- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Meghibásodott a Samsung HM160HI notebook winchesterem (HUTIL sem tudta javítani), de szerencsére még garanciális a szerkezet (csak fél éves). A probléma ott van, hogy az Aqua-ban vettem, ahol 1 év garanciát vállaltak rá, ugyanakkor a Samsung oldala szerint 3 év a garancia. (Kicsit megkésve ugyan, de ma regisztráltam a Samsung rendszerébe a cuccot, egyelőre várom, hogy kapok-e valami visszajelzést.) Kérdésem az lenne, hogy akkor most él-e a 3 év garancia, illetve hova vigyem el szervizbe? Ahol vettem, vagy a Samsung saját szervizébe?
Előre is köszi a válaszokat!
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Következő a helyzet: leszedtem bootolható ISO formájában a Samsung HDD Utility-t, kiírtam CD-re, elindítottam vele a gépet. Felismerte a vinyót, töröltem az MBR-t, és sikerült hiba nélkül teljesen leformázni a winchestert. Ezután lefuttattam a beépített tesztet, és a következő hibaüzeneteket kaptam:
Simple Surface Scan: - Ecc error
Random Surface Scan: - Error: LBA 540911 és Ecc Error
Read Surface Scan: - Ecc Error, Error: LBA ............... Itt rengeteg hibaüzenetet dobott ki, kb. a teszt 0,25 százalékig. Onnantól rendben lefutott a teszt, de a végén azt írta ki, hogy gond van a HDD-vel, és vegyem fel a kapcsolatot a szervizzel. Szóval ebből garanciális ügyintézés lesz... Azért köszönöm mindenkinek a segítséget! -
ABE
őstag
A HDD be volt téve a gépbe, nem USB-n keresztül baszkeráltam. Igaz, mikor a fixmbr-t próbáltam, már nem volt rajta a Windows, de Windows-t nem tudok már visszavarázsolni rá. Másik gépbe meg elég nehézkesen tudom berakni, mert SATA csatolós, 2,5 colos, és jelenleg csak egy IDE csatolós PC van kéznél. Tudtommal DOS alatt ráadásul fel se ismerné a SATA csatoló miatt.
-
ABE
őstag
válasz
gyulabs #3393 üzenetére
Szia!
Sajnos nincsen a laptophoz floppy meghajtó, csak a Windows install CD javítókonzolját tudtam használni. A fixmbr parancs elvileg sikeresen újraírta az MBR-t, de nem javult meg, utána sem tudtam formázni. Esetleg tudsz olyan parancsot a javítókonzol alatt, amely még szóba jöhet? -
ABE
őstag
Sziasztok!
Van egy laptopom, amibe nemrég vettem egy 160Gb-os SATA csatolós Samsung vinyót (3 hetes mindössze), és a következőt produkálta: DVD írás félúton megállt hibaüzenettel, majd XP lefagyott. Újraindítás után XP már nem állt fel, csak fekete képernyőt adott. A BIOS és a Windows telepítő felismeri a HDD-t, lehet particionálni, de teljes formázásnál 0 százalékon meghal. Ha gyorsformázást választok, akkor el is indul a telepítés, csak az első újraindítás után hibaüzenettel meghal, amikor HDD-ről kellene már bootolnia. USB-s házban szintén felismeri a winchestert a gép, de Windows alól sem tudom formázni. Ha két részre van osztva a vinyó, akkor a második partíciót meg lehet formázni, de az elsőt nem. Egyébként lehet rá adatot másolni, azzal nincs gond, csak gyanítom, hogy az MBR halt be, vagy ilyesmi. Próbálkoztam a Windows telepítőnél a javítás opcióval, kipróbáltam a "fixboot" és "fixmbr" parancsokat, semmi változás. Próbáltam FAT32-re átkonvertálni, nem ment. Valami ötlet, hogy lehetne rábírni, hogy erről a vinyóról is tudjon indulni a gép? Vagy inkább vigyem vissza garanciában, ne szenvedjek vele feleslegesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest