- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
warrior93
tag
Hehe, 2. nem rossz, én a WD Caviar Bluemra egy 12 centis ventit felülről és egy 8 centis ventit elulról toltam, így volt 31 fok úgy, hogy 40 fok volt a szobába.
-
fasyrt
őstag
Jelentem a mod nem egy hosszúéletű, mert a folyamatos remegés elnyírta a kíváló minőségű KOH-I-NOOR 300/40-esemet.
-
LukE
veterán
Bővebben: link
(amelyik nem review, azt mindenkepp fussa at, aki sufnituningolni akar. Ha raer, akkor az osszes SPCR-es cikketkomolyan.)
-
Yutani
nagyúr
Na ezt hívják sufnituningnak.
Nekem is 1026-9a házam van, és én két Glacialtech SilentBlade 12cm ventit tettem előre-hátra, és a végeredmény:
Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB 2MB cache: 37 °C
Maxtor Fireball3 40 GB: 31 °C
A 80 gigás van a legfelső helyen alul, a kisebbik legalul, mert a körkábelt nem tudtam másképpen behajtani közéjük. -
fasyrt
őstag
No sziasztok.
Van 1 relatíve csendes gépem:
táp: FSP Bluestorm 400w (12 cm)
CPU hűtő: GlacialTech SilentBreeze III (Zalman-féle ellenállással)
Házhűtő: 1 db. Glacialtech SilentBlade 5V-ről (hátul)
VGA: GeCube 9550ge ref. hűtés (halk, de nemsoká passzív lesz)
Passzív chipset hűtés.
Látható, hogy már csak a HDD lóg ki a sorból. Ő egy Western Digital 160 GB-os, e-ide interfésszel 7200-es, 2 tányéros. Sajna ő nagyon hangoskodott: -mármint a ház- berezgett a ház tőle. (Casetek 1026-9A) Hát itt nem volt mit tenni főleg a 41-45°C-os hőmérsékletével, valamit tenni kellett. A házban a hdd keret (3 hdd fér bele) 90°-kal el van forgatva, műa. sínekkel rögzül benne a lelkem, de a 4 nagyhely is műa. sínekkel rögzül, ráadásul fent mégkevesebb a légáramlás (lent a hdd keret előtt van egy 12-es ventihely, venti nélkül). Itt nem volt mit tenni, a hdd keret repült kifele a házból.
Megtaláltam a megfelelő helyet a vinyónak: a légrács előtt jó helye lesz, a hátsó ventinek biztos van szívó hatása alapon.2 megoldás volt kivitelezhető: a) alátámasztom b) felfüggesztem. Végülis a felfüggesztést választottam, így talán jobban szellőzik a vinyó. Igen ám, de 8-10 centit kell leengedni a vinyót a legalső fix 3.5''-os helyről, ha így csinálom nagyon kileng szerencsétlen.
Így tehát ki kellett találni valami más felfüggesztést.
A válaszon majdnem átestem: tanévkezdés, írószervásárlás, radír. Így tehát felszerelkeztem 1 csomag KOH-I-NOR 300/40-es radírral, és hazarohantam a gépemhez. Utána rá kellett jönni, hogy a radír nem fér át a vinyó lyukain, tehát kell valami egyéb rögzítő is: ez kérlek szépen hímzőfonal lett. Nemröhög.Ez olyan 0.3 mm vastag elég erős fonal-cérna. Ezt átfűzem a 2-2 szélső lyukon, és 1 tűvel átvezettem a radíron is. Ezután a radírt a gépházhoz fonalaztam, itt elkövettem az első és utolsó baklövésemet: hímzőfonallal rögzítettem ~fél kiló súlyt az éles fémhez.
A fém elrágta a fonalat, és szeretett Erzsim leesett.
No mondom, csak kibírod, a speckókban elég nagy tűréshatárt emlegettek Bővebben: link, Non-operating Shock 300G, 2 ms. Így tehát folytattam tovább a szerelést, kerestem valami erősebb zsinórt: ez ilyen 1mm átmérőjű, nemzeti trikolor színű madzag.
Na ezt felfűztem, de ekkora lyukú tű nem volt már itthon a radírhoz, tehát csináltam 2 akasztót a radírnak a zöld fonalból. Ezen átfűztem a vastagabb trikolort, és ügyes kábelrendezéssel bekábeleztem, majd beállítottam szemmértékre vízszintesre.
A puding próbája az evés, a hdd silentmoddnak pedig a bekapcsolás. Hát nosza: gépsas helyére be, kábeleket illeszt, set, ready, go, és nosza. Életre kel a gép, a winyó kileng 1 centit. Kicsit fura, dehát mégiscsak 120-as másodpercenkénti fordulatra kell gyorsítani azt a 2 tányért...Mikor már megy halál nyugodt.
Eredmény: zavarnak a ventik hangjai.Abszolút qss van a gépben, meghallod már a legapróbb zajt. Már ha a ény mászik az asztalon, az is hangosabb.
Siker koronázta a 4 órás bénázásomat, és Erzsinek sem lett semmi baja!
Fasyrt hepi, gép is hepi, Erzsinek meg nincs melege (35°C).
Összegzem a végeredményt:
Pro:
-abszolút nem rezeg a ház
-alacsonyabb Erzsihőmérséklet
-óócccsóóó (3 db KOH-I-NOR radír 130 forint) fonal anyától csórva
-nagyon halkká sikerült a gépemet tennem
Kontra:
-0 szállíthatóság
-pepecs, dehát épp ezért szeretem a gépem
-kábelekre oda kell figyelni
-több vinyónak nincs 3.5''-os hely.
Szerintem tök jó.Képeket ne várjatok sajna, mert nincs digitális fényképezőm, se tárhelyem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest