- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoolee0506 #38386 üzenetére
Ebbe valaki nagyon belekókányolt. Win7 esetén, ha tényleg két részre lett osztva, akkor valóban három partíció kell, hogy legyen, ebből egy "System reserved" néven, aminek mérete 100MB, egy amin a rendszer van (ez NTFS fájlrendszerrel), és a másik, ami a maradék. Ha friss a telepítés, akkor általában ez még formázatlan. Dobj már fel egy képet a lemezkezelőből, hogy mégis mit látsz.
Amúgy friss telepítés, vagy régi, és most jött elő egy hiba? Utóbbira tippelek, mert átlagfelhasználó azt sem tudja, hogy kell csökkentett módban indítani, ha nincs baj, és indul a rendszer (akkor tesz ilyen ajánlatokat a Windows).
-
Sajnos a külső házam vezérlése haldoklik. Vagy csak simán a táp áramköre hibás. Teljesen random leáll a lemez néha egy apró mozdulat miatt, de néha rázhatom, akkor sincs semmi. Viszont van egy sima átalakítóm (3 az egyben, 3.5" és 2.5" IDE és SATA to USB), plusz külön combos 2.5A táp, azzal hiba nélkül megy.
A kérdés. Az adapteres megoldásnál ha be van dugva a táp, akkor megy a lemez, ha kihúzom, akkor nem. A lemez bírja ezt? Nincs semmi leállítás, ha végeztem a munkával rajta, leválasztom Win alatt, és kihúzom a tápját. Na erre akarok egy kapcsolót eszközölni, és akkor végre könnyebben megszakítható lesz, beköltöztetem a külső házba, annak van jó hűtése, a ház gyári elektronikáját meg kiszedem.
Szóval a kérdés az aláhúzott rész.
Köszi.
-
válasz
spyduck #9618 üzenetére
Nekem asztali gépbe való (3.5ös) Maxtor Diamondmax 8 szériás 40GB-s HDD produkálta ezt, kerregett, sípolt, max sebessége 3 mb/s volt, egy Avi film nem ment akadás nélkül, 5 percenként durván beszaggatott. Boltban azt mondják a kerregés a fej, a sípolás a motor hibája, hamarosan elhalálozás várható (HDTune szerint 97%os állapotban volt). Vettem újat, a régi beraktam külső mobilrackbe, azóta semmi baja nincs...vicces. Vígan szolgál már több mint egy éve (a HDD már 6 éves). valószínű itt is a kapott feszülség miatt csinálja (ezzel lehet kapcsolatban, hogy energiatakarékos módban kevesebb áramot kap, a pörgés is lassul, ha jól tudom).
-
válasz
freezbi #9607 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám amivel ma szembesültem, hogy: Sata-s laptop winchesterem van (Hitachi), ami 120Gb, és 2 részre van felosztva. Ahol csak adatokat tárolok, a fáljok 80%-a olvashatatlan lett. Vírus nincs a gépen mert már leellenőriztem. HDD ellenőrzővel már megnéztem, de nem talált hibás szektorokat. Az a baj hogy lehet hogy valami külső program okozhatta. Mert nem nálam keletkezett ez a hiba, viszont ez az én gépem, és aki ezen a gépen vitézkedett, az az állítja hogy ő "nem csináltam vele semmit". Persze én kétlem. De lehet. Ha valaki találkozott már hasonló hibával, vagy van ötlete rá, hogy hogyan menthetném meg az adataimat kérem írjon!
Egyébként néhány hibás fájlt átmásoltam pendrivera és megnéztem egy másik gépen hogy olvasható e, de azon sem volt az
Köszi előre is! Notesz oprendszere Vista Ultimate, asztali gépe legfrisebb Win 7, de XP-se tudja megnyitni a fájlokat. Se méret, se név, se kiterjesztés nem változott, de pl. egy képet sem lehet megnézni (nincs indexkép sem miniatűrben), a dokumentumok pedig olvashatatlanok lettek (össze vissza minden van bennük). Érdekes, hogy rendszerpartíción semmi sem sérült meg (ergo asztalon is minden ép). Az utolsó kettő progi, ami felkerült a gépre, az aktuális CHIP magazin mellékletéről egy HDD regenerator, és egy particionáló progi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest