni például, kvázi a 3-utas frontok közepét és magasát tenném be kis dobozokba, a mélyek nélkül, aztán 100Hz alatt sub átvesz, csak mondtam valamit.
Töprengek, mint Micimackó.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fercsa #125694 üzenetére
Naaa fasza, köszi !!! Ez már képbe tett kb.
E30 SPDIF csak optika, mondjuk ez nem gáz.De amúgy DM7 fele hajlok, csak adnának már ki egyet AKM-bôl.
(Csak!).
Na és körbe ADAM szatellitek (SPDIF) + DIY frontok E30 (SPDIF) kombója good vagy no good ?
Most csak megindult az agyam arra, amit mondtál.
Gondolom, full 5.x.2 ADAM (bár marha drága) good.
-
válasz
Fercsa #125694 üzenetére
A külön DAC-os dolog egy nagyon érdekes téma, de lehet, hogy túl mélyre kell nyúlni miatta. Megpróbálom először szakmaian, utána egy egyszerű példával szemléltetni:
Szakmai: Tereljük a szót a fázisra, és hogy pontosan mi is az. Mint azt a REW is bemutatja, egy PCM jelet Fourier-transzformálva két PCM részletességű jelet is kapunk: a spektrum minden binje és a fázis ugyanazokon a pontokon pontosan ugyanolyan részletességű, ugyanannyi bites, ugyanolyan hosszú adathalmaz.
A fázisnak van egy fűrészfog jellege, amit biztos sokan megfigyeltetek REW-ben. Mivel ismétlődő (periodikus) hullámokról beszélünk, ha az egyik annyit késik, hogy a következő ismétlődés helyén jelenik meg, az igazából olyan, mintha nem tettünk volna semmit. Azért mondhatjuk ezt tökéletes átfedésnek, mert Fourier-térben minden szinuszos összetevő a teljes vizsgált szakaszon értelmezve van, tehát amit kikésleltetünk a jobb oldalon, visszajön baloldalt, és az eltolt periódust is felülírtuk.
Ez megjelentet a fázis rajzában egy problémát, vagyis nem tudjuk, hogy egy frekvencia 180 vagy -180 fokot késik, mivel ugyanaz a kettő. Az ilyen pontokon, amikor a 181 fokos tolás -179-é válik, megjelenik a szaggatott vonalas törés. Honnan tudjuk, hogy egy 90 fokos tolás valójában nem 450 fokos? Úgy, hogy megkeressük a szakadásokat, és egymáshoz illesztjük őket. Így már kapunk egy nagyjából egyenest, a technika neve pedig phase unwrap. Tökéletes? Egyáltalán nem. De szobai impulzusválasznál szinte garantált, hogy a nem túl mély elemzési módszerek is a helyes eredményt adják.
Az unwrappelt fázisgörbének van egy nagyon érdekes tulajdonsága: a meredeksége meghatározza a késleltetést. Minél tovább tolsz egy jelet, annál fűrészfogasabb a fázis, annál meredekebb az unwrap. A subsample delay is ilyen módon működik, és teljes egészében visszafordítható. Van ennek egy nagyon fontos vonatkozása, ami igazából a PCM-es képeken is jól szemléltethető: a kvantálás időzítési problémái egyszerűen nem fognak megjelenni szinkronizálatlan DAC-ok kimenetén, ugyanis a minták közti rész teljesen értelmezve van, csak nem a mintákban. Ami szinuszhullám belefér a Nyquist határba, az teljes egészében ott lesz, ha kell, milliós mintavételezésre is fel lehet keverni.
Az ADC/DAC jittere a saját jellegzetessége. Ez IMD-ként fog manifesztálódni, és ez a spec sheet tulajdonság tökéletesen leírja. Független attól, hogy az adott hangszórót mikor, milyen fázisban kapcsoltad be, hiszen a szűrők időbeli hatása sem mintaponttól függ. Tehát: semmi értelme ADC/DAC köröket szinkronizálni, amíg analóg jellel hajtod őket. Az óraszinkron arra van, hogy ne fordulhasson elő, hogy az egyik kimenet a 150. mintát kéri, míg a másik a 151.-et, amitől a lejátszó ténylegesen kiesne az időszinkronból, és valami elcsúszna. Analóg jelútba illesztve, ameddig a késleltetésük azonos, még eltérő mintavételezésen is használhatod őket, nem lesz semmi baj. Igen, a késleltetés is attól függ, hogy mikor kapcsolod be és hogy bootolt épp, de ez a szórás olyan kicsi (mikroszekundumok), hogy a hangképbeli jelentősége kisebb, mint 0.01 fok változásnak a szobában.
Egyszerű példa: Fogj egy Audacity-t, és generálj egy 96 kHz-en mintavételezett szinuszt, ami 24 kHz alatt van. Mentsd el kétféle módon 48 kHz-es mintavételezéssel: egyszer magában, egyszer egy mintával eltolva. Tehát két fájlod van, az egyik a páros mintákkal, másik a páratlanokkal, ami ezen a mintavételezésen technikailag fél mintával van eltolva, szimulálva, mi van akkor, ha a két hangszóró nem szinkronban dolgozik. Most szűrd meg őket bárhogy: bármilyen EQ, bármilyen visszhang, bármilyen pitch shift, ami csak tetszik.
Fogd azt a két eredményt, és keverd őket 96 kHz-re. Csúsztasd vissza egy mintával az eltoltat ellenkező irányba, és lásd a csodát: a két feldolgozott hullám az első felfutási mintákat (szűrőtől függően lehet akár csak 1-2 darab is) leszámítva tökéletes egyezés: mind a kettő pontosan ugyanazt a hangot jelenti, csak eltolva, miközben az eredeti mintáiknak köze nem volt egymáshoz. Ez is bizonyítja, hogy ami be van kvantálva, az teljesen be van, tök mindegy, hogy időben mikor, mennyire a másik oldal két mintája közt csinálod.
-
Joe123
senior tag
válasz
Fercsa #125694 üzenetére
Ha sok analóg csatorna kell, van a Motunak az 24AO, azon 24 analóg out van (plusz 24 digit out), ráadásul ezekből sorba lehet fűzni hármat úgy tudom. Ha elég 10 analóg csatorna, akkor azt megoldja az Ultralite Mk5. Utóbbi tudja az összes analóg csatorna hangerejét együtt szabályozni (sok interface csak az első két csatornát szokta tudni), a 24AO-n nincs hangerő szabályzás tudtommal.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Fercsa #125040 üzenetére
Egyszer szivesen belevágnék egy ilyen tuning manőverbe, de az nem ezzel a dobozzal lesz. Ezt inkább eredeti állapotában szeretném megőrizni. Persze lehet, hogy 1-2 elkot előbb-utóbb cserélni kell vagy kellene már most is. Első Hifi élményem ( a bevésődés) a '80as évek végén volt egy Hitachi toronnyal. Pár éve összevadásztam a tornyot HA-3700 alapra ( +deck, tuner, lemezjátszó) itthonról/ebay-ről a HS-3 hangfallal. Az emlékeim része, nem buherálom szét, még ha esetleg jobb is lehetne a hangja, akkor sem.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Fercsa #125040 üzenetére
Azt tegyük hozzá ezek a tuning tevékenységek soha nem a megtérülésről szóltak, ehhez fanatikusnak kell lenni. Esetleg kell lennie valami személyes kötődésnek az adott hangfalhoz. Azt nem vonom kétségbe, hogy van pozitív hozadéka a tuningnak.
Én személy szerint egy új vagy pár éves terméket választanék, ami alapból is tisztességes, nem kell hozzányúlni. Ahogy írtad is egy plusz szavazat az aktív váltásra, itt kikerülhetők a passzív váltás hátulütői. Itt jön képbe még a DIY vonal, mert akkor minden alkatrészt te válogathatsz össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eredeti játékok OFF topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Windows 10
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Assetto Corsa EVO
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest