- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12048 üzenetére
Ember! Winchesterben NINCS kopó alkatrész!
Mi történne, ha kopna, és a lemezekhez kerülne a por?
Szerk: De van. [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz
huntergabor #11954 üzenetére
Királyi többesben sem ismerünk programot, mely hardware hibát tud javítani.
Egyébként a magyar nyelvben a mondat elejét nagybetűvel kell kezdeni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
huntergabor #11951 üzenetére
Ha 2,5", akkor pánikmentést a legfontosabb adatokról! Akár csak percei lehetnek hátra.
-
liksoft
nagyúr
válasz
artiny #11918 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ezt NEM Win alól kell futtatni! Ha kiírod CD-re, onnan boot-olj! Alacsony szintű műveletet NEM lehet "magas szintű" OS alól indítani, mert az OS a direkt eszközhozzáférést tiltja. Vagyis a programot védelmi okok miatt kivágja, mint azt a bizonyos nyávogót szokták az ablakon dolgát elvégezni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
qwertly #11895 üzenetére
Ha a SMART átlépte a küszöbértéket, automatikusan illik cserélniük. Persze a túlmelegedés kérdéses lehet - "ágyban párnák közt" hamar meghal
- valamint a tápellátás (akku állapota).
Szerk: Azért írtam, hogy az új winyó minél hosszabb ideig jó legyen. Érdemes az okot is kideríteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Digitalis #11891 üzenetére
Ha a drive-nál hamar jelentkeznek gondok, akkor két lehetősék áll fenn.
1. Kifogtál egy hibásat. - Tisztességes kereskedés cserél, de kötelező csak akkor számukra, ha valóban átlépte a küszöböt, vagy a gyári tesztprogram hibakódot ad, és nem fut le hibátlanul.
2. A környezetet nem szereti. Hibás tápellátás, tuning mely érinti a SATA sebességét is, és túlmelegedés szokott legtöbbször lenni a kiváltó ok.
A harmadik lehetőség mely nem a drive hibája, hogy szállítás közben esetleg kapott egy pofont. Ilyenkor a mechanikai sérülések miatt viszonylag gyors halál várható.
Lehet válogatni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #11856 üzenetére
Én meg olyannal nem, melyiken lett volna. Ezalól kivételt képeznek a gyári USB-s winyók.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kolondrum #11837 üzenetére
Én meg nem szeretem a WD-t, Seagate-et, Hitachi-t, Samsung-ot, stb.... Kőtáblát használok.
Minden gyártónak van jobb, és rosszabb szériája. Ha te kétszer "belenyúltál", attól kategorikusan nem lenne célszerű azt a minősítést ráhúzni. Amúgy adatmentés terén pont a Samsung a legjobban kézben tartható, a Toshiba termékeivel együtt. A WD kész katasztrófa. De ez az adatmentés. Mezei felhasználó NE erre építsen, hanem mentsen!
-
liksoft
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #11828 üzenetére
Ha az a SATA sebességére is kihatással volt, maradandó károsodás érhette az elektronikát. Annak hűtése ugyanis a referencia sebességekre lett méretezve.
Felhívom a figyelmedet arra, hogy a honlapról letöltött változat az extrák kivételével ugyanúgy használható mint ez. Tudom nem szokás nálunk, de jó lenne tiszteletben tartani dolgokat. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a programozója csak akkor tudja fejleszteni, ha van mit enni. Ezt pedig leginkább a legálisan vásárolt munkájával szeretné elérni, mert becsületes embernek ismertem meg. Ez sem divat manapság.
Ha a program jogállását rosszul értelmeztem volna, elnézést kérek a fentiekért.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Digital #11816 üzenetére
Szerintem nagyobb a rizikó mint az árkülönbözet. Ráadásul az új minimum egy évig garis, és a nagyobb felületi adatsűrűség miatt a sebessége hasonlíthat egy mai 5400-as egy régi 7200-ashoz. Ráadásul kis kapacitásban egy lemezt kapsz (160GB-ig), így a melegedése is minimális.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lazlo8 #11810 üzenetére
A lemez töredezettségének semmi köze az állapotához. Ha egy füzetbe jegyzetelsz a suliban, és mindig egymás után írsz, a tantárgyak keverednek, töredeznek benne. De attól még olvasható. Ha viszont szépen elkülönített területekre teszed a jegyzeteket akkor mentes a töredezettségtől, de ha állandóan ráülsz, rátaposol, esetleg esőben lóbálod, az olvashatósága igencsak kérdéses.
Vagyis nem a belső rendezettsége, hanem az egészségi állapota a fontos. Azt meg a SMART fogja megmondani. Esetleg használhatod a HDSentinelt.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
madd dogg #11803 üzenetére
A drive javítását felejtsd el. 95%-ban mechanikai gond szokott lenni. Felület elkezdett leválni (50%-öreg drive), fejszerelvény meghalt (35%), letapadt (10%), elektronika (5%). Ha az adatok kellenek, akkor adatmentéses szakemberhez vidd, az otthoni "javítás" 95%-ban csak ront a drive állapotán, legtöbbször a "már az égiek sem tudnak segíteni" állapotig.
-
liksoft
nagyúr
Nem, nem a fejet készítik olyanra. Parkoló zóna van a motorhoz legközelebb a lemezen, mely érdesített a letapadás elkerüléséért. Ha viszont adatterületre téved a fej, akkor ott letapad. És a sík felületek igencsak erősek. Gondold végig, mekkora erők vannak ott normál körülmények közepette is. Valamint a motort működésre, és nem tépkedésre méretezik. Ha az lenne a cél, akkor kétszer többet fogyaszthatna. Ráadásul a tulajnak esélye sem lenne egy későbbi adatmentés esetén. Ugyanis a tapadás kezelhető hiba, míg a szakadás nem.
Szerk: Nézz körül itt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bajnokfoto #11729 üzenetére
A master / slave jumpert a kapacitás limitre tetted. Rendes helyére téve és utána átformázfa kell látni az egészet, de csak NTFS-ben tudod egybe.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kolondrum #11711 üzenetére
Mindenki követ el hibákat, de a garancia ezért van. A többi gyártónak is vannak gyengébb szériái. Ilyen a világ.Hol ez a jobb, hol meg a másik. Ezen kívül van még pár szempont ami nem látszik, így én inkább veszek Samut, mint WD-t. De tudom, a többség ezzel nem így van. Ennek ellenére megvannak az okai.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kolondrum #11670 üzenetére
Ha kínai, akkor hagyd Nekik. Ne nyúlj hozzá!
Az a méret a default! Általános felhasználáshoz tökéletes. Csak akkor érdemes változtatni rajta, ha pontosan tudod, miért van szükséged rá. Viszont ha egy ilyen drive-on (változtatott blokkméretű) adatvesztésed van adminisztrációs sérüléssel, akkor az adatmentő programok hibázhatnak! Vagyis ha nem szükséges, nem illik piszkálni. (Tulajdon képpen azt nem értem, a programozó miért nem tette ezt opciók gomb alá, hiszen legtöbbször tök felesleges kérdés........
)
-
liksoft
nagyúr
válasz
Cimbooora #11659 üzenetére
Szia!
Software vonalon jobbat NEM tudok. Viszont miért hiszi szinte mindenki, hogy a főtengelyt tört motorra ha egy kis chiptuningot teszünk, akkor jó lesz megint?
A cucc hibás. Vagy az adat kell, és akkor bukik a gari, mert szét kell szedni, vagy gariztatod. Így kívülről nem lehet eldönteni a drive hibás, vagy az USB illesztőáramkör.
Akkor most hogyan tovább? Neked kell döntened!
-
liksoft
nagyúr
válasz
johniee #11637 üzenetére
1000+1-szer! A hibás szektor elfedése a drive MAGÁNÜGYE! Felületteszt NEM mutatja ki, ha cserélve lett! Csak a SMART elemzése!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Inv1sus #11632 üzenetére
OK. Lehet, hogy semmi baja. De ha igen, akkor az a felület folyamatos romlásával jár. Olyan, mint amikor homokkal fújják le a rozsdát a felületről. A folyamat lassan indul, majd lavina szerűen robban be. Mivel ezt még szakember sem tudja megállapítani csak a romlás során (akkor meg nem lehet megjósolni meddig megy még), ezért kaptad javaslatként, hogy a fontos adatokat mentsd le.
Persze lehet, hogy csak a ház lazult meg valahol. De tutira biztos vagy ebben? 1000 százalékig? Nincs fontos adatod azon a winyón?
De Te tudod. Legfeljebb örömmel várlak "kuncsaftként".
Szerk: Ellenőrzés: folyamatos monitorozás HD Sentinellel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Napfénysüti #11620 üzenetére
Nincs szerviz! Csak csere, amit a kereskedő végez. Ha sikerülne kiderítened melyik nagyker hozta az országba, akkor talán Náluk lehet segítséget kérni.
-
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
A tápellátás a csatlakozókat is jelenti, nem csak a tápegység típusát.
Egyébként szeretem amikor vakon bízik mindenki a tápegység márkájában. Mintha azokban nem lehetne véletlenül egy hibás alkatrész. A minőségi tápegység NEM azt jelenti, hohy nem lehet hibás, hanem azt, hogy sokkal kisebb az esély rá mint egy gagyinál, valamint várható a hosszabb élettartam a névleges teljesítmény, és minimális zaj mellett!
-
liksoft
nagyúr
válasz
janika16 #11478 üzenetére
Fikázhatja. Nagyságrenddel többet tud Nálad a rendszerekről.
Ezen kívül a dinamikus kötetet ha importálod, vagy csatlakoztatod, vagy mout-olod (ahogyan tetszik), akkor onnan kezdve OS alól is kezelhető.
U.i.: Mentendő drive-ra írni TILOS! A formázás meg ugye írás.
U.i.2: Vannak idegen szakszavak, melyeket szoktunk használni. A magyar nyelvben ilyenkor a ragokat kötőjellel illik a szóhoz kapcsolni. Ez szerintem sokkal kisebb gond, mint a file szót fájl-ra "magyarosítani. Ez annyira "fájl".
Kernel: Ne tegye vissza a régit. Az nem jó megoldás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
AMD_ok #11452 üzenetére
Szia!
Van limit. HDSentinel GYIK
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged