Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fasyrt

őstag

Jelentem a mod nem egy hosszúéletű, mert a folyamatos remegés elnyírta a kíváló minőségű KOH-I-NOOR 300/40-esemet. :(

:))

• fasyrt

őstag

No sziasztok.

Van 1 relatíve csendes gépem:
    táp: FSP Bluestorm 400w (12 cm)
    CPU hűtő: GlacialTech SilentBreeze III (Zalman-féle ellenállással)
    Házhűtő: 1 db. Glacialtech SilentBlade 5V-ről (hátul)
    VGA: GeCube 9550ge ref. hűtés (halk, de nemsoká passzív lesz)
    Passzív chipset hűtés.

Látható, hogy már csak a HDD lóg ki a sorból. Ő egy Western Digital 160 GB-os, e-ide interfésszel 7200-es, 2 tányéros. Sajna ő nagyon hangoskodott: -mármint a ház- berezgett a ház tőle. (Casetek 1026-9A) Hát itt nem volt mit tenni főleg a 41-45°C-os hőmérsékletével, valamit tenni kellett. A házban a hdd keret (3 hdd fér bele) 90°-kal el van forgatva, műa. sínekkel rögzül benne a lelkem, de a 4 nagyhely is műa. sínekkel rögzül, ráadásul fent mégkevesebb a légáramlás (lent a hdd keret előtt van egy 12-es ventihely, venti nélkül). Itt nem volt mit tenni, a hdd keret repült kifele a házból. ;]

Megtaláltam a megfelelő helyet a vinyónak: a légrács előtt jó helye lesz, a hátsó ventinek biztos van szívó hatása alapon. :) 2 megoldás volt kivitelezhető: a) alátámasztom b) felfüggesztem. Végülis a felfüggesztést választottam, így talán jobban szellőzik a vinyó. Igen ám, de 8-10 centit kell leengedni a vinyót a legalső fix 3.5''-os helyről, ha így csinálom nagyon kileng szerencsétlen. :) Így tehát ki kellett találni valami más felfüggesztést.
    A válaszon majdnem átestem: tanévkezdés, írószervásárlás, radír. Így tehát felszerelkeztem 1 csomag KOH-I-NOR 300/40-es radírral, és hazarohantam a gépemhez. Utána rá kellett jönni, hogy a radír nem fér át a vinyó lyukain, tehát kell valami egyéb rögzítő is: ez kérlek szépen hímzőfonal lett. Nemröhög. :)) Ez olyan 0.3 mm vastag elég erős fonal-cérna. Ezt átfűzem a 2-2 szélső lyukon, és 1 tűvel átvezettem a radíron is. Ezután a radírt a gépházhoz fonalaztam, itt elkövettem az első és utolsó baklövésemet: hímzőfonallal rögzítettem ~fél kiló súlyt az éles fémhez. :( A fém elrágta a fonalat, és szeretett Erzsim leesett. :O No mondom, csak kibírod, a speckókban elég nagy tűréshatárt emlegettek Bővebben: link, Non-operating Shock 300G, 2 ms. Így tehát folytattam tovább a szerelést, kerestem valami erősebb zsinórt: ez ilyen 1mm átmérőjű, nemzeti trikolor színű madzag. :) Na ezt felfűztem, de ekkora lyukú tű nem volt már itthon a radírhoz, tehát csináltam 2 akasztót a radírnak a zöld fonalból. Ezen átfűztem a vastagabb trikolort, és ügyes kábelrendezéssel bekábeleztem, majd beállítottam szemmértékre vízszintesre.
    A puding próbája az evés, a hdd silentmoddnak pedig a bekapcsolás. Hát nosza: gépsas helyére be, kábeleket illeszt, set, ready, go, és nosza. Életre kel a gép, a winyó kileng 1 centit. Kicsit fura, dehát mégiscsak 120-as másodpercenkénti fordulatra kell gyorsítani azt a 2 tányért... :) Mikor már megy halál nyugodt.

Eredmény: zavarnak a ventik hangjai. :D Abszolút qss van a gépben, meghallod már a legapróbb zajt. Már ha a ény mászik az asztalon, az is hangosabb. :))
    Siker koronázta a 4 órás bénázásomat, és Erzsinek sem lett semmi baja!
    Fasyrt hepi, gép is hepi, Erzsinek meg nincs melege (35°C).

Összegzem a végeredményt:

Pro:
    -abszolút nem rezeg a ház
    -alacsonyabb Erzsihőmérséklet
    -óócccsóóó (3 db KOH-I-NOR radír 130 forint:D) fonal anyától csórva :)
    -nagyon halkká sikerült a gépemet tennem

Kontra:
    -0 szállíthatóság
    -pepecs, dehát épp ezért szeretem a gépem
    -kábelekre oda kell figyelni
    -több vinyónak nincs 3.5''-os hely.

Szerintem tök jó. :) Képeket ne várjatok sajna, mert nincs digitális fényképezőm, se tárhelyem.

Új hozzászólás Aktív témák