- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #87519 üzenetére
Használtam, hangilag semmi értelme.
(Szubnál még vágott is az aljából)
Ráadásul atom nehéz a 4 tüskét beszintezni, mert ilyen kemény felületen szó szerint hajszál pontosan kell. -
Ixion77
addikt
válasz
Évekkel ezelőtt próbáltam. Lényegi változást nem tapasztaltam. De ha már minden más ki van maxolva (főleg az egységek és a szobaakusztika), és még mindig unatkozol akkor érdemes lehet játszani vele.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Én nem próbáltam még, de nem is akarnám, sőt tüske helyett is inkább valami gumi vagy szilikon lábat használnék.
Mástól meg majd más véleményt kapsz. -
Ribi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #87029 üzenetére
Dupla stereo.
Első és hátsó is ugyan azt adja ki. -
fererencz89
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #86363 üzenetére
A Plus-ban fém dóm magassugárzó van, összetettebb a váltó, valamint érezhetően több anyag van benne.
-
Ear001
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #86363 üzenetére
A doboz.
-
Patice
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #85174 üzenetére
Te mi alapján ítéled meg egy rendszer vagy eszköz hangminőségét?
(#85175) Quetz:
Ahogy eddig olvastam erről, a mérések és specifikációk után meghallgatják (mily meglepő).
-
Frogged
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #84830 üzenetére
Ez már az új verzió a képen és ha jól tudom 450K-tól kezdődik igényektől függően egy Luxor pc.
Gyártanak ithon jópáran külömböző árazásokkal audio pc-ket nem olcsó eszköz de szerintem ha már olyan szinten van egy rendszer és mindenkép PC a forrás akkor megérdemel a lánc egy komoly cél eszközt.
Egy millia körüli hangfalat már biztos nem sima PC-ről futatnék hanem rá szánám azt a pár 100K-t . -
Ear001
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #84830 üzenetére
Ebben Fapaci az illetékes.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #84822 üzenetére
Én meg a vízilovakkal vagyok
Mi most itt egy zenelejátszás-célú PC-ről beszélünk. (Amin mellesleg a legtöbb médialejátszónál jobb minőségben lehet filmeket is lejátszani mindenféle mad-vr-ek nélkül is)
Nem mondhatnám, hogy nagyon halk a nappalim alapzaja, mert a hűtő néha beleszól, csupán a legtöbb szobánál halkabb, de egy sima HDD hangja sem elfogadható már a számomra. Próbáltam, hiába volt rezgéscsillapítva rögzítve, mindegy. -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #84291 üzenetére
Nem foglalkoztam alkudozással, az asztalos ismerősöm a cégére vettem meg, így áfa nélküli árba kerül majd úgyis.
Végül mivel nem tölgy, így nem kell pácolni, csak lakkot kap.
A lábak fatiplivel + ragasztással kerülnek rögzítésre, az aljukba kerül 1-1 M6 csavarmenet (aztán majd tekerek bele vmilyen tüskét) A tüskék alatt most úgy gondolom nem lesz, nem kell alátét, csak fúróheggyel lesz pontszerűen meg a tüskék helye.
A padlócsatlakozással nem tudom mi legyen, oda is lesz M6 csavarmenet, de lehet, h azt nem tüskézném, mert akkor tologatás kilőve, és hát valahogy néha el kell húzni ha takarítani vagy kábelt buzerálni támad kedve az embernek. -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #84289 üzenetére
Akác Kft, de a Bp-i részlegtől
-
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #83887 üzenetére
És ez legalább nem görbül - ha nem ülünk rajta túl sokat
-
válasz
ctrlaltdel13 #83889 üzenetére
"Görbülést el se tudom képzelni...."
Pedig de, még a legszárazabb, ideálisan összeforgatott ragasztott faanyag is képes vetemedni, görbülni. Sok mindentől függhet ez, hőmérséklet és páratartalom-változástól, a faanyag sűrűségétől, terheléstől, vagy a faanyag belsejében maradt feszültségtől, az öregedési folyamattól vagy még ki tudja mitől. Tudomásul kell venni, hogy a fa "élő" anyag, amire hatással vannak a körülmények.
Egyébként tovább megyek, még rétegelt lemezt is láttam jócskán elgörbülni, de ami mindennek a teteje, hogy forgácslap is képes vetemedésre. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #83820 üzenetére
Fa menetes betét a neve.
Ezt a tetőbe ill a lábba előfúrással betekerjük,majd méretre vágott menetes szárat tekerünk a lábba,és a lábat pedig a menetes szár kilógó végével egyszerűen összetekerünk a tetővel,még szerszám sem kell a csavarozáshoz.Atom erős lesz,és az állítható tüskékkel hajszál pontossággal tudjuk szintezni. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #83816 üzenetére
Mondjuk,hogy van némi rálátásom a dologra.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #83386 üzenetére
APC tiszta színuszjeles Online UPS-t ajánlom.
Ezek kettős konverzión dolgoznak,és te állítod be a kimeneti áramot,tehát folyamatosan és biztosan 230V-ot kapsz az APC-ből.
Nálam is van néhány APC üzemben,így nem fáj a fejem,és két legyet egycsapásra. -
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #83380 üzenetére
Te valami nagyon rossz helyen lakhatsz, valami trafóház vagy valami lehet a közeledbe
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #83375 üzenetére
0,75 sem nagy vmi, de az alutól az is mindenképpen jobb!
-
Mathiask
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #83360 üzenetére
Van ilyen is olyan is. Volt erősítőm ahol a gyártó azt mondta olyan a felépítése hogy technikailag szereti a rövidebb alacsonyabb kapacitású kábeleket a végfok. A Naimnál meg mintha lett volna olyan ajánlás hogy kell 5 méter az amúgy is magas induktivitású (ha jól emlékszem) kábelükből hogy az erősítő optimálisan működjön. De nem érdemes ezen rágódni a legtöbb erősítő szerintem úgy van megcsinálva hogy bőven elvan értelmes(mondjuk nagy általánosságban használt 1-5m) kábelhosszokkal.
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #83003 üzenetére
Kitanulni azért nem fogom
, de majd elszórakozgatok vele, ha nem lesz túl nehéz eset a szobám.
Amúgy beleolvasgattam a program "leírásába" mielőtt belevágtam.
És az F5-ös finomszűrőből is rendeltem 10m²-t; -
Frogged
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #82767 üzenetére
Idönként előfordult Avx-en hogy 1-2 jóindulatu ember fel veti hogy az ottani akusztikai mérésel foglalkozó emberek mint Fülelek és Paci kontárok/ az út elején járnak stb.
Persze 30+ ével fejenként a szakmában biztos okosabbak náluk a neten olvasgató emberek.
Amikor meg valaki rá kérdezett hogy ha olyan rossz munkát végeznek miért nincsenek elégedetlen ügyfeleik egyböl jött a bölcs válasz hogy mert minden ügyfelük süket és hülyeÉn csak kapargatom a felszínt akusztika téren mert az hogy cikkeket olvasgatok ezzel kapcsolatban a neten max arra elég.
De részemről akusztikával kapcsolatban inkább az ő tanácsaikra hallgatok mert ők már le tettek 1-2 dolgot az asztalra. -
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #82767 üzenetére
Nem akarsz hangsugárzót tervezni de ugye olvastál róluk technikai ismeretterjesztő cikkekeket, és ugye tanultál is belőlük? Ezek legalább annyira fontosak...
-
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #82761 üzenetére
Kezdésnek javaslom a HFM összes akusztikai ismeretterjesztő cikkének elolvasását. Magas színvonalúak, és mégis közérthetőek. Igazából már alap, az utánzengés értelmezése sem triviális. Azt hinnénk, hogy valami jól definiálható dolog, de nem...
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #82758 üzenetére
Látom komolyan veszed. Csak így tovább!
(#82757) migabi24
Én ha akarnám se tudnám ~30cm-nél közelebb elhelyezni a faltól a membránthisz ekörül van a dobozok mélysége. De mivel a dobozok nem üresek, ezért mégiscsak van a hangszóró és a fal közt hangelnyelő
Amúgy az előbbiekből én azt szűrtem le hogy oda szélessávú elnyelető panelek, közepes sűrűségű (50-70 kg/m3) ásványgyapot táblák a legalkalmasabbak. Mondjuk a vastagságról nem volt szó, akkor valószinűleg csak szimplán.(#82763) migabi24
A membrántól kell nézni ha a kioltás frekijére vagy kíváncsi. -
bta1
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #82754 üzenetére
Zenehallgató helyiségnél kevés a 0.4msec átlag, bár mostanában a döglött hangzásból csinálnak divatot - a stúdiófelvételek egyre nagyobb része ilyen. Aztán csodálkozik a jól hangosított vagy akusztikus koncertre eltévedő hifista, hogy hiába van elvileg jó cucca, "elvileg", azaz neten keringő téveszmék szerint jó szobája, ettől is elmegy a kedve, meg attól is...
"Sokan azt hiszik, hogy a hallgatott hang minősége annál jobb, minél inkább hasonlít a szoba akusztikailag egy rádióstúdióra. Ez nagy tévedés! A stúdióban felvételek készülnek, és a mikrofon jóval érzékenyebb a visszhangokra, mint a fülünk." (HFM 1983/2, Angster Judit & Miklós András)
-
fehér_ember
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #82754 üzenetére
Kössz a többiek nevében is! Jó így a kommenttel.
A Triangle dobozokhoz szereztél már másik erősítőt, vagy esetleg kipróbáltál azóta valami vastagabb hangfalkábelt (ismerőstől kölcsönözve)? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #82233 üzenetére
Megosztó doboz/márka.
Van aki rajong értük, van aki "utálja".
-
válasz
ctrlaltdel13 #73815 üzenetére
Hú, ezt inkább ne feszegessük...
Na jó...: SAL 2,5mm*mm-es átlátszó szigetelésű sodrott rézkábel... (szabad röhögni, másra nem volt időm/lehetőségem akkoriban)
De már beszereztem egy Oehlbach 1017 reference kábelt, csak nem tudtam még beüzemelni, mert a nappali belső tervezése/átalakítása folyamatban van. Pedig már ideje volna letesztelni, hogy egyáltalán hallható különbség van-e egy gagyinak kikiálltott és egy ajánlott kábel között. Biztos nem fogom véka alá rejteni a véleményemet, tekintve hogy elég szkeptikus vagyok ezen a téren.
Azon is gondolkodtam, hogy NF mérőzsinórt is ki kellene próbálni ilyen célra. -
válasz
ctrlaltdel13 #73813 üzenetére
Bár nem a .2-es széria, de a Canton Chrono 509dc nekem bevált vegyes használatra (világzene, népzene, jazz, rock, blues, brutal-metal). Amolyan mindenevő. Kerestem az 509 és 509.2 közötti különbséget, és a kialaktásában találtam. Külföldi fórumokon sem írnak extra nagy különbségeket. Én merem ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest