Új hozzászólás Aktív témák
-
attiLANte
tag
Annyira nem rideg, csak kicsit porlik, ha megdörzsölöm. Kipróbáltam úgy, hogy kilapítottam egy kb. 3x4 mm-es csíkot 1x4 mm-re, és ez már gyorsabban szívta a vizet, + kb. kétszer magasabbra. Ha elfektettem vízszintbe, akkor 1-2 mm/sec sebességgel haladt a víz benne. Emellett a lapos oldal irányában egész jól hajlott.
Csak az a baj, hogy annyival több víz kell a csőbe, amennyi a szivacs térfogata, mert bizony a ''mocsok'' képes elnyelni az egészet(ezért is próbáltam kilapítva).
Gondolom a lapításkor a merev ''váz'' összeroppant, és csak a kis szemcsék kapaszkodtak egymáshoz. A kisebb rések miatt gyorsabban és magasabbra szívja a vizet és kicsit képlékenyebb is. Csak a szakítószilárdsága nem túl nagy. De beépítés után úgysem birizgálja senki.
Nem ideális megoldás, ezért is írtam a kanócot. Csak azt meg nehéz beszerezni/elkészíteni. -
attiLANte
tag
Azt hiszem, a szivacskockát - amiről írtam - elfelejthetjük: sajnos csak kb. 3,5-4 cm magasra szívja fel a vizet. Ez is már több percbe került... Az első 1 cm megvolt 10 mp alatt, aztán egyre lassult. Ennél azért jobbra számítottam.
Az epoxis ragasztás jó ötlet, mintha a Coolink Bat (és társai) tetején is vmi ragasztó lett volna felül, a lezárásnál. Talán tartósabb is, mint a forrasztás - nincs korrózió, hőhatás.
Lehet, hogy hülye ötlet, de ki lehetne próbálni itatós papírral, esetleg hasonló kanóccal, mint amit régen a petróleum lámpákban használtak. Annak pont az volt a dolga, hogy felszívja az olajat, igaz az is csak néhán cm-en működött. De ha a csőnek nem kell gravitáció ellenében dolgozni, esetleg jó lehet.
[Szerkesztve] -
attiLANte
tag
De, lehet. Vágott virágot szoktak beleszúrni, hogy ne száradjon ki (van száraz változata is). Ezért is írtam, hogy nem felel meg minden szempontból. Mindegy, azért veszek próbaképp, csak el kell jutnom vmikor az OBI-ba. Másrészt meg beszerelés után nem kell simogatni...
Más téma: a sósavas/vízüveges dolog eredménye vmi kovasav/szilikagél féle dolog? Ha jól olvastam(bővebben:[link]), akkor ez egy nagy víztartalmú anyag, és elég sok réteget kellene ráégetni - a feltehetően nagy zsugorodás miatt - a pipe belsejére a megfelelő vastagság eléréséhez.
És ha már kiégetted, akkor a víz (már ha ez lesz a ''hatóanyag'') nem fogja visszaoldani? -
attiLANte
tag
Ok. Csak azért kérdezem, mert lehet kapni - a hódos barkács áruházban - igen brutális nedvszívó képességű ''szivacskockát''. Nagyjából 10x10x8 cm-es szürke cucc, szárazon alig van súlya, de ha felszívja magát, elég nehéz tud lenni. Nyitott csap alá tartva szinte eltűnik benne a víz. Kiveszed a csap alól - tele vízzel - és nem csöpög ki semmi.
Tehát kb. 10 cm magasra tutira felszívja a vizet. Jövő héten talán tudok venni, és kipróbálom, mennyire használható. Egyébként elég szilárd, nem nagyon alakítható, és kicsit morzsálódik. Ezért ha bele is lehet rakni a csőbe, nem biztos, hogy nem porlad vagy reped egy későbbi hajlítás hatására. De azér' egy misét talán megér... -
attiLANte
tag
Ahogy olvasgatom, még mindig ott tartotok, hogy kellene vmi porózus réteg, ami visszavezeti a vizet a melegponthoz, hogy ott újra elpárologhasson. Fontos ennek rézporból lenni?
Pl. nyitott pórusú szivacs nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest