- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Aktív témák
-
jss
aktív tag
Én is ezeket az opciókat állítottam.
Az nem világos, hogy a gép indításához a BIOS nem ad meg billentyűt vagy kombinációt, és beállítani sem lehet ilyet, nem úgy, mint a leállításhoz, ott megadja (csak az sem műxik nálam). Ebből az következne, hogy bármit nyomok meg, indulni kellene a gépnek, de ez a dög nem akar (meg leállítani sem tudom így). Lehet, hogy USB-s billentyűzettel nagyobb sikerrel járnék? Lehet ilyen hibája egy alaplapnak?:O -
jss
aktív tag
Találkoztatok -e már a következő problémával?
W XP prof oprendszer van a gépemen. Mikor a rendszer éppen feláll, hiába próbálok a tálcán a hangerőszabályozóra kattintani, nem műxik. Az asztalon lévő ikonokra ilyenkor már simán rákattinthatok, azok indulnak azonnal. Ha még egy-kétszer rákattintok a hangerőszabályozóra a tálcán, előbb-utóbb megjelenik a szabályozó, de viszont hiába kattintok mellé, nem tudom bezárni, és ha megnyitom
a feladatkezelőt, kiderül, hogy a program vagy harmincszor elindult. Győzök kilépni belőlük. Ha viszont nem akarom elindítani azonnal a hangerőszabályozót, hanem csak később kattintok rá, akkor rendben műxik minden. A driverek természetesen fent vannak, és XP-hez valók.
:( -
jss
aktív tag
:((Volna egy olyan problem, hogy amikor a gépet elindítom, akkor az ugye csippant egyet. Na már most az én gépem a hangfalon keresztül csippant, és ha az éppen fel van hangosítva, akkor baromi kellemetlen tud lenni.
Szóval a kérdések:
- Nálatok is így működik (K7S6A)?
- Hogyan lehet ezt megszüntetni?
BRÜHÜHŰ:O -
jss
aktív tag
Tényleg létezik olyan, hogy bizonyos lapok helyből unlockolnak.
Asszem az N-Force chipsetes Epox, vagy Asus, vagy Abit. A háromból az egyik biztosan, de lehet, hogy van többfajta ilyen lap is.
Azt nem tudom, hogy hogyan müxik a dolog, de valahol már én is olvastam, hogy van ilyen. Gondolom, a lap alulról támadja meg a dolgot a proci lábain keresztül
(most eszméletlen zseni voltam):DD -
jss
aktív tag
Nem oldódott még meg, sajnos!
Bár hozzá kell tenni, hogy nem vizsgáltam meg minden oldalról a lehetséges okokat. Volt mostanában egy pár kőkemény ZH-m, azokra kellett készülnöm.
Szerintem a BIOS beállításaim rosszak, ami azért is kínos, mert ez a BIOS nem túl bonyolult...Megnézem még a jumpert az alaplapon, bár ránézésre rendben van.
:O -
jss
aktív tag
Palomino XP-nél szerintem nem fog működni a grafitozás, mivel ez már nem kerámia tokozású, hanem műgyanta, azt meg nem fogja a grafit. További probléma még az, hogy itt úgy lockolták a szorzót, hogy a hidakat lézerrel átvágták, méghozzá (relative) jó mélyen, ezért, ha mondjuk ezüsttartalmú festékkel próbálod finoman összekötni a hidakat, az rá fog folyni a lézervágások alatt futó áramkörökre. Jobbik esetben örökre lockolod ezzel a szorzózárat, rosszabbik esetben (ezt tartom valószínűbbnek), a zárlat tönkreteszi a procit bekapcsoláskor. Szóval a hidak összekötése előtt ezeket a lézervágásokat fel kell tölteni valamilyen nem vezető anyaggal, száradás után ezüsttartalmú festékkel (pl.: autó szélvédő fűtőszál javítóba mártjuk egy tű hegyét, és azzal húzzuk a vonalat) össze tudjuk kötni a hidakat. A szorzó nálam az alaplapon található jumperekkel állítható (ECS-K7S6A).;]
-
jss
aktív tag
Lehet, hogy beválik, én nem ragasztottam le, nem is hallottam még erről, de attól még lehet, hogy jó dolog. Olyat olvastam, hogy nem grafitoznak, hanem celuxra apró kis csíkokat ragasztanak egymással párhuzamosan valami vezető anyagból, és azt ragasztják a procira, így kötve össze a hidakat.
Amúgy nem tűnik olyan kényesnek a grafitozás, ha nem maszatolja el valaki az ujjával, és jó minőségű a grafit, az magától nem fog lehullani.
Ha egyszer sikerült kinyitni a szorzózárat, utána már úgysem bántja azt a procit senki, nyugodtan csücsül a hűtőborda alatt.
Szóval szerintem celux nélkül is műxik, de az sem baj, ha tesztek rá. Én nem tennék.:) -
jss
aktív tag
Az enyém MORGAN, bár szerintem ez mindegy, mert mindkettőnek olyan a tokozása tudtommal, hogy fogja a grafit. Nekem kb. negyedszerre sikerült, nem voltam túl ügyes. Ha nem sikerül elsőre összehúzni mindet, annak tudtommal csak az a következménye, hogy nem nyílik ki a szorzózár a procin. Viszont, ha nem csak a szembenlévőket kötöd össze, hanem zárlatot csinálsz, abból baj lehet
(hogy lessz is -e, azt nem próbáltam...)! Ez amúgy megtörténhet, mert elég közel vannak egymáshoz, szóval el lehet bénázni. A másik buktató, hogy könnyű lesarkazni a procit, ha már sokadszorra próbálod, és az idegességtől figyelmetlenül teszed fel/veszed le a hűtőbordát a prociról. Nem árt többször áthúzni rajta a cerkát.
Javaslatok:
-Kihegyezett, magas grafittartalmú ceruza, vagy rotring, 2B-s, vagy több.
-Tisztességes megvilágítás, a megfelelő szögből, hogy ténylegesen lásd, mit csinálsz!
-Vizsgáld meg alaposan, hogy a grafitcsíkjaid nem érnek -e egymáshoz!
-Ha nem biztos a végeredmény, radírozd le az egészet (tiszta radírral, óvatosan).
-Nekem javasolták még az ellenőrzést Ohm-mérővel, gondolom, ez sokat segíthet.
-Sokat segíthet még a lesarkazásvédő.
-Akkor csináld, amikor nyugodt vagy, túl kicsi a hely ahoz, hogy remegő kézzel sikerüljön.
Sok szerencsét kívánok hozzá!:DD -
jss
aktív tag
Jól tudom -e, hogy a k7s6a támogatja a billentyűzetről / egérrel való indítást?:(
-
jss
aktív tag
Ezt én is tudom, a kérdésem ettől független volt!:))
Arra gondoltam még, hogy azért nem tudom az alaplap órajelét még tovább emelni, mert 250 W-os táp van a gépemben. Amúgy csak egy winyó, CD rom, 1,1 Ghz-es DURON van a gépben. Lehet, hogy a táp kevés?
Továbbra is érdekelne a T's Hardware dolog. Hol találom pontosan?;] -
jss
aktív tag
Szasztok!
Nekem is ilyen lapom van!
Milyen tapasztalataitok vannak?
Mennyire találjátok gyorsnak?
Létezik ehez más BIOS mint a gyári?
Nekem igazából az a problémám, hogy nem tudom azt elérni, hogy a gépet billentyűzetről kapcsolhassam be.
Jól tudom, hogy a lap támogatja ezt?
Mi volt a max alaplapi órajel, amivel még megindult a gépetek (nálam 147 MHz)?
:DD
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest