- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
krystman #16388 üzenetére
Ez így semmit nem mond. Kellenek hozzá az adatok. A Sentinel SMART fülön ami van. Tedd be egy újabb képbe, hátha az magyarázatot ad a másik progi alacsonyabb százalékára. Bár kérdéses, mert a Sentinel egyre jobban típusfüggő értékelést ad. Pont ezért célszerű a legújabb verziót használni!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Kompatibilis módon (512 byte/szektor) kell a drive-ot használni. Ha két partícióra osztod, akkor elsődlegesként csak a 40GB-os legyen, a többi extended. Remélem USB-n keresztül kezelhető így is, még nem próbáltam. Viszont ez a kiosztás segít abban, hogy később OS felrakásakor a másodikat (nagyot) NE vágja haza.
A sebesség? USB. Szerintem elég ennyit mondani. Lehet trükközni, több a probléma mint a nyereség. (szerintem....)
-
liksoft
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #16374 üzenetére
Mindent!
-
liksoft
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #16372 üzenetére
És mire?
Pontos típusok és leírás nélkül ez olyan, mintha az őrből jönne: HELP!!!!
Majd más válaszol, mert ez nem az én területem, de ezek nélkül senki sem tud segíteni.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A Philips gyártmányú berendezésekből szerencsére "Dunát lehet rekeszteni", így mindenki aki kicsit is Buhera Béla, csípőből ad tanácsot.
Viccet félretéve, soha nem hallottam, hogy a borotvagyártó ide is merészkedett már, pedig egy-két cucc átment a kezem között. Így ha egy linket kaphatnánk a termékről, lehet segítene. Egyébként 2,5" vagy 3,5" a "beltartalom"?
-
liksoft
nagyúr
De. Az utóbbi időben minden garis. Okok:
- Hangos. (Periodikusan zúgó hangja van. Nem hiszem, hogy rezonancia lenne, mert csak 5 drive van a házban, és a hűtés miatt nem rögzítem a dolgokat.)
- 32MB-nak látja a rendszer. (Először jó volt, de a haver gépében (Gigab@jt alaplap) már nem.)
- Csökken a kondíció. (Igaz, hogy 250-es tápon van a játékra optimalizált gép és 6 toldón keresztül kapja a tápot.)
- Csökken a kondíció. (Becsomagoltam, mert így csendesebb, bár 70-80 fokon megy így.)
- PIO módban megy. (Valahol találtam egy elfekvő adatkábelt, kicsit ki kellett egyengetni, ragasztani a csatlakozót, de most már megy.)
- Kattog a drive, nem ismeri fel a rendszer. (Sajnos amíg áttettem a régi gépből, egyszer (de tényleg) egy picit megütötte magát (az első emeleti erkélyről a garázsbejáró betonjára). De ahogy a leírásban néztem, bírja a 3.000.000 G-t üzemen kívül, így nem hiszem, hogy ez okozná.)
- Nem megy!!!! (Egyszer (de tényleg) véletlenül fordítva dugtam rá a tápot. Pukkant egyet, de az nem a drive lehetett. Most mi van?)És csak a figyelmes felhasználó tudja, mi minden lehet még garanciális feltétel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mozso26 #16329 üzenetére
Szerintem kérdezd a HDSentinel program írójától. Nála ebben a témában sokkal több információ csapódik le. (Nekem adatmentéshez mindegy hogyan szólal meg, de azt stabilan tegye.
)
Nem, NEM tudok drivert ajánlani, mert nem vagyok mindent tudó. Viszont azt tudom, hogy sokszor csak és kizárólag arra törekednek a driver gyártói, hogy írjon, olvasson. Már a SMART is "bónusz" lenne benne, és nem, hogy nincs fejlesztés alatt, de tervezni sem tervezik a megvalósítását. Így a biztonság és a sebesség, sokszor csak kísérletezéssel állapítható meg egy konfigurációban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mozso26 #16319 üzenetére
Eltávolítani akkor tudod, ha a driver azt támogatja.
ATA szabványban van leírva a SATA is, hiszen nincs közöttük különbség, csak csatlakozóban, sebességben,..... Nem mindenkor detektálja jól egy program. A HDSentinel program oldalát tanulmányozva többet tudhatsz meg a dologról. -
liksoft
nagyúr
válasz
Oszkár26 #16314 üzenetére
DE! AKKORÁT VETTÉL! ÉS EZ NEM ÁTB@.ZÁS!
Ha a 10-es és 2-es számrendszer átszámítását elvégzed (1000 és 1024 vonzatában), akkor már meg is fogod érteni a dolgot. De ezt a kérdést tök felesleges volt 72 milliomodszor feltenni. Célszerű visszaolvasni! Vagy a drive adatlapját a gyártónál, vagy a fedelét ELOLVASNI! Valahol mindegyik gyártó feltünteti, hogy a kapacitást 1000-es váltószámmal érti, és NEM 1024-el!
Az más kérdés, hogy ezzel sokan nem értünk egyet.
Szerk: Ja azt észre sem vettem, hogy neked FÖLDED van! Ugyanis a terra földet jelent. A váltószám tera! Így már érthető az 1000/1024 is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
polarx #16294 üzenetére
Ha visszaolvasol, egyre több Embernek van ilyen gondja. Energiagazdálkodás során a drive, a BIOS és az OS is lehet "ludas". Sőt, esetenként a chipset driver is megkérdőjelezhető. "Nagyon" szeretem, mikor a "fejlődés" címszó alatt túl "intelligens" eszközöket fejlesztenek.
Egy talicskától azt várom, hogy amit beletettem, azt el tudjam tolni. Sajnos a számítástechnikában ez úgy néz ki, hogy optimalizálja a talicska a bele tehető cuccot, útvonalat, és azt is meghatározza, Te mikor és hogyan tolhatod. Röhej.
A drive-ok esetében a SMART jó dolog, hiszen látszólag minden esetben hibátlan a felület (a hibakezelést nem kell beépíteni az OS-be (de benne maradt)), csak a korrekt kezelését felejtették el az OS gyártók. Most kezdenek ébredni. Ugyanakkor az alapelv hibás, így a kiértékelés sem lehet tökéletes. Ebből a szempontból a HDSentinel program mivel gyártóktól független, valamint adatmentéses drive-ok adatai is kerülnek a fejlesztéshez, közelít az élethez.
-
liksoft
nagyúr
válasz
desertfox83 #16248 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
keszegduda #16241 üzenetére
Akkor keress vissza itt a 32MB-ra.Nem vagy egyedül.
-
liksoft
nagyúr
válasz
keszegduda #16239 üzenetére
Nem, hanem a controllerére. Ha nem ez a gond, akkor a MAXLBA körül keress. Ez akkor valószínű, ha Gigabyte lapod van, vagy abban volt a drive (BIOS bug volt benne).
-
liksoft
nagyúr
válasz
keszegduda #16237 üzenetére
Próbáld másik driver-el. Az előjeles egész 4 byte-os típus (longint) pont 1TB-nál ér véget.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
stikyo #16232 üzenetére
Szia!
Állítólag igen. De..... Oka, hogy a fej és felület kapcsolatában gond van. Vagyis, a felületről most nincs korrekt kiolvasott jel. Miért? Rossz a fejszerelvény, vagy felülethibás. Adatmentés esetén 90%-ban csak úgy menthető, ha a mechanikán belül a hibás alkatrész cserélve lett.
Vagyis először az okot kell javítani, utána a tünetet, majd csak ezután jutsz az adatokhoz. Ehhez egyébként nincs közkézen program. -> Adatmentésre add be.
-
liksoft
nagyúr
válasz
zetorg #16224 üzenetére
Akkor vagy az OS végez valamit a háttérben, vagy a drive felületén vannak nehezen olvasható szektorok. Ezek keletkezhetnek a felület vagy az írás hibájából. Az írási hibák zajos vagy nem elég táp hatására, esetleg túlmelegedésre, vagy a fejszerelvény hibájából (író áramkör) keletkezhetnek.
Vegyél ki minden feleslegeset a gépből, hogy a tápegységben a legtöbb tartalék legyen. Második drive-nak tedd be a kérdésest, majd a HDSentinellel szekvenciális felületi olvasási tesztet végeztess (több egységre bontja a drive-ot mint a HD-Tune). Ez megmondja, mennyi idő volt egy-egy blokk olvasása. Ha két teszt esetén ugyanott lesznek a kérdéses területek, akkor a drive vacakol.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#40935168 #16228 üzenetére
Azért arról a "mosógépről" ha a felület ép, bármikor le lehet menteni az adatokat. A WD egyedi mechanikás, így ha azzal lesz gond, akkor az adatok mennek a "levesbe". Ha mégis le kell menteni mert annyira fontosak, akkor négyszeres árszorzóval számolj a "mosógéphez" képest.
Valamint szeretnék utalni erre: "Azt sem tudod (és a kereskedő sem), hogy hogyan szállították azt a szériát. Nem kapott ütést esetleg? Ugyanis nem ritka, hogy a szállítási hibák jönnek ki az első egy hónapban."
Természetesen ezeken túl nagyon örülök annak, hogy Te örülsz az új drive-nak.
Mivel 20 éves adatmentéses múlttal rendelkezem, így van kicsi belelátásom abba, melyik gyártó kifutott terméke milyen. Ezek az újakra NEM vetíthetőek ki egyértelműen, de utalhatnak. Tudom, hogy mindegyik gyártó beszállítókkal dolgozik, így ott is lehet hiba, akár szériánként. - Ezeknek tudatában imádom, mikor olvashatom egy-egy drive használata után, hogy ez vagy az a termék "milyen" minőségű. Még "szebb" a helyzet amikor a gyártóról mondják ugyanezt. Az senkinek nem jut az eszébe, hogy a versenyben ezek a gyártók maradtak életben. Annyira nem lehetnek rosszak! Ezeken felül amit felül írtam, van olyan gyártó melyiknek terméke CSAK használatra lett tervezve. Ebben benne van, hogy a legkisebb mechanikai deformációt sem tolerálja! (Kisebb ütés, feszített beszerelés, stb...) Vagyis mindegyik gyártó máshol "erősebb" vagy "gyengébb" a termékével.
Garanciába cserélték? Ha igen, és hibás volt, akkor mi a gond? Te sohasem hibáztál az életben? Mert ha igen, akkor menj "mosógépszerelőnek".
-
liksoft
nagyúr
válasz
dawncomputer #16187 üzenetére
Nincs ezek után, sajnos látni kéne.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hibavissza #16183 üzenetére
Ez adatátviteli hiba. Ha csak ebben a külső tokban volt mindig, akkor célszerű Y kábelt használni (ha nem olyannal megy most), és csak forrasztott hátlapi csatlakozót használni hozzá. Figyeld, ez az érték változik-e?
-
liksoft
nagyúr
válasz
dawncomputer #16178 üzenetére
Szia!
Pedig driver található hozzá a neten. A BIOS beállítások is kérdésesek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16174 üzenetére
Ha felülethibás, akkor exponenciálisan romló az állapot. Ha elektronika, akkor a visszaírást is veszélyezteted. Spirálisan is képes írni, vagyis pillanatok alatt egy egész oldal használhatatlan tud lenni. Vidd profi adatmentőhöz.
-
liksoft
nagyúr
A Sentinel NEM a gyár által használt algoritmust alkalmazza, hiszen akkor sok mentés jutna hozzám. Az életből vett mintákat (adatmentésen átesett drive-ok adatai) elemezve ad százalékos értéket. Így a szerviz mondhat mást. Meg én is. Meg a szomszéd is. A lényeg, hogy nem tökéletes, de a tápellátási hiba miatt (becslésem szerint a garis drive-ok 50-70%-a) a küszöböt a gyártó a 0%-nál húzta meg. Felette hivatalosan nem gariztatható.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#40935168 #16161 üzenetére
Szia!
Légy boldg, és örülj a bomba csajodnak. De sajnos ez nem segít a hiba keresésében. Ahogy leírod, csak a három winyó van a tápra kötve. Sem proc, sem alaplap nem terheli. Ugye?
A Samu EG drive-ok talán a legjobban megbízhatóak (saját tapasztalat alapján) a ma kaphatóak közül. Hűvösek, eléggé strapabíróak. De bármiben lehet gyári hiba, erre van a garancia. Ha viszont a környezetedben hullanak a drive-ok, akkor inkább ott lesz a hiba forrása.
Zavarmentes 230V-ot kell biztosítani. Ehhez zajszűrős, villámvédelmes elosztót illik használni. Ha nem elég, akkor szünetmentes tápot is sorba kötni! Zajjal, ingadozással "megáldott" környezet esetén nem jó az off-line, csak az on-line szünetmentes!
A tápegység névleges teljesítménye legyen közel a duplája mint a meghajtott eszköz valós igénye! Sajnos a mai méretezések esetén (tenyérnyi hangszóró is ugye 120-180W-os
) ekkor biztosított, hogy megfelelő tartalék marad a rendszerben.
Nem elegendő a tápegység megfelelő ereje, azt el is kell juttatni a drive-hoz. Tehát ha nem tökéletes a tápcsatlakozó, akkor "csodákat" tud művelni.
Azt sem tudod (és a kereskedő sem), hogy hogyan szállították azt a szériát. Nem kapott ütést esetleg? Ugyanis nem ritka, hogy a szállítási hibák jönnek ki az első egy hónapban.
Beszereléskor ügyeltél arra, hogy ststikus kisülés ne történjen? Nem kell érezned, mert pár száz voltos különbség nem érezhető, de maradandó károsodást okoz. A földelés (Téged is!) szerelés közben igencsak javallott!
-
liksoft
nagyúr
válasz
#54630400 #16144 üzenetére
Ha a tápcsatlakozó oxidálódott, akkor tápellátási hiba miatt is bekövetkezhet ilyen.
Táp, csatlakozók, hűtés. Erre kell nagyon odafigyelni egy drive életében. Ja, a rugdosást értelemszerűen meg sem említem, hogy tilos, mert finommechanikaként mindenre érzékeny. Gondolom ez alap Mindenkinél.
-
liksoft
nagyúr
válasz
B.Tamas #16112 üzenetére
Ezért írtam, hogy a gyártótól függ. Egy próbát megér. Egyébként olyan WD külső házat már mentettem, mely röptében kódolt. Akár kérted, akár nem! A program amit adtak hozzá, csak ezt egészítette ki, hogy a belépés is kóddal történjen. Más típus volt, így azt mondanom, hogy ez is ilyen, nem lenne helyénvaló. Nézd meg.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dragbajnok #16108 üzenetére
Gyári tesztprogrammal kéne írástesztre nézni. Persze előtte adatmentés a drive-ról.
Anno jó típus volt, de mára "elkopott". Öreg, szó szerint.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dragbajnok #16106 üzenetére
Az írás és az olvasás másik áramkör. Lehet hibás az író.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Great_Muta #16076 üzenetére
Másik SATA porton esetleg? Gondolok arra, hogy ez a csatorna hibás, vagy a driver nem tökéletes hozzá.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Igen, olyan mint a vörheny! Ezek szaporodnak! Sőt, közben zabálják a felületet, a gép erőforrását, és egy idő után a házból is kimásznak. Ez ellen véd a tűzfal, az ellen meg a poroltó. Ha megfelelő frekvenciával tudod a fázisegyengető gumikalapáccsal verni a drive-ot, akkor talán sikerül kiverni belőle az összes rosszaságot, és jó ütemben eltalálni, tovább véletlenül se mozogjanak! Így halálos veszélyben lévő családodat meg tudod védeni. De ez az egyetlen módszer! Vagy talán még a neten kapható Vi@gr@s körömvirág és fokagymakapszula, de csak akkor, ha még időben kezded a kúrát!
Viccet félretéve:
A drive-nak hibátlan tápellátás, és hűtés jár. Tuning esetén biztosítani kell a drive felé a tuning nélküli órajeleket (sebességet). Mechanikusan tilos rázni, ütni.
Ha ezeket betartod, akkor a biztonsági mentések miatt kár nem érhet, és elenyésző (5% alatt) a várható garanciális csere. egy-két szektor ritkán nem gond. Ha el kezd romlani, akkor mindenképp plusz mentés javasolt, és a legfontosabb, hogy dinamikusan nézd. Vagyis, a romlás görbéjét.Azért tudnám javasolni, a program itteni témájának alapos tanulmányozását.
-
liksoft
nagyúr
válasz
peti_s #16056 üzenetére
Az első mérés alkalmával már 31-et mutatott. Ez nem laborhőmérő, hanem saccográf! A HELP is mondja, "hitelesíteni kell" a mért értéket, ezért van offset lehetőség a programban. Akkor sem lesz a teljes tartományban pontos, csak pontosabb.
Szintén HELP. Mondjuk a fejlesztő szerintem óvatosan és finoman fogalmazott. (Úriember.
)
Részlet a HELP-ből: "Amely gyártók, típusok esetén az idõegység kérdéses lehet, ennek meghatározásához a Hard Disk Sentinel figyeli az egyes merevlemezeket és méri, hogy mennyi idõ telik el az érték két egymást követõ növekedése között. Ez alapján képes meghatározni a pontos mûködési idõt. Ilyenkor egy becsült érték (szürke színnel) jelenik meg, míg a mérés tart ez (ez általában maximum 20 perc alatt lezajlik). Ha a program bezárásra kerül a mérés befejezése elõtt, a következõ indításnál automatikusan újrakezdi a mérést mindaddig, míg nem sikerül meghatároznia a telepített merevlemezekhez tartozó mérési idõegységet. Sikeres mérést követõen az egység mentésre kerül, a késõbbiekben indítás után már automatikusan a megfelelõ egység kerül kiválasztásra. A mérés nincs hatással sem a merevlemez, sem a számítógép teljesítményére."
Ha egy új típus jelenik meg, azt becsülni sem tudja, vagyis "ismeretlen".
De ezeket a kérdéseket itt érdemes feltenni, ha van még kérdés.
-
liksoft
nagyúr
Mivel a szektorok között van a servo, így 4k esetén abból kevesebb lenne elvileg. De nem kell annyi, hiszen 3-4 ezer szektor (512) is van egy sávon. Így a pozicionálás nem romlik, a hibajavítás meg a megemelt byte-számmal közel ugyanolyan. Vagyis mindegy. Az IDE drive-ok vagy tudják, vagy nem. Régebbi SCSI és MFM winyóknál lehetett a szektormérettel variálni. Anno viszont az OS nem tolerálta. Ma sem, csak kiegészítéssel (7 esetén nem tudom). Az a duma meg, hogy gyorsabb, nem jön be. Ugyanis amióta az interleave érték 1:1, azóta egy fordulattal egy sáv beolvasható. Az a 11% nem lesz észrevehető.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mefistofeles #16029 üzenetére
Simán! Viszont ha használni is szeretnéd, nem csak a géped súlyát növelni, akkor PATA csatlakozás is kell hozzá. A két csatlakozó egyidejű használata nem kizáró tényező, de együttes megléte alapkövetelmény. Ehhez a boot sorrendet is szinkronba kell természetesen állítani a BIOS-ban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- EA Sports WRC '23
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged