- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SilverToM
tag
válasz
Boxi88 #42651 üzenetére
Új win 10 alatt az eszközöknél ott szerepel az 1 terrás, mini tool particion wizartd bad disc-nek látja, eszköz kezelőben én úgy látom nem szerepel.
Új win 7 szintén nem látja
Tény, hogy T betűjele van az 1 terrásnak, de U a 3 terrásnak, sőt annak, még cimkéje is van utorrent és azt látja. -
válasz
Boxi88 #20197 üzenetére
Előtelepített gépeknél több partíció is van/létezhet. Tipikusan 100-200 megás rejtett, C-rendszer, D-recovery, E - különböző driverek és utility-knek. Ez utóbbit gyakran összevonják a recovery-vel.
Na most a beépített recovery funkció(amit a lapos indításkor lehet elérni, valamelyik funkció billentyű vagy bill. kombó segítségével), hogy hogy működik, azt csak a rendszerépítők tudják, akik összerakták. Például ha meghatározott betűjelű partíción keres, akkor máris nem hagyhatod ki, a C rendszerpartíciót, ha a lapos driverei, uty-jai is külön partíción vannak, akkor azokat is ott keresheti, ekkor ezt a partíciót sem hagyhatod ki, maga a recovery funkció meg a 100-200 megás rejtettről indul, szóval annak is maradnia/léteznie kell...
Végül is megpróbálkozhatsz, hogy a rejtett meg a recovery partíciót másolod át, de nem sok esélyt látok rá, hogy az úgy működni fog...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Boxi88 #20197 üzenetére
Szervusz!
Nemrégiben kellett egy hdd-ről egy másikra raknom a rendszert és én az Acronis programját használtam, amit gaborbol is használt. Annyi problémám akadt, hogy a Vista bootloadere nem lett jó az új hdd-n, viszont lehet, hogy csak elrontottam valamit. Szerintem egy próbát megér.
Esetleg a géphez nem adtam valami backup programot, amivel recovery dvd-t tudsz írni?
Végül a Vista bootloaderét sikerült Windows 7 telepítőlemezzel helyrehozni, de ez gondolom nálad nem segítene...
-
válasz
Boxi88 #20195 üzenetére
Lemezklónozókkal meg lehet próbálni pl az ingyenes Easues Todo Backup vagy az önálló, direkt erre szolgáló Easeus Disk Copy-val [link]
Abban nem vagyok biztos, hogy sector by sector üzemmód nélkül megfelelő eredményt kapsz (azaz tutira el fog indulni a rendszer az új ssd-ről és a lapos beépített recovery-je is működni fog). Ha meg sector by sector üzemmódban másolsz, akkor a SDD kapacitásának legalább akkorának kell lennie (vagy nagyobbnak), mint a HDD-nek.
További problémát jelenthet, hogy az SSD-knél létfontosságú a partition aligment (partícióeltolás), ez azt jelenti, hogy az összes partíciónak a kezdete 4k-val (4096) maradék nélkül oszthatónak kell lennie. Ha sikerül is (akár sector by sectorral) átklónozni a HDD-t SSD-re, ha nem jó a partícióeltolás, az negatív irányba(nem is kicsit) befolyásolja az SSD sebességét/élettartamát.
Szóval mielőtt megpróbálkoznál a fenti programokkal, mindenképp ellenőrizd, hogy hol kezdődnek a partíciók, mert addig nincs értelme. (olyanra még nem volt szükségem, hogy utólag és adatvesztés nélkül módosítsak a partíció eltoláson)
Olyan speciális programok is léteznek, amelyek direkt arra vannak, hogy hdd-ről ssd-re költöztess egy rendszert, de hogy ezt egy előtelepített gépen is meg tudják-e csinálni (ahol több speckó partíció létezik és ezek a teljes körű funkcionalitáshoz/működéhez kellenek is), azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest