- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Ma kutya fürdetésközben készült egy HDR remélem tetszik.
Rocky HDR
A kritikákat előre is köszönöm! -
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #279 üzenetére
Szerintem így nagyon "baba"
teljesen jó, nekem tetszik!!
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #277 üzenetére
Nem rossz az megcsinálja amit kell. Nem rossz bár én mint 2 képes TiltShift mágus
lehet az éles vonalat vagy a közelebbi épületekhez raktam volna, hogy a házak frontrésze legyen éles vagy hátrébb a torony szerűséghez.
Közben amigt linkeltél az alapján egy újabb TiltShft_HDR csak itt nem valami jó az elhelyezkedés nem elég magasról fotóztam
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #274 üzenetére
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #272 üzenetére
Ez nagyon jó köszönöm
Sokkal egyszerűbb mint az én módszerem. -
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #270 üzenetére
Az a következő, hogy találjak valami ilyesmi jó témát, legszívesebben egy veterán találkozón készítenék ilyesmiket (igazi makett
).
Hát én, Gimp-ben van egy homályosító funkció (photoshopban is gondolom) és a következő módon végig megyek a képen. Először a legdurvább fokozattal a legközelebbi és a nem élesnek szánt résznél jóval távolabbi helyeket homályosítom el utána ahogy közeledek az élesnek kívánt ponthoz annál finomabb homályosítást végzek, és igazából kész is.
Biztos van jobb egyszerűbb módja, mert még nem néztem utána (valahol láttam ilyet és megtetszett) csak csináltam de ha találok jó leírást akkor belinkelem. -
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #243 üzenetére
Igen így nem is rossz jobb mint volt köszönöm
Az eredetiből akkor átalakítom.
Amit feltöltöttél HDR-eket nekem nagyon bejönnek, az első felhősnél a szín és a nagy kontraszt tetszik, a másik naplementésnek meg szerintem igen jó hangulata van (max talán annyi, hogy a nap lehetne jobban középen, de lehet csak én látom rosszul) !
scarabaeus: Köszönöm a kiigazítást.
Viszont érdekes ha videót csinálok akkor állandóan bekapcsolja az ND-t nem tudom miért, és talán egy kicsit fakóbb (természetesebb) is lesz a kép. (Hiper szuper mindent felismer módban és másban is)És akkor egy Tilt-Shift HDR, még elég kezdő vagyok ebben a témában (HDR, Tilt-Shift) úgyhogy minden ami eszetekbe jut mondjátok csak! Meg is köszönöm!!!
-
p06
senior tag
Hát, nem tudom, bár szerintem sikerülhet kiretusálni. De bevallom nem is vettem észre, pedig megnézem mielött feltöltöm, de ezek szerint nem vagyok eléggé figyelmes
Köszi, hogy mondtad!
sellerbuyer: Amúgy igen a vizesnél használtam múltkor. mert már túlkevés volt a záridő, ahhoz, hogy a viz amolyan selyem jellegű legyen, és az ND sőtétitett annyit rajta, hogy már jó legyen
csak a kép lett vacak állvány nélkül.
-
p06
senior tag
Ezt írja a szakirodalom, én is kb ezt figyeltem meg, mintha egy gyenge polar lenne, amolyan nagyon csillogásból lesz kicsi
Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy valami tetszen, szerintem a lényeg ,hogy a fotosnak tetszen meg akinek készűlt, ezért tetszenek csak nekem a képeim
, amúgy igazad van jó lett volna egy full napos semmi tereptárgy de olyan nem sikerült,
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer #236 üzenetére
Köszi
ND szűrőt volt, ilyenkor szerintem szokta használni a gép, meg ha jól emlékszem bekapcsoltam, meg a gép beépített HDR progrmaja. -
p06
senior tag
Ál?
Tegnap készítettem 1-2 HDR-t remélem tetszik
Naplemente, Naplemente2, Károlyi Kastély, Tó
A kritikákat előre is köszönöm!
-
p06
senior tag
Az gyárilag is kék
. Original kép szerintem nem lett valami jó, ez a gép által kreált HDR, bár lehet a Gimp-es sem sokkal jobb
Attól függetlenül teljesen igazad van valóban zavaró az ott, bár nekem nem tűnt fel annyira, vagyis nem volt zavaró, de azok nélkül valóban jobban nézne ki.
-
p06
senior tag
Hát sajnos a kanyart nem vághattam le
De igen az volt a cél, hogy csak az erőteljesebb színek legyenek a többi B&W, de lehet túlzásba vittem De lehet így kicsit természetesebb bár igazából oda a HDR.
Köszi! Nyugodtan lehet kritizálni mert abból tanul az ember! Amúgy igazuk volt a többieknek, sajnos elég távoliak lettek, na de mindegy majd legközelebb
Nem tudom mi a Raynox. Ha az előtétlencse akkor nem használok, full original.
De most nézem nem is rossz, lehet majd beszerzek 1-et., köszi a tippet! -
p06
senior tag
Szia!
Szerintem a sima felhök egész jó nekem tetszik, mondjuk ha 16:9-ben lenne akkor még jobban, de ez lehet csak az én hülyeségem
Én is csináltam egy HDR-t de végül elég nagy gimp áldozat lett.
GP belső -
p06
senior tag
Köszi
Nem is tudom hogyan jöttél rá
Most szeretnék e HDR-el komolyabban foglalkozni, szerencsére tud expozíció eltolást a gép, de RAW-om nincs, majd kiderül mi lesz belőle
.
A másik probléma, hogy nekem a meseszerű képek jönnek be a HDR-nél, pedig elvileg nem ez lenne a lényege.
+1 HDR gyári bár gondolom aki szeret fotózni ettől a képtől beledől a kardjába de hátha
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Van egy oldal amit a facebook-on "követek" szerintem nagyon szép képeket készítenek HDR-ben HDR shooter.
És 1-2 saját (elég gagyi, meg nagyon túl szaturált de nekem tetszik
)
Gyári_fényképező HDR
HDR Punto
Tűzifa HDR
Madáretető HDR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Gumi és felni topik
- Star Trek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest