- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
És sikerült neked valami orvosságot kitalálni ezeknek a "búgásoknak" a kiölésére? láttam már ilyen hangfogókat vagy miket,lehet hülyeséget írtam
,de azért annyira nem vészes a helyzet nálam,eddig amiket hallgattam azoknál nem tapasztaltam kellemetlen hangokat, mielőtt az álványomat feltöltöttem homokkal azelőtt volt,de megszűnt.
Amiket irtál te is és mások is,kipróbálom,hátha még javíthatok a hangzáson! -
L4D1K
őstag
-
karyo
senior tag
nekem nem szokásom szidni HW-eket, most sem teszem, de sajnos nekem csalódás volt a Videoton. Első hangfalpárom volt, és kezdetben persze tetszett a mélye, de a magas hangsugárzó valami szörnyű volt. Sziszegett, csilingelt, de valahogy nagyon messze volt attól, amit jó hangnak hívnak. Végül ingyen adtam ajándékba egy srácnak, mert már útban volt. A vidi erősítő viszont nem volt ennyire rossz, az jobban sikerült.
Szóval én nem erőlködnék vele. Történelmünk része, szerettük, de ma már sokkal jobb hangot kapni olcsón.
-
Tristis
őstag
Embere válogatja. Én oda tudok menni a számítógépemhez és szépen be tudom rakni neki az albumot, amit hallgatni szeretnék. Megjegyzem sokkal gyorsabban, mint bármilyen lejtászón babrálni a távirkával. Ezek a hangkártyák pedig igen-igen jó források (mondjuk a Xonartól felfelé).
-
Oibacsi
őstag
A nero beépítettje egész jól használható. Én vagy azt, vagy ha utómunkát is végzek (alapzaj eltávolítás, stb), akkor az Adobe Audition-t szoktam használni (Group Waveform Normalize).
Az arányokról szerintem felesleges vitatkozni, nekem pl a kábelszett volt a legdrágább (circa 40ezer), egy jó képes kategóriákat javítani. Az erősítőt meg inkább építettem kb. 25k-ból, egy nad c352 pl sehol sincs hozzá képest. Igaz, érzékeny cucc kell hozzá...
-
L4D1K
őstag
Sajnos nem vagyok annyira tisztában a márkákkal mint ti, nekem a hirdetések közül ez tűnt szimpatikusnak az ár ill a tartozékok miatt.
Amennyiben tudnál tanácsolni más márkát ill, hogy milyen vonalon induljak el, sokat segítene.
A többi kedves fórumozónak,
kb milyen arányban érdemes az erősítő - hangfal - kábelekre költeni? Mindegyik a rendszer szerves részét képezi, de gondolom itt is van egy alappillér ami köré lehet a többit felépíteni.
-
karyo
senior tag
futóműként kiváló. Kvarcvezérelt direkt hajtás, nyávogás az elméleti minimumon.
A gyári pick-up-ot később lecserélheted. De szvsz hallgasd meg először a hangját, sokan szeretik. Én tennék bele egy Technics EPC-270-t, és úgy nagyot üt. Szóval nem nyúlsz mellé ezzel a géppel, ha műszakilag hibátlan.
-
törölt tag
És akkor emu 0404 és audigy közt nincs is akkora különbség, mint egy (általában drágább) audiofil/high end dac és az emu között, sokat számít az is. De jóval többet a hangfal.
Én is már szemmel tartom vaterát hangfal ügyben, előbb-utóbb csere lesz. Inkább utóbb, nyáron össze kell szedni némi pénzt, és úgy... Csak nehéz lesz olyat találni, ami egyszerre nagyon jó grindcore-ra is, meg bach-ra.
-
KMT
addikt
Arról van szó, hogy a mély hangok hullámhossza köszönő viszonyban sincs az ilyesféle csillapítóelemek felületi "inhomogenitásával", egyenetlenségeivel, így egyszerűen nem hatnak rá. A fő gond amúgy is a szobában kialakuló állóhullámok, amik bizonyos frekvenciákon (és helyeken) durva kiemeléseket, és kioltásokat eredményeznek. Ezek ellen lehetnek jók a hengeres basszuscsapdák ([link]), vagy bizonyos lemezek, amik a faltól való távolság függvényében hatnak bizonyos frekvenciákra.
De annyira nem vagyok benne a témában, hogy jobban kifejtsem.
-
KMT
addikt
Annyi. Csak érdemes árnyékolt vezetékeket használni.
Az RMAA-val is fogsz tudni mérni, kérdés, hogy mit kezdesz az eredménnyel. Ugyanis valamilyen szinten biztos beleméri a helyiséget is. Ezen kívül semmilyen kompenzációt nem ismer. Mert ugye se a mikrofon, se a hangkártya, se az erősítő nem lineáris átvitelű, tehát ezek hibáit mind beleméri. Ha korrekt eredményt szeretnél, komolyabb programot érdemes használni (pl Lsplab). A témával kapcsolatban a diyaudio.hu és audiodiy.hu oldalkon keresgélj.
Amúgy mi is a célod?
-
KMT
addikt
Szerintem nem éri meg ennyit költeni rá. Inkább vegyél egy Panasonic WM-61-t 1k körül. Kicsit szöszölni kell vele, de sokkal olcsóbb.
Előerősítő kellhet hozzá. Igazából a WM-61 ad elég feszt, hogy egy hangkártya mikrofonbemenetével közvetlenül működjön, csak nagyon fel kell tekerni a hangerőt. Én az itt lévő előerősítőt használom, teljesen jó. [link]
Ezen kívül valami jobb programra is szükséged lesz. És ahhoz, hogy hiteles mérést kapj, még rengeteg dolgot tisztázni kell, nem olyan egyszerű a dolog, mint amilyennek tűnik. Én is mostanában küzdök ezzel. -
KMT
addikt
Miért kéne beljebb fordítani? Nem tudsz hátrébb menni?
Nem tűnik szerencsés elhelyezésnek. Nem szabad beszorítani a dobozokat. 40-50 cm nem ártana a hátsó faltól, de inkább több. Próbaképpen a szoba közepén, egy-másfél méterre egymástól (meg tőled) hallgasd meg. Így megtudod, hogy a doboz hibája-e, mert sokkal kevésbé fog beleszólni az akusztika a hangba.
-
KMT
addikt
Nem kell ragasztani, ott fog az maradni. Amúgy szerintem lesz benne, csak nem elég/elég jó/elég jó helyen. Állítólag nem feltétlenül a doboz falánál hatásos, hanem beljebb. Csak ugye úgy nehéz megoldani.
A kosár földelését nem tudom... Egy próbát megérhet. Bár ha nem teljesen 0 a fesz a földön, akkor szerintem búgni fog.
Az a búgás valószínűleg a szobád miatt lesz. Próbáld ki a frekvencia felénél, többszörösénél is.
-
karyo
senior tag
Szerintem érdemes vesződnöd vele. kimész egy elhagyott homokbányába, szerencsére hazánkban sok lelőhely van, gyönyörű, aranysárga homokkal, szépen megraksz 2 zsák homokot, hazamész, szitával megszűröd, kiszárítod, és mehet bele. hallani fogod a különbséget.
Egyébként hallottam olyat, hogy vki a reflex nyílásba töltötte bele. Na Ő is hallotta a különbséget
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
Ha ez az eset áll fenn... az érdekes.
Ez esetben a legjobb lenne szkóppal megnézni, hogy milyen hangerőig nem klippel a kimenet. Talán szoftveresen is megoldható a dolog. Fülre necces.
Nincs tapasztalatom sajnos, de szerintem több 10 ezer forintig nem érdemes vacakolni vele. Esetleg egy hivox alces, bár erről is megoszlanak a vélemények.
-
KMT
addikt
Felejtsd el. Az olcsó, kommersz darabok tönkrevágják a hangot.
hogyan érdemes beállítani a hangerőt? mármint milyen jelszint jöjjön ki a hangkártyából és milyen hangerőre legyen állítva az erősítő?
Az a legjobb, ha a digitális részen nincs babrálva a hangerővel (se). Azaz a gépen minden hangerő "csutkán", az erősítővel meg beállítod a kívánt hangerőt.
-
ixtom
tag
Szerintem a "müve" alatt a műveleti erősítőt érti. [Wiki]
Annyira nem értek a dologhoz, de gondolom arra akart kilyukadni, hogy a kütyü erősít-e jelet vagy sem.Valószínűleg engem is érdekelne a dolog. Épp most tervezem a hifi vásárlást, de előbb kéne egy jó hangártya, vagy ilyesmi.
-
Tristis
őstag
"viszont ha már itt tartunk: bekapcsova felejtettem az erősítőt, és amikor kihúztam az rca (feltehetőleg ludas) dugóját az erősítőből, akkorát nyekkent a hangszóró, hogy még most is remeg a szívem úgy megijedtem. lehet ettől baja?"
Erről szerintem csúnyán gyorsan szokjál le. Főként mivel azokba a hangszórókba a magasak nem olyan jófélék, kicsit magasabban marad véletlenül hangerő és nyekk....Az IC kábel szerintem sokat jelenthet hangban, többet mint a hangfalkábel. De persze ez is olyan hogy milyen kábel milyen rendszerbe.... de számít persze, főként a hoki kábelek kontra értelmesebb kábel kategóriánál. Lesz mélyed, kevesebb lesz a torzításod valszeg.
-
Khaal
őstag
Én a helyedben beruháznék egy-egy túlfeszvédős elosztóra és persze külön konnektorba raknám a számítógépes és a hifis cuccokat, ha ezek már megvannak akkor nincs több tippem, esetleg a biztosítékok lekapcsolgatásával meg lehet nézni mi hogyan van bekötve és másik áramkörre rakni a hifit.
-
Tristis
őstag
Kedves orbano! Én úgy látom, hogy bizony a megoldás olyan lejátszókon van, ami valóban képes lejátszani többféle formátumot. Viszont! Ehhez a piacnak olyan módon kéne reagálnia, amit én közgazdászként nem nagyon tudok elképzelni, mert mindegyik piacvesztéssel és a különböző részpiacok kannibalizmusával járna! A megoldás?!
Jó kérdés. Nálam egy szem stúdióhangkártya. Én is vonzódom az LP-hez de túl sok pénz nekem. Pedig van-egy két lp nálam is a tarsolyban, de így egyelőre csak dísz. A flac meg ócsó, másra meg nincs pénzöm, mert a hang számít és mert egyébként nem vagyok kőgazdag és nem érdekelnek a tárgyak. Pedig kéne.
Közgazdász vagyok, befektetett tőke, kapott hangélmény egységnyi áron. Ez van. Nem jó, de amit szeretek zenekart igazán attól megvettem mindent eredetibe annak ellenére, hogy nem is hallgatom. Itt van mellettem 150.000Ft-nyi hanganyag. Van értelme számomra? Nincs. Ezek már csak az érzések...
-
karyo
senior tag
Valószínűleg ezzel az óhajjal nem vagy egyedül. Én azt látom, hogy mind a DVD-A, mind az SACD hamvában holt gyakorlatilag, SACD-ből van több ( valamivel kevesebb, mint 7000 kiadvány ), de ennek a jelentős része komolyzene. A mainstream nem nyitott felé, ezért csak egy szűk réteg válogat(hat) ebből a formátumból. DVD-A szerintem még kevesebb van. A két formátum között amúgy nem hiszem, hogy kihallható különbség lenne, noha az SACD az 1bit-en 2,8MHZ-en mintavételezett DSD ( tehát nem PCM ! ).
Nem jósolok nagy jövőt egyik új formátumnak sem, a fenti kettőből. A vinyl-t még jócskán pörgetni fogják, amikor ezekre már nem is emlékeznek majd. Ma, szerintem a mikrobarázdás lemez az igazi audiofilek kompromisszuma. Messze ezen elérhető a legtöbb kiadvány, és az eladások már újra nőnek.(!!!) A többi ( CD, SACD, DVD-A ) pedig lassan, de biztosan kipusztul. Ami az alternatíva lehet, és szerintem lesz is majd, az a voucher alapú letöltés. Teszem azt webshopon befizetsz X összeget egy albumért, és szépen letöltöd mondjuk APE vagy FLAC formátumban, akár 24 bit /96 khz-en, ha úgy tetszik. Ezt pedig szépen felnyomod a média szerveredre ( vagy az azon futó kliens szedi már ), és onnan szépen hallgatod. Szerintem a jövő hifi-je egy jó minőségű erősítő, egy média szerver, egy LP játszó, és egy pár hangfal lesz.
-
eclipse006
őstag
-
Vidala
senior tag
A szöszivel dörgölőzést valóban nemigazán lehet.
DE mit is tekintünk élő zenének? Egy kamarazenekart a Zeneakadémián, esetleg egy unplugged koncertet valami klubban, vagy a többit is?
Mert ott bizony ugyanúgy erősítők + hangsugárzők keltik a hangot. A hangtechnikus/mérnük meg a koncert előtt izzad egy sor, hogy az adott hely akusztikájához beállítsa "valahogy". Talán ettől a valahogytól lesz élő (nem stúdió), meg az adott estén a zenészek ihletettségétől. Szvsz. Szóval szerintem is ezt keressük a hifizéssel, és jó esetben el is érjük. -
Pety
senior tag
Fórumozás azért nem rossz dolog,csak nehezebb kiszűrni a sok marhaságot ahogyan azt már sokan írták.Nekem is fél év kellett, vagy több, hogy rájöjjek, a "nem az igazi erősítő nélkül a hangja"
Szerintem sokkal több idő kell ahhoz,hogy érdemben valakinek jó ítélőképessége legyen.Viszont az biztosan számít milyen körülmények között,milyen berendezéseket tud meghallgatni nem mindenkinek van erre lehetősége,hogy ugyanazon a helyen(amit jól ismer)
sok különböző komponenst/rendszert össze tudjon hasonlítani
Na ilyenből van nagyon kevés és ha még ez pártatlansággal objektívitással is párosul akkor lehet korrekt véleményt alkotni.Ezen a fórumon is van olyan akinek azért lehet hinni. -
Krobi79
tag
ok, köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Utánajárok a lentebb linkelt NAD-nak, de ennek az ára tényleg a tetejét súrolja a ktgvetésnek, mert akkor nem marad hangfalra csak max 40k. Jól érzem, hogy a hangfalat kell jól megválasztani és azon ha lehet nem szabad spórolni?
ja, és közben olvasgattam egy kicsit, és rátaláltam Jungson JA66C erősítőre, ami újonnan akciósan 49 pénz, és pozitív véleménnyel voltatok róla korábban. -
Krobi79
tag
thx, szétnézek, bár egy kicsit tartok a használt cuccoktól, ha találok garisat
azzal nem lehet mellényúlni. Nem nagy pénz 20-30k, de ha ráfutok valamire és kidobott pénz, akkor igencsak sok.
A legolcsóbb új, amit találtam az a PIO A109R, többször volt emlegetve itt is, gondolom ez is vállalató egy pár jobb hangfallal. -
Krobi79
tag
igen a zene hip-hop, r'n'b és salsa ilyesmi.
A nappali, az igazából konyha és nappali. 30nm, ennek a fele, ami a nappali része. (téglalap alakú helyiség)
Kb, egy 2-3 méterről lenne hallgatva, és nem szempont, hogy a konyha részen is "teljesen élvezhető" legyen. ezért hivatkoztam a 2 multimédiás hangkeltőre az előző hsz-ben. Azok, ha jól értettem a különböző tesztekben "közeltéri" hangsugárzók, alapvetően pc használathoz. (remélem helyesen értelmeztem). De mi számít közeltérnek?. A 2-3m igen?
A keretről annyit, hogy 100k az tényleg a plafon, de inkább kevesebb. Nem szeretnék vagyonokat költeni, nem kell a legszuperebb hangzás. -
törölt tag
stimmel. 2x30-40W zenei teljesitmennyel siman el lehet lenni egy kisebb nappaliban.
duborges alatt a szep melyeket ertem, amitol egyaltalan nem csorren meg a szomszed lobogos haju nenike vitrinjeben a porcelanmedve, meg csak a vesemet sem kell razza, egyszeruen a hangja mellett lehessen kicsit erezni is. amolyan 'neha jol esik kicsit feltekerni' hangerore gondolok.alakul ez: tehat egy jo minosegu ~2x40W-os sztereo erosito, hozza ket nem tul nagy (fizikai meret) hangszoro 60-80W korul, mondjuk ketutas bassreflexes. (oh, pl tannoy) es boldogsag.
-
Ebit
addikt
Feltehetőleg több megoldása van,egyenlő eredménnyel?!
Magyarositva:
minimálisan 4 ohm az 1 vagy 2 hangfalcsatlakozáson.
a régebbi erősitők pl Vt a min 8 ohm volt.
A kezelési útmutatókba ezeket anno elég részletesen leirták,sematikus ábrákkal bemutatták,de vannak specialitások,pl a hangfalkábelek rögzitésének a terén,amire,rá kell érezni,vagy másoktól segitséget kérni.
-
Tristis
őstag
No....
Nem szar egyrészt, másrészt hordozható. pl. teszkóba, ahol sok a köcsög nem árt nem hallani őket, vagy a kretén karácsonyi dalokat hogy mást ne mondjak. PH-n lehet hozzá venni egyik srácnál olcsó AKG 340-es agydugaszt és már kész is egy nagyon jó minőségű hordozható cucc is. Kis kábele van, ami átjátszik nagy usb-re, kb. 10cm-es. Sima Clip (az új clip csak bővíthetőségében tér el kb.) van 8gb-os, vagy Fuze is bővíthetős, de a clipet meg fel lehet bárhova csiptetni... Te tudod. Arra vigyázz, hogy Tag alapján kezeli a zenéket és nem könyvtár alapján (valamikor ez probléma lehet, én már megszoktam). Egyébként tényleg csak a legjobbakat tudom róla mondani, bár a cd tár sem egy rossz ötlet és tényleg olcsóbb. -
Tristis
őstag
Sandisk Clip+ mp3 lejátszó hangchipje leverte egy az egyben ugyanolyan hanganyaggal (mondjuk az egyik írott cd volt... ott lehet hiba persze bőven) a Denon Dcd 700-as cd-t....
A cd miatt ez sajnos nem perdöntő, de azért szerintem meghatározó lehet. Ez a zenelejátszó korlátlanul bővíthető. Ennél kicsit drágább ugyanilyen hangchippel ellátott motyó A Fuze. Ezekhez hasonló tudású motyó szerintem ebben az árkategóriában nincs olvasva a sajtóját. (bár utóbbi fél évben már nem vagyok annyira képben, de ezt abban a topicban...) -
Ebit
addikt
Kezdetnek javaslom a filléres tuning topic felkeresésé/[link],valamint a HFM-ben irtak, anno erről nagyon sokat.
Sok dolog elsőre egyszerúnek tűnik,de ha te is érzékeled,vagy legalább is azt hiszed/plabeco hatás/ ,már megérte.
Én az elképzeléseimet alaposan átgondolom,konzultálok,tesztelek,majd,ha optimálisnak itélem,megvalositom a beszerzést,és a belefektetett munka,ráfoditott idő isremélhetőleg megtérül,majd az otthoni eredményben.
-
Ebit
addikt
-
Tristis
őstag
óóó, ez szerintem ilyen örök vitatéma
Érdemes-e fejleszteni, ha már így is jó, vagy halljunk meg olyat, amitől megborzongunk, de annyi pénzünk meg nincs, de mégis kéne, de ér-e egyáltalán annyit az egész stb-stb-stb.
Nálam ez a dolog elég egyszerű. Azt gondolom elég tűrhető hallásom van, és úgy kezdtem neki ennek a hobbynak (persze eddig is volt, mert hisz zeneőrült vagyok és dudorászok ha kell ha nem) anyagilag, hogy addig megyek, ameddig kényelmesen hátra nem tudok dőlni a kedvenc fotelemben (most vettem külön erre a célra, sokat dob az élményen) és behunyt szemmel nem ül ki a fejemre az önfeledt mosoly mondjuk 10-15 perc után. Ezt szerencsére el sikerült érni, persze az is igaz, hogy ami nálam van most az nem egy olcsó rendszer...
Talán még egy kicsit javítgatok a hangfalon, vagy egyszer csináltatok és beméretek egy komolyabb hangfalat... de ez már messze vezet a jövőben.Konklúzió: mindenki maga döntse el. Van egy srác a szomszédomban nem messze, van neki egy Wharfedale 8-as szettje két subbal. Áthívtam, meghallgatta. Azt mondta jó-jó, csak nincs neki elég mélye. Azután átmentem én is és meghallgattam... Én meg azt mondtam neki, hogy fel van borulva az egyensúly és a zene közepe sehol se van. Ő furcsán nézett rám, fentebb tekerte és vigyorogva bólogatott... A jó az egészben, hogy mind a ketten elégedettek vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest