- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoss
csendes tag
válasz
liksoft #6474 üzenetére
P35 és ICH9 chipkészlet van a lapon, gondolom ez a lényeg, nem annyira a lap gyártója.
Az ICH9 SATA vezérlőjét használja ez is ,nem külső chipet.
Nincs tuningolva.
SMART-ban nincs hiba jelezve sehol, nem tudom valamelyik paramétert pontosabban megfigyeljem-e ?
Azóta csináltam újabb tesztet is ,a windows telepítésével jól láthatóak a különbségek:
Saját vinyó AHCI : valahol 30 perc felett...
IDE mód: 22perc
Samsung ugyanilyen paraméterű vinyó:
AHCI: 17 perc
IDE: 20 perc
Maxtor, csak kissebb,2Mb cache: a Samsunghoz hasonló eredmény. -
Zsoss
csendes tag
Hát, az én pár hozzászólás elötti bajomra senki sem reagált...
Liksoft, van valami ötleted ? -
Zsoss
csendes tag
HELP !
Sziasztok!
Más topicból küldtek ide, azt mondták itt van hozzáértő.Vettem 1 Intel P-35 iCH9 -es lapot(Asrock 4Core1600Twins-P35D) .
Maxtor DM17 160-as SATA2, 8Mb NCQ -s vinyóm van(nem röhög, nekem elég!) és az előző lapomhoz viszonyítva az egész rendszer lustább, lassabb.
Az egy nF4-es lap volt 754 Sempronnal és mit a villám úgy ment pikk-pakk megnyílott,betöltött minden, keveset reszelt a vinyó(ugyanez).
Ha BIOS ban enhanced módban és IDE-n van(vagy compatible) és úgy telepítek, háát... kicsit lassan is települ a win és háát nem olyan fürge a rendszer(minden driver a legújabb).
Van írási gyorsítótárazás, de az NCQ-t sehol sem írja ki az ezközkezelő(az nF4-nél láttam).
Oké, mondom natív SATA mód kell, átállítom EHCI-re F6 floppy bead, vezérlő kiválaszt, telepít....majdnem egy óra alatt...
Mit látok?
A merevlemeznél a teljes házirendek fül ki van szürkülve, nincs bejelölve az írási gyorsítótárazás, nem is lehet, csak az opt.teljesítményre-van.
Everestel is megnéztem ,tényleg nincs gyorsítótárazás.
Kb 6Mb/s-al másol, minden bűn lassú,486 feeling...
És NCQ-t továbbra sem látok sehol(EHCI-ben vagyunk !)
Mi lehet a gond? a proci alapon, vagy húzva, tök mindegy(E2180) ,2Gb/800. azzal semmi gond, hozza amit kell. de a 3-4éves Semp+nF4 -en gyorsabban történnek a dolgok .Most a legújabb1.4-es BIOS van fent.
Közben megfigyeltem, hogy lehet hogy inkompatibilis ez a lap az én 1,5-2 éves vinyómmal...
Mert vittem bele 2 különböző új vinyót is próbára, és mindegyikkel tökéletes, pl. 17perc alatt települ a Windows, van AHCI alatt írási gyorsítótárazás is.
Érted ! Cserélsz lapot, cserélj(vásárolj) MINDENT !!!
Ha létezne olyan, frissítenék a vinyómon firmware-t !
De úgy tudom nem létezik.
HELP !
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest