- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
grimmer #42113 üzenetére
Mivel nem használok GPT-t, nincs róla tapasztalat, fórumon sem láttam még ilyet.
Úgy már jártam régen, hogy logikai partíció elszállt (aminek egy külön leírótáblája van a kiterjesztett partíció elején), azóta inkább maradok az elsődleges partícióknál.
Ezt majd a jövő mondja meg, hogy van-e valami rejtett baja a HDD-nek vagy nincs.
-
Kernel
nagyúr
válasz
grimmer #42110 üzenetére
1 TB kapacitású lemez tökéletesen működik MBR-alapon is (2,2 TB-ig), felesleges egyébként GPT-re berendezni. A példa alapján még azt sem jelenthető ki, hogy így biztonságosabb lenne.
MBR-lemeznél lementem fájlba az első szektort (512 byte) ezzel elmentettem a partíciós táblát stb. Probléma esetén könnyen vissza tudom állítani.
A GPT is lementhető, de ott már több szektorral kell kavarni.
Nem adatmentő topik, de én megpróbálnám lementeni az adatokat, például ezzel:
http://www.easeus.com/resource/drive/gpt-disk.htm
Mindamellett a GPT-nek is van másolata a lemez végén (ha megvan), ennek visszamásolásához diskeditorral kellene bűvészkedni:
https://wiki.archlinux.org/index.php/GUID_Partition_Table_(Magyar)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest