- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Czimby #39250 üzenetére
Forog, így nem motor. Kattog és leáll, ami azt jelenti, semmit nem tud olvasni a mechanikából. Vagyis a vezérlés jó, és mivel a külső jelformáló is ugyanebben a chip-ben van, 1% alatti az elektronika hibájának az esélye. Ez egyértelműen a belső erősítő halála, mely a fejszerelvényre van integrálva. Tehát felesleges elektronika után futni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sz.Vicky #39241 üzenetére
Szia!
Hibaokok:
1. Tápellátás. Ha a tápegység nem "új" hanem az alaplappal "egyidős", akkor már nem bírja el a terhelést, és a legérzékenyebb pont (SATA HDD) szenvedi meg.
2. VIA chipset-es bővítő, lehet gondja a HDD meghajtásában. Nem néztem utána, de ha csak SATA 1, akkor semmiképp nem használnám új HDD-hez.
3. SATA kábel. -
liksoft
nagyúr
válasz
suppahmarkie #39216 üzenetére
Szia!
A drive a SMART rendszerén keresztül küldött riasztást. Érdemes megtenni a mentést, míg lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
unclefucka #39208 üzenetére
Szia!
Mechanikán belül meghalt. Adatmentéses cég, vagy kuka (ha van, garancia).
-
-
liksoft
nagyúr
A Sentinel témában már mondták, olvass utána. A SMART nullázása nem oldható meg! Ez a drive belső hatásköre. Még adatmentéses eszközökkel is csak bizonyos típusok esetén lehet korrekt módon nullázni. Ez egy dinamikus rendszer, és dinamikájában kell kezelni. Egyébként ferdeszemű kollégáktól mindenhol minden kapható fillérekért, csak kérdéses, hogy használható-e? Ha tudod, hogy jó, akkor én nem kockáztatnám a buherálását. Ja, nem a tápegység típusát kérdeztem, hanem azt mondtam, hogy tápellátás. Ott befigyel az érintkezési hiba is. Lehet akár Paks is a háttérben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
veilside03 #39161 üzenetére
Valószínűleg a ház. De nincs tuti!
Kevés az olyan vezérlő amit írtam, de van. Független a mérettől, az advanced format a titok nyitja, és a drive által visszaadott azonosítók tartalma. (ID blokk.) -
liksoft
nagyúr
válasz
veilside03 #39158 üzenetére
Szia!
Vagy a tápellátás nem tökéletes (több hibalehetőség is van), vagy 4kB és nem 512b szektormérettel dolgozik az USB chip a külső házban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mikemyers133 #39088 üzenetére
Szia!
Szerinted a drive tudja, hogy asztali gépben megy? Hiszen a parkolás a hordozhatóság és akkus táplálás miatt létkérdés. Ez az egyetlen módszer, amivel csökkenteni tudja a rázkódás okozta mechanikus sérüléseket, valamint csökkenti a felvett teljesítményt.
-
liksoft
nagyúr
Ha fizikailag is így helyezkednek el, akkor a felszabaduló területet kettévágja a középső nagy. Fizikailag egybefüggőnek (egy partíciónak) emiatt nem lehet megadni, csak két partíció logikai összefűzése lehetséges, amit csak az OS felsőbb szintű lemezkezelője tudhat. Viszont az ilyen terület minden esetben ingoványosabb mint a fizikailag is egy. Szedj le mindent (NEM 1 példányban !!!) és rakd újra tisztára pucolás után.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
pocokxx #39043 üzenetére
Szia!
Garancia - nem. A gyenge szektorok átíráskor javulhatnak, így ha más gondja nincs, akár 100-ra is visszakúszhat. Az átalakító meg minden esetben kerülendő, mert átmeneti ellenállása van oxidáció miatt. ráadásul idővel a szorítása is gyengül, mert gagyi anyagból szokott készülni. Használat közben ilyenkor terhelésre beesik a feszültség, a drive ezt meg így tolerálja.
Ami meg nem a gyártó hibája, azt gariban intézni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
helltp #38971 üzenetére
Ott van a SES, így titkosítít, még abban az esetben is, ha nem kéred. Maximum nem kér be jelszót. Ebben az esetben a külső házból kivéve csak a titkosított felülethez lehetne hozzájutni. Vagy így sikerül lementened, vagy adatmentéses szakember tud csak segíteni. Elég, ha a titkosítási kulcsot nem tudja kezelni, az egész felület összes adata elvész ilyenkor.
-
liksoft
nagyúr
válasz
helltp #38968 üzenetére
Szia!
Ez pontosan melyik változat? Tud titkosítást? SES device jelentkezik a használatakor? Ugyanis ha igen, akkor hiába a kivétel, az adatokhoz nem lehet hozzáférni. Titkosítva vannak. Érdemes végiggondolni, mennyire fontosak az adatok. Ha nagyon, akkor adatmentéses szakembert kéne vele megkeresni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
csabaspecial #38961 üzenetére
Szia! Szerviz, és csatlakozó vásárlás.....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38926 üzenetére
Nem véletlenül kanyarodtam el. Ha nem tudom kézben tartani úgy a dolgokat a gépen belül ahogy szeretném, akkor ráhagyom a gyári beállításokra. Azért a gyártó csak tesztelte, így várható, a garancián belül üzemképes marad.
A server nálam folyamatosan megy terheléstől függetlenül (20-28 fok között tartva a környezetet), míg a netre használt gépet naponta ki-be kapcsolom (naponta csak egyszer).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38923 üzenetére
Igen. Automatikusan kérek napi mail-t Sentinel súlyozási értékekkel a SMART-ra vonatkozóan. A gyári "küszöbátlépésekormajdriasztok" SMART nem érdekel.
NEM kézi megoldásokra van szükség, hanem automatikusra, melyek napi kellemetlenséget okoznak a kiértékeléskor. Ha nem kapsz ingert nap mint nap, akkor hamis biztonságérzet alakul ki. Gyakorlatból tudom, mert nekem már szállt el serverben HDD, és csak a napi "b@sz0gatás" miatt vettem észre!
Valamint ha a cég vagy család új funkciót kíván, akkor az ne jelentsen azonnali gépcserét. Magyarán legyen flexibilis. Nekem NEM jó, ha egy gyártó megmondja mire van szükségem! NEM, nekem másra is szükségem van! Gondolkodással kezdem, nem elfogadással.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Feketelaszlo #38920 üzenetére
Régen egy matematikus barátom mondta, nem szeretné megérni, hogy a gépek öntudatra ébredjenek. Kérdeztem, miért? Mert akkor az első számú ellenséget fogják megtámadni. Ez pedig nem az ember, hanem az oxigén.
Nem a motor fog beállni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38918 üzenetére
Páldául: A HDSentinel általam kedvelt változata ami napi mail küldését teszi lehetővé. Vagy bármi más, menet közben felmerülő gond megoldása. Nem szeretem amikor keretek közé szorítanak. Bekonfigurálok és belakok egy rendszert, és ha 2 hónap múlva az új problémák megoldása miatt nem tudom beletenni az aktuális funkciót, ezért NAS-t (gépet - bármit) kell cserélnem, akkor a "kardomba dőlök". Nincs olyan funkció mit egy Atom alapú minigép közel hasonló fogyasztás mellett ne tudna ellátni. Ég és föld a kettő közötti lehetőségek beli különbség.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38916 üzenetére
Az egy kész rendszer.
Nas-t nem szeretem. Nem tudok a hűtésbe beavatkozni. Nem tudok olyan modult indítani amit én szeretnék. Nem úgy vigyáz az adataimra ahogy szeretném. Ide tanácsot tőlem ne is várj.
U.i: Jó lehetne a folyamatos üzem, de a hűtése ahogy írod, csapnivaló. Ez eleve megtorpedóz minden variánst. Ha 42-45 alatt nem lehet a nyári melegben is a folyamatos üzemben tartani, akkor úgyis megfő, mindegy, hogy leáll vagy nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38914 üzenetére
Milyen drive? (2,5" vagy 3,5", SATA vagy SAS, stb...) Milyen igénybevételre? (torrent, video tárolás, video szerkesztés, desktop, server, stb...) Milyen környezetben? (Hőmérséklet, páratartalom, levegő tisztasága, tápellátás, stb...)
Rengeteg paraméter van, és nem biztos, hogy kicsit más környezetben esetleg nem totálisan más adja az optimális megoldást.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38912 üzenetére
A jól hűtött 7/24-ben működő drive-ok elektronikai terhelése kisebb, a mechanikai is más jellegű mint a többször leállítottaké. Ott ugyanis a terhelések változása, az üzemi állapotba állás nagyobb terhelése hamarabb öregíti a rendszert. Csak egy példa: a folyadékcsapágyakban működés közben kialakuló olajgyűrűk hatékonyan védik a motort a kopástól, mechanikai behatásoktól. Induláskor, leálláskor, álló helyzetben ütéskor, a motor álló és forgó része összeér, így ott kopás illetve deformáció jöhet létre. Szerintem nem kell részletezni ennek nem túl előnyös hatását.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #38910 üzenetére
Sajnálom, ellent kell mondanom. Állás közben is öregednek, oxidálódnak az alkatrészek. Így a drive működése kérdésessé válhat 2-10 év távlatában (a felhasznált alkatrészek minőségétől függ!). Az viszont igaz, hogy a használat során jobban öregszik. Viszont itt is élesen el kell különíteni a 7/24-ben futó, soha meg nem álló és naponta akár többször ki-be kapcsolt üzemet.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Robi_28 #38880 üzenetére
Szia!
Mivel itt a drive alapvető működésével van gond, nem a mentendő mennyiség, hanem a drive határozza meg a műszaki problémát. Az ár is ettől függ, mechanikai hibaként kezelendő. A honlapjaink elérhetőek, így ár is látható, hivatalosan is kérhető.
Ha a gyári adatokat is hazavágta, akkor lehetnek gondok, akár teljes adatvesztés is. Egyéb esetben jó eséllyel menthető ez a típus.
-
liksoft
nagyúr
válasz
_Csaba_ #38857 üzenetére
Szia!
Adatmentéses szakembert javasolnék. Ezen felül nagyon óvatosan szabad csak mozgatni, hirtelen rázás, forgatás az adatok halálát okozhatja. Ugyanis ha "letapadt", akkor a fejek a lemezen vannak, és ebben az esetben egy hirtelen mozdulat hatására a fejszerelvény deformálódik, és ezután a felületet karistolja.
Ez a típus nem otthoni tuning kategóriája, és sajnos a garanciáról mentés esetén le kell mondani.
-
liksoft
nagyúr
Értem. Pont az ilyen hibák orvoslása az adatmentéses szakemberek feladata.
Több információt ne kérj. Oka, hogy több hibalehetőség is van ott, és a többsége NEM otthoni tuning kategória. Bármit mondanék, azt nem csak Te, hanem mások is próbálgatnák (többen nem saját HDD-n), így a valóban fontos mentéseknek mire szakemberhez kerülnének, esélyük sem lenne. -
liksoft
nagyúr
válasz
Anonymusxx #38810 üzenetére
Azt a hibát adatátviteli hibaként írja ki. Így alapvetően az ADATKÁBEL cseréje ajánlott. Ha a tápellátással is gond van, az plusz probléma, mely vagy a tápegység cseréje, vagy az érintkezések tisztítása old meg.
Nem fog lemenni nullára az az érték, így arra kell törekedni, hogy ne változzon. Tudom ajánlani a Sentinel honlapján a tudástár részt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
_Csaba_ #38807 üzenetére
És nem volt veszteséged? Tutira volt valamennyi! Ha Neki pont az a legfontosabb, akkor b6-ja!
NEM ÍRUNK MENTENDŐRE! A kifejezetten adatmentő programoknak NEM KELL az a bejegyzés amit ilyenkor készítesz! Sőt! Sokszor ha nem pont ugyanoda kerül a partíció, totális adatvesztést is okozhat látszólag, amit csak utólagos kézi editálással lehet helyrehozni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
_Csaba_ #38802 üzenetére
Ember! Írni mentendő drive-ra?
Ki az aki ezt a tévhitet még ma is osztja, hogy menteni formázás után célszerű?
Kezd q-ra elegem lenni abból, hogy ilyenek után a totálisan szétcseszett drive-ok jönnek mentésre, és mikor elmondom mit NEM LETT VOLNA SZABAD megtenni, még én vagyok a .....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38746 üzenetére
A mentést ne halogasd! Ami az "életed", azt MOST mentsd már le, mert más hiba is lehet, amint írtam. Csak olvass róla, írni NE!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38744 üzenetére
Kezdd a tápellátásnál!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Elektrosokk #38740 üzenetére
Valószínűleg meghalt. Vagy a drive, vagy a felület egy része. A drive meghibásodása (bármi miatt - öregedés, hurcolászás, stb...) Sokszor tud ilyent előidézni, ha rossz a tápellátása. Ezért kell mindig jó minőségű USB kábellel forrasztott alaplapi USB-ről meghajtani. Asztali gépek esetén a legtöbb előlapi USB nem ad megfelelő tápellátást (a belső kábelezése miatt), így akár a drive gyári adatai is sérülhetnek, és ebben az esetben még adatmentéses cég sem tud segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
neverless #38741 üzenetére
Sajnos van, ha Nálad a legújabb driver van esetleg, és az nem jó, a harmadikban meg egy elavult szutyok, de korrekt. A Sentinel oldalán a driver zónában nézz utána, melyik driver lehet jó Neked, amit a program is jónak tart. Valószínűleg ehhez a drive-hoz is jó lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Los Angeles #38725 üzenetére
Szia!
1. Mentendő drive-ra NEM írunk! SEMMIT!
2. A rendszer valószínűleg csak 2TB címzését tudja, és "átfordult" itt, így az elejét felülírta. A kérdéses az, mennyire! Ugyanis a mentés sikeressége ettől függ.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Memora #38676 üzenetére
Szia!
Azt a hangot nem hallottam, így arra nem tudom a választ. Lehet, hogy az OS dolgozott rajta, vagy a drive végzett belső tesztet ami random fejmozgatás mellett adhat ropogó hangot.
Ne új hozzászólást írj, hanem ott a szerkesztés gomb, és amíg az aktív, használd azt!
Az OS-nek szüksége van adminisztrációs területre. Ennek legnagyobb darabjai az MFT és az üres terület táblázata. NTFS file-rendszer leírásoknál meg fogod találni.
A Sentinelt meg illik frissíteni, mert az újabb eszközök korrekt kiértékelését csak az újabb verzió tudja megtenni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Orionhilles #38641 üzenetére
Szia!
Ez nem otthoni technika, valószínűleg a HDD halt meg az USB csatoló mögött.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #38638 üzenetére
Adatmentéses cégek számára van. Alkatrészt is kell cserélni a rosszról, ami a drive egyedi adataihoz kapcsolódik. A panel és vezérlés valóban azonos.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #38635 üzenetére
Az elektronika kapacitáshoz kötött, ráadásul belső titkosítást is végez. Így az elektronika felesleges vásárlás volt, komplett külső házat vegyél.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Tutti-amigo #38633 üzenetére
Szia!
Valami nem tiszta számomra. Az adatok kellenek, vagy a drive mint adattároló?
-
liksoft
nagyúr
válasz
mekker #38622 üzenetére
Én sem szeretnék vitatkozni, de egy 420-as 5-6 éves táp amit MAXIMUM 2-3 év élettartamra terveztek....
Nem is tudom mitől kezd meghalni benne a cucc.
Ha a drive-ot kicseréled, akkor emellett a táp mellett heteket, maximum hónapokat adok az újnak. Nem vitatkozásból, és nem a pénztárcád megcsapolása miatt írom, de én órákon belül cserélném azt a tápegységet!
Egy picike írás a drive-ok életéről. NAGYON ajánlom a végigolvasását, és az ott leírtak értelmezését.
Persze a drive sem lesz fiatalabb, de itt inkább a tápellátás a ludas!
-
liksoft
nagyúr
válasz
lucfenieux #38610 üzenetére
Tápellátás ???
-
liksoft
nagyúr
válasz
lucfenieux #38608 üzenetére
Vagyis a drive stabilan része a gépnek, nincs mozgatva. Ebben az esetben nem USB vagy egyéb kompatibilitás, hanem az egész gép és OS hibázott valahol. Ennek kiderítése lehet, nehezebb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lucfenieux #38606 üzenetére
Ha USB kezelése csak 2TB-ig címez, akkor igen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lucfenieux #38600 üzenetére
Szia!
Kezeli a rendszer a 3TB-os drive-ot, vagy csak 2TB-ot fizikailag, de valahol sikerült megformázni 3-ra a drive-ot?
-
liksoft
nagyúr
válasz
tknof1871 #38591 üzenetére
Nem lehet visszavenni a sebességet.
Nem a fogyasztás az érdekes, hanem a különbség teljes mértékben hővé alakul. Így jobban melegszik a 7200-as drive, ezzel az élettartama rövidül. Ha így számolunk, akkor a várható élettartam miatt már azonos vagy olcsóbb az 5400-as drive.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #38537 üzenetére
A gyors teszt minden függő hiba esetén hibával áll le. Pont azért, hogy gyorsan el lehessen dönteni, a drive tökéletes állapotú, vagy bizonytalan. Az átallokált stabilizált szektorok a lefutást nem befolyásolják.
Tápellátás, érintkezés gond dokkolóban lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jodanovich #38518 üzenetére
USB táp! USB csatlakozók! ....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jodanovich #38516 üzenetére
A HGST (IBM és utódai) a stabil, zökkenőmentes tápellátásra NAGYON kényesek. Így ha bármikor is az életében ingadozó vagy zajos tápot kapott, az sajnos maradandó nyomot hagy az életében. Ugyanígy érzékeny a túlmelegedésre is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jodanovich #38514 üzenetére
Alapvetően akkor is tápellátásra gondolok (ház is okozhatja), de akár meg is főzhette magát. De mentéses oldalról nagyon nem szeretem ezt a lapos családot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jodanovich #38511 üzenetére
Hátlapi USB3, vagy előlapi USB2 ?
-
liksoft
nagyúr
válasz
zoolee0506 #38422 üzenetére
Nem létezik, hogy Bitlocker-rel lett titkosítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest