Hirdetés
Aktív témák
-
Toness
őstag
NF7 nél műxik a táp ki-be kapcsolása 3x és törli a beállításokat, lehet hogy nálad is...
-
Derrrick
tag
Köszönöm a tanácsokat. Végülis egy BIOS flash-sel tudtam csak megoldani a problémát.
Zárható a topic! -
Derrrick
tag
O.K., kösz megkeresem és kipróbálom, csak továbbra is attól tartok, hogy boot-képtelenséghez vezet, ugyanis megpróbáltam már beállítani az emlékeim szerinti default értékeket és cseszett boot-olni. Ugyanúgy, mint mikor minimális változtatást eszközöltem a beállítások között (ad absurdum semmit nem változtatttam) és újraindítottam, de ahogy írtam másodszori boot kísérlet már nem megy...
-
Derrrick
tag
Igazság szerint a proci értékeit állítgattam, de kisütés után nem az alapbeállításokat adta vissza (166MHz, 11.5x), hanem valami jóval alacsonyabbat (100MHz, 11.5x). Ez persze még nem is lenne baj, ha hagyna rajta változtatni, de bármit állítok a BIOS-on, nem tud boot-olni, hanem megint kisüthetek és kezdődik az ördögi kör.
A feszültséghez egyébként nem nyúltam. -
behappy
aktív tag
elvileg nem szabadna...
nekem NF7 esetén, ha a reset nyomkodás nem segitett, akkor a CMOS CLEAR jumper csak a procc értékeket állitotta vissza...jobban mondva maradtak a ''hibás'' beállitások, de a biosba beengedett és igy lehetett korrigálni. Asszem a feszültséget nem állitja vissza, tehát ha azt rángattad meg, akkor bios elem lehet a megoldás...
többet nemtok... -
Derrrick
tag
Hát igen, ettől félek én is, hogy valahol valami rossz érték van megadva, csak azt nem tudom hol. Amúgy kisütés után illik még rossz értéknek magmaradnia, ami akadályozza a reboot-ot? Csodálkoznék, mert ez így elég ''önmegsemmisítő'' rendszernek tűnne.
Sajnos a reset gomb nyomkodása nem vezetett az utolsó helyes beállításokra történő visszatérésre. -
Derrrick
tag
Talán a leírásomból nem derült ki, de a kisütés után próbáltam egyből a megfelelő értékeket beállítani, de az ujraindítás már sikertelen volt. Ezután próbálkoztam azzal, hogy a win elindul-e a kisütés után, ami ment is gond nélkül (bár kissé lassan)
Mindenesetre kösz a tippet, megpróbálkozom az elemkivéttel is...
[Szerkesztve] -
-
Derrrick
tag
Szóval a problémám az, hogy a BIOS-ban történő babrálást követően nem indult újra a gép. Erre fogtam a CMOS jumpert előírás szerint nulláztam (15 másodperc várakozással), utána újraindít. A boot után a cucc (Barton 2600+, alapban 166MHz, 11.5x) 100MHz-en 11.5x szorzóval elindult, az XP felállt. Hurrá! Azonban reboot után másodszorra már nem indult el újra a rendszer. Ugyanígy nem indult el, ha még az első induláskor a BIOS-ban megpróbáltam az alap órajelet (vagy bármi mást ami reboottal jár) beállítani.
Kérlek segítsetek, eléggé meg vagyok szorulva és nem tudom merre is van az előre. Ha ez segít, egy Biostar M7NCG 400-as lapom van.
Köszönöm előre is a tippeket.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest