- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Vicky
tag
válasz
liksoft #39244 üzenetére
Köszi szépen a választ!
A másik problémámra nincs valami ötleted?
"...A problémát megoldandó gondoltam, hogy USB-n keresztül fogom csatlakoztatni a vinyót a géphez. (Már van egy külső vinyó USB-n keresztül csatlakoztatva és semmi gond nincs vele). Ezért vettem egy SATA-USB átalakítót és ezen keresztül csatlakoztattam a géphez. Így viszont abszolút nem látja a gép a vinyót! Próbáltam már, hogy minden más USB-s eszközt kihúztam, tehát a másik külső vinyót is, hátha összeférhetetlenség van köztük, de akkor sem látja! Mi lehet a probléma?
(A SATA-USB adaptert egyből felismerte és automatikusan telepítette a gép).
Műszaki adatok:
Op. rendszer: Windows XP SP3 (HUN)
Alaplap: ABIT BE7 Raid
Külső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EARS-60MVWB0 (2 TB)
Belső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EURS-63SPKY0 (2 TB)
PCI kártya: LOGILINK PC0005A SATA 2port + IDE 1port PCI Raid Card (VIA RAID Controller - 3249)
[link]
SATA-USB adapter: LogiLink USB 2.0 to SATA adapter AU0011
[link] -
Sz.Vicky
tag
válasz
Czimby #39234 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
A kártyához megadtam a linket, ahol mindent leírnak róla, de akkor még egyszer: ;-)
http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/194-raid-vezerl/flypage.tpl/26060-logilink-pc0005a-sata-2port--ide-1port-pci-raid-card/
A windows automatikusan is feltelepítette, de van saját drivere meg VIA RAID Controller progija, amiket szintén feltettem, de semmi változás. Akárhova csatlakoztatom a kártyán, ugyanez van. Másik SATA kábellel még nem próbáltam ki, mert csak ez az egy van, amit a kártyához adtak.
Egyéb ötlet?
Esetleg az USB-s megoldással kapcsolatban valami tipp, hogy miért nem működhet? -
Sz.Vicky
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban kérem a segítségeteket!
A gépembe vettem egy SATA-s (belső) winchestert. Mivel az alaplapom nem rendelkezik SATA-s perifériával, ezért vettem hozzá egy SATA-s PCI kártyát. Így bekötve az a problémám, hogy ha pl. a vinyóról másolok fájlt vagy a vinyón belül tömörített állományt csomagolok ki, akkor az eszméletelenül lassú és szaggató. Ha viszont pl. bárhonnan a vinyóra akarok másolni, akkor az normál sebességgel, szaggatás nélkül megy.
A Hard Disk Sentinel progi a lemez teljesítményére és kondíciójára is 100%-ot ír, valamint még ezt:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 53737 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra."A problémát megoldandó gondoltam, hogy USB-n keresztül fogom csatlakoztatni a vinyót a géphez. (Már van egy külső vinyó USB-n keresztül csatlakoztatva és semmi gond nincs vele). Ezért vettem egy SATA-USB átalakítót és ezen keresztül csatlakoztattam a géphez. Így viszont abszolút nem látja a gép a vinyót! Próbáltam már, hogy minden más USB-s eszközt kihúztam, tehát a másik külső vinyót is, hátha összeférhetetlenség van köztük, de akkor sem látja! Mi lehet a probléma?
(A SATA-USB adaptert egyből felismerte és automatikusan telepítette a gép).Műszaki adatok:
Op. rendszer: Windows XP SP3 (HUN)
Alaplap: ABIT BE7 Raid
Külső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EARS-60MVWB0 (2 TB)
Belső vinyó: Western Digital Caviar Green Power WD20EURS-63SPKY0 (2 TB)
PCI kártya: LOGILINK PC0005A SATA 2port + IDE 1port PCI Raid Card (VIA RAID Controller - 3249)
[link]
SATA-USB adapter: LogiLink USB 2.0 to SATA adapter AU0011
[link]Kérem szépen, aki tud, segítsen!
Előre is köszönöm szépen!
Üdv.!
Vicky
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 512 Gb-os NVME-k
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest