- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
khalox
őstag
Ha tényleg jók a BIOS-beállítások (alaplap felismeri) - de gondolom ez így van, mert egy darabig használtad ugye... - akkor szerintem kár szenvedni vele. Megy vissza garanciába és kenjék a hajukra.
Neked kevesebb szál hajad hullik ki, az időd is megmarad, és lesz egy új vinyód. (Én személy szerint különösen utálok ilyenekkel szenvedni).A windowsba épített lemezkezelő teljesen alkalmas az utólag beszerzett, beszerelt HDD-k beüzemeléséhez, a többi "pénzes" proggi akkor kell, amikor valami olyant szeretnénk, amit ez nem tud... pl. partíciókat összefűzni meg átméretezni adatvesztés nélkül - de tapasztalatból mondom, hogy azokkal is elég életveszélyes a dolog.
A HDD-buzeráló programok (pl. SeaTools) elvileg egér nélkül is működnek, de ha "csak úgy" indítod, akkor elképzelhető, hogy kell hozzájuk valamilyen driver is (mármint az egérhez), de ez nem biztos (több mint két hónapja használtam utoljára, nem emléxem, hogy kell-e hozzá oprendszer). Ha Ultimate BootCD-n keresztül indítottad, akkor ott mindennek pikk-pakk mennie kellene, mert alácsüccsentik azokat a programocskákat, amik kényelmesebbé teszik a működését - ha mégsem, akkor itt megáll a tudományom, mert most éppen nem tudom kipróbálni, hülyeségeket meg nem akarok írni.
-
khalox
őstag
Start->Beállítások->Vezérlőpult ott Felügyeleti eszközök->Számítógépkezelés
kis zakatolás...
Majd a a fában a "Tárolás" ág "Lemezkezelés" pontjával tudsz partíciókat létrehozni, törölni, formázni...Már ha látja az eszközt (szinte biztos), ha nem, akkor kb. két eset van: rosszul van beállítva a BIOS (bár az XP-t néha ez sem zavarja), vagy TÉNYLEG rossz.
Ha ez van, akkor még lehet próbálkozni a "mezítlábas" szoftverekkel. Pl. az Ultimate BootCD kínál gyártóspecifikus merevlemeztesztelő és kezelő eszközöket, de általában az már csak pofon a xarnak - az esetek többségében a lemez megy a kukába, miután az adatokat lementették.
Ja igen, ilyen partíciót, rajta adatot látja/nem látja esetekre többször is megoldást adott a TestDisk nevű fapados szoftver (asszem' a v6.7-nél tart). Meg lehet vele nézni, hogy mi "van" a lemezen (bejegyzéseket). Ha csak a partíciós táblák leírói másztak elm akkor vissza tudja csinálni, és nem kell órákig vakargatni a biteket.
-
khalox
őstag
Egyelőre hagynám egy kicsit a PQ-t lógva, nem olyan nagyon jó szoftver az, mint amennyire az emberek gondolják...
A "régi" vinyódat betenném egy USB rack-be, hogy ne zavarjon bele a 80-as működésébe az alaplap szintjén. Utána megnézném, hogy a rendszer felismeri-e mint háttértárat.
Ha igen, az jó, bár a lemezfelület logikai kialakítása szinte biztos, hogy hibás.
Első körben a windows számítógép- és lemezkezelésével törölném az ÖSSZES partíciót, létrehoznék 1db primary-t (NTFS-t), és gyorsformáznám.
Utána ha működik és látható írható olvasható, használnám így egy kicsit, majd később (1-2 nap) megpróbálnám visszatuszkolni a gépbe...
Ha megint elromlik, akkor első körben alaplapcsere...
Ha nem, próbálkoznék az "újjal" is hasonló módon.(ja igen... gondolom a BIOS-ban az auto felismerés - vagy kézi paraméterek - meg ilyenek be vannak állítva rendesen, láttam olyat is, hogy már a POST képernyőre sem azt írja ki a merevlemezről, amit kellene).
-
khalox
őstag
válasz
liksoft #6776 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, csak lusta voltam kipróbálni úgy, hogy nem tudtam, működik-e... de ha már más is mondja, akkor olyan nagy hülyeség nem lehet
.
Azért tart sokáig, mert a gyökérkönyvtárban újra létre kellett hozni az összes mappát... még jó, hogy a TC F7-re ugyanazt a nevet ajánlja fel, mint amin áll, így nem kell pötyörészni... kis ugyanolyan módosítás mindegyiken, a végén meg csoportos átnevezés...
-
khalox
őstag
FAT32-re formázott merevlemezt használok asztali DVD olvasóval.
Az eszköz úgy tűnik nem tudja "sorban" látni rajta a fájlokat egy adott mappában, hanem csak olyan sorrendben, amilyenben felkerülnek azok a HDD-re. (Tehát pl. a legutolsónak felírt mappa/fájl lesz a sorban az utolsó, ahogy a láncolt listában van).Ahhoz, hogy pl. névsorban legyen egy mappa, gondolom fizikailag kellene átrendezni rajta a FAT tábla bejegyzéseit, ami nem egy nagy vasziszdasz, csak éppen egyetlen programot sem találok rá...
Mivel lehetne ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest