- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
#01682176 #26149 üzenetére
Nem káros. Így tervezték. Ettől függetlenül ahogy írtam, ha 3 mp-ként parkol, az hiba. Mivel nem tudom hány fizikai bekapcsolásra jutott 480 start/stop - 800 parkolás, és ez összesen mennyi üzemidőt is takar, így hogyan viszonyítsak?
Egyszerűbb lenne, "ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik?"-ra válaszolnom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26142 üzenetére
Tételes ellenőrzéssel kiderül.
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26138 üzenetére
Na ez az ami nem megy. Te most fogtál bele egy adatmentéses feladatba. Ha nem akarod, formázd meg és kész. Ha viszont kellenek az adatok, akkor tessék átmásolni, menteni, mert honnan tudod, az adminisztrációja hány helyen sérült esetleg? Mi okozza a hibát? Ha pontosan tudnád, ki is tudnád javítani. Mivel nem tudod, így abban sem lehetsz biztos, hogy ha használod a "rendberakás" után, nem okozol-e tömeges felülírást, és így nagyobb gondot mint most van. Ha az adatok kellenek, az egyetlen korrekt megoldás a másolat készítése, szigorúan fizikailag másik drive-ra.
Vagy elővenni a mentést.
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26134 üzenetére
Most én mentek, vagy Te? Mivel ez a szakmám, ha az egészet én csinálom, az fizetős. Abban tudok segítséget adni, hogy a feltételezett jó irányba terellek. De Neked kell az oroszlán részét csinálnod. A GDB témában egyébként nagyon sok minden le lett írva.
Fontos: A mentendő drive-ra írni tilos, így kell másik fizikai drive-on lennie annyi helynek, amennyit szeretnél menteni. A GDB logikai (a file-ok nevei alapján) és fizikai (a teljes felület elemzése) mentésre is képes. A számodra (sérüléstől függ) megfelelő kiválasztásával kell dolgoznod. Csak a regisztrált változat tud a végén másolni, a demo csak megmutatja mit talált. Az okosított változatok sokszor semmire nem jók, csak az időt viszik. Vagyis az éles bevetés előtt jó tesztet futtatni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Thrawnad #26132 üzenetére
Szia!
A másik rendszer alatt hoztad létre, más felhasználóként, tehát nincs jogod hozzá. Ez korrekt, így kell egy OS-nek működnie. Viszont rendszergazdai jogok birtokában akkor is el kell tudnod érni. Remélem nem adtál ki saját tulajdonba vételt, vagy titkosítási kérelmet, esetleg nagyobb biztonságot adó parancsot a régi rendszerben. Ha ugyanis igen, akkor titkosítva is lehetnek az adatok, és annak feloldásához a régi rendszer kulcsa szükséges (nem szokás elmenteni).
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26129 üzenetére
[link] Mára ende.
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26127 üzenetére
Akkor GDB-vel nézd meg, az mit mond?
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26125 üzenetére
Akkor itt valami nagyon nem görbe. Le tudnád írni, hogy hány winyó és hogyan volt a gépben? Ezek mekkorák? Ugyanis mérethiba esetén már gond van, és nem csak az a winyó kellhet a mentéshez, hanem akár az összes is. Titkosítás volt esetleg rajta? Saját tulajdonba vétel? Stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26123 üzenetére
Intel, AMD, egyéb chipset? Milyen SATA vonalon volt? Lehet RAID opciójú chip?
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26121 üzenetére
Ez elvileg nem változtat a drive-on. A garis lapon milyen meghajtása volt?
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26119 üzenetére
És ha visszateszed eredeti helyére? Milyen USB házban próbáltad?
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26117 üzenetére
Szia!
Nem dinamikus kötet? Mert akkor nem formázni, hanem csatlakoztatni kell.
-
liksoft
nagyúr
válasz
fracture333 #25937 üzenetére
Van!
.
.
.
.Kábel, drive, USB áramkör hibás. Ne add el, mert morcosak lesznek.
U.i.: Esetleg több pontos műszaki adat vem lenne jó? Esetleg drive típusa, USB ház típusa? A HDD kiszerelve jó-e? Stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
droving #25931 üzenetére
Persze. Mert nincs mire válaszolni! 2,5" vagy 3,5" a drive? Hogyan zörög? Ugyanis 2,5" esetén van menne egy mozgó alkatrész, ami zörög. Ezen kívül ha nem próbálod ki, ki tudja megmondani, hogy jó vagy rossz?
Vagyis a kérdés elvi hibás!
U.i.: Ja, és erősen célszerű rángatni, rázni, hátha a fejek a parkoló pozícióból elmozdulnak, és a drive letapad. Na akkor megmondható, tovább nem érdemes használni. Ez tuti.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25797 üzenetére
Ha nem ment, akkor igen. Meg az install során is mindenre oda kell figyelni. Pici hiba, figyelmetlenség, és ha a csillagok úgy állnak, máris kész a leírt helyzet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25793 üzenetére
Van több elsődleges partíciód. Meghal az OS, és újra szeretnéd húzni. Ha szerencsétlenül átkavarja a partíciók betűjeleit (nem szabad neki, de volt már rá példa nem is egy), akkor nem a régi OS partícióra, hanem egy másikra települ. Ezt formázással, vagy anélkül is megteheti. Mivel van másik aktív, és loadert is talál ott, így onnan indul, és a másikon (friss telepítés) dolgozik. Na ilyenkor szokták a régit utólag törölni, a loaderrel is, és jön, hogy nem indul a gép. Sikerül gatyába rázni, indul, és utána derül ki, hogy a friss telepítés esetleg hazavágta az ott tárolt adatokat.
- Most mit lehet csinálni? - Jön a kérdés. Marad a GDB, szenvedés, elvesztett anyag siratása.
Ezért szeretem az OS-t elsődlegesre tenni, majd a maradékot kiterjesztettre. Ez a felosztás ad némi védelmet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#46372352 #25787 üzenetére
A mechanikán belül nincs tisztítandó, azt meg ne bontsd! A panel és mechanika között van, ott is lehet probléma, de ott a statikus kisülés miatt nagyon vigyázni kell mit csinálunk. Ezért nem szoktam "konyhatuningnak" ajánlani, mert többet tud ártani mint használni, ha valaki nem jól csinálja!
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25788 üzenetére
OK! Értem. A gond az, ha a rendszer után kiterjesztett partíción belül vannak a többiek. Tisztességes esetben így rakjuk fel a rendszert, hogy a kiterjesztettre ne akarjon felmenni az OS egy összeomlás utáni újrainstall esetén. A kiterjesztett is törlendő, utána tud módosítani.
Igen, ha minden elsődleges partíció, akkor elég csak a rendszer utánit. De ezt a variánst én időzített bombának szoktam hívni rendszer drive esetén. Ha csak adatok vannak rajta, akkor egyáltalán nem gond.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25779 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a rendszerét növelje ha szabad a hely mögötte?
Sorry, ha nem volt világos.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bélaaaa #25775 üzenetére
Értem. Ebben az esetben számodra fontos lehet. Mivel az elektronika a kollégám területe (és adatmentés miatt nem a gyári rendszert használja), nekem nincs benne gyakorlatom. Sőt, ő sem biztos, hogy ilyenben gyakorlott. Viszont találtam egy leírást, hátha segít. Fontos, AHCI tiltva legyen! [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz
douggutaby #25767 üzenetére
Nincs. A drive tesztje fogja megmondani, ha kivetted a házból, és a gépben teszteled. De onnan kezdve nincs mentés, és elég egy rossz mozdulat, repülhet az első kópia is.
Vagyis új drive, arra menteni, ezt tesztelni. Más sorrend esetén csúnya adatvesztés lehet a pakliban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #25764 üzenetére
A legjobb a legrövidebb kábel, HDD-ként külön ág, és csak a HDD-n egy csatlakozó. (Még a moduláris tápokat sem szeretem a tápdoboz csatlakozói miatt. Az elgondolás jó, csak a megvalósítás során nincs, vagy vékonyan aranyozottak a csatik. Így viszont a kivitelezéssel van gond.) A kapcsolókat sem szeretem, mert a drive leküldhető soft módon "szundiba", így alig fogyaszt. Ez a korrekt megoldás, nem a kapcsolgatás minden áron. Drága lesz az a spórolás!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #25762 üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan.
Régebben az Y toldót is forrasztottuk, mert ott mindig gond volt. Ment pár napot, oxidálódott, és kakukk. Csak teszt idejére jó a moduláris rendszer. Ha már beállt, a lehető legtöbb ponton a csatlakozó kerülendő! Ja, és a legrövidebbre illik venni a kábelt. A tápon lévő több csatlakozó (egy ágon) nem azért van, hogy mindegyikre tessék pakolni, hanem a legrövidebbet lehessen használni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #25749 üzenetére
Ez olyan mint a 7200-as fordulatú 2,5"-os drive egy USB-s csatlakoztatása. Minden adott hozzá, megoldható, de gondok adódhatnak. Plusz kontaktus, átmeneti ellenállás, kontakthiba, stb.... Valami mindig közbe jön. (Éppen akkor, véletlenül, pont úgy, pont akkor,..., ja erre nincs felkészítve, áááááá,....)
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség. Gyakorlatilag köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Ja, Regenerátor. Az nem lemágnesező. Van amikor jó, de van mikor nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
douggutaby #25742 üzenetére
Szia!
Ez a típusú külső ház menet közben titkosít. Így ha az adatok kellenek, előbb le kell mentened. Ha nincs rajta az USB áramkör, nem tudod az adatokat kiolvasni!
Mentés után bontható, megnézheted mire jutsz vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hegegabi80 #25734 üzenetére
Az egyetlen esély, hogy GDB-vel a kulcsfile után kezdtek nyomozni, hátha nem lett felülírva. M$ oldalain le van írva, hogyan lehet a file birtokában hozzájutni az adatokhoz. A kulcs viszont csak GDB felületi scan után esélyes, ha esélyes.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hegegabi80 #25732 üzenetére
Tudtommal AES kódolást tesz a file-ra az XP. Ha annak nincs meg a rendszerben a kulcsa, akkor az adatoknak annyi. Gondolom rendszergazdai jogosultság mellett a file-ok másolhatóak, csak tartalmuk zagyvaság. Ha igen, akkor titkosítva voltak az adatok.
Nem, nem a rendszer mentésére gondoltam, hanem a képekére. A kolléganő újból behozza otthonról, és annyi. Gondolom nem a családi albumot tárolta céges gépen egy példányban titkosítva. ?
-
liksoft
nagyúr
válasz
hegegabi80 #25729 üzenetére
Ha "saját tulajdonba" lett véve, akkor tartozott hozzá egy kulcs file. Ha az hiányzik, akkor a képeknek annyi. A mentésből kell visszatölteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
tibizje #25722 üzenetére
Húúúú! Ez nagyon jó! Viszont mivel én adatmentésben vagyok otthon, így a felvett teljesítményükről halvány lila dunsztom sincs. Annyit tudok, hogy a RAM is fogyaszt. De lehet, hogy ehhez a konfigurációhoz picit nagyobb táp jó lenne. Csak érzés, az előbb leírtak alapján nem vagyok biztos benne.
Szerk: Ja, és ha van tuning, az is dob a felvételen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25716 üzenetére
Boot sorrend a BIOS-ban?
-
liksoft
nagyúr
válasz
spidersoft #25690 üzenetére
Akkor javult az állapota. Kizárni a szektort ilyen módszerrel nem tudod. Viszont van arra lehetőség, hogy a HDSentinel regisztrált változatában annak a területnek a környékét (előtte, utána 2-3 blokkot) írásra / olvasásra többszörösen megnyúzz. Így remélhetőleg stabilizálódik, nem csak javul. Ezeket a vizsgálatokat a drive SMART-ja végzi, amibe nem enged belepiszkálni. Így marad a külső módszer.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #25688 üzenetére
Nem.
Szak servot-t, de azt az adatszektorok között végzi a rendszer, vagyis nem számít olvasásnak, hiszen ez minden esetben a sávra állás / pozicionálás része, nem az adatmozgatásé.
-
liksoft
nagyúr
válasz
spidersoft #25682 üzenetére
A SCANDISK felülettesztje elég lett volna.
-
liksoft
nagyúr
válasz
spidersoft #25680 üzenetére
Jaj. Ne kezdjük. Régen volt, meg kell néznem az adatmentő programomban mi volt a BAD bejegyzés értéke. Tudom hogyan csinálta, mert én is írtam fdisk, format, meg visszamentő programot.
Szerk: Amit Te találtál, az a format óta keletkezett hibás volt!
-
liksoft
nagyúr
válasz
spidersoft #25678 üzenetére
Igen, eltűntette. Végigolvasta, és amit nem tudott olvasni, ott a FAT-ba beírta, hogy "hibás terület, nem használható". Persze nem szöveggel, hanem speciálisan erre fenntartott értékkel. Így Te jónak láttad, pedig csak kitiltott a hibás részekből.
-
liksoft
nagyúr
válasz
spidersoft #25674 üzenetére
A gyári írástesztet küldd rá a HDD-re. A format CSAK olvas, ami a felület korrekcióját NEM végzi el. Így ha olvasással korrigálhatatlan hibába fut a drive, van olyan hiba mely kifagyaszthatja! Az írásteszt ezt javíthatja, vagy az is kifagy. Ha kifagy, három lehetőség van. Garancia, kuka, vagy az első 9x% használata csak úgy, hogy ekkora partíciót teszel csak rá.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#98874880 #25665 üzenetére
Szia!
Én nagyon régi, alaplapi cuccokkal dolgozom (még 98 is megy rajtuk ha kell - és kell a munkához), így csak saccolni tudok. Ahogy nézem, a video combos, de nem csúcsmodell. Így az kér plusz tápot, de van aki többet is kér. Az alaplap sem lehet egy túl takarékos darab. Ettől függetlenül elméletileg bele kéne szerintem férnie. Viszont a Hitachi a tápra, annak zavaraira, induláskori feszültségesésre iszonyúan érzékeny. Így a tűrésen belüli változó értékű tápellátást elviseli, viszont annak a változásán nem tolerálja. Aki Hita HDD-t használ, jó, ha teljesítmény tartalékkal készül a tápellátásban, valamint egy ágra csak egy eszközt köt, és azt is a táphoz legközelebbi csatira.
Tudom, ezek általános dolgok, de ennél többet sajna nem tudok segíteni. Viszont ezek segítségével tudsz tervezni (esetleg belül átkötözgetni), és újra tesztelni. Sok sikert!
-
liksoft
nagyúr
válasz
woci01 #25653 üzenetére
Akkor vagy érintkezési gondjai vannak, vagy döglött az elektronika. Esetleg azzal az alaplapi csatornával nincs megbarátkozva. INTEL vonalon célszerű tesztelni.
De szerintem több a gond vele mint a haszon, én nem használnám. Lehet, hogy stabilizálható, de holnap mit fog csinálni? Tudod? Én nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
woci01 #25651 üzenetére
Míg van vizsgálat alatt lévő szektor, nem célszerű éles adatot rátenni. Stabilizálni kéne. Az írás/olvasás tesztek szokták megoldani. Esetleg ilyenkor jöhet jól a HDD regenerátor. (Nem akkor mikor adatokkal tele van pakolva, és adatmentéshez nyúzzák az amúgy is halálán lévő cuccot. Ebből mér nem egy landolt nálam.
)
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #25627 üzenetére
Tudod a DOS gyorsan bejön. Adatmentéshez meg "W7 dölux spec edisön grand ver 77" nem jó.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25618 üzenetére
Igaz, hogy régi. Viszont attól még jó lehet. Én 40-es lapos MAXTOR-on futok több gépen. Pláne fiókkal.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25590 üzenetére
Hát...... nem véletlen az Y.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25588 üzenetére
Egymás melletti két csati? Mert az egymás felettiek amik egy blokkban találhatóak, legtöbbször egy áramfigyelő áramkörre kapcsoltak. Itt is lehet gond. Ilyenkor a kettő nem igazán kettő.
Másik kábellel nézted már?
Vagy kezd meghalni. Mivel nem nyilvánvaló, itt az ideje egy biztonsági mentésnek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Plazmacucci #25586 üzenetére
Szia!
Milyen hőmérsékleten fut a drive? Nem melegszik túl?
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #25582 üzenetére
Winchestert nem szokás javítani. Ha garanciális, akkor érvényesíteni kell, ha nem, akkor kuka. Tipikus esete a "többe kerül a leves mint a hús"-nak. Az adatok mentése már más kérdés, de más ár is!
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #25580 üzenetére
Szia!
Az elektronika nem tud a felületről olvasni. Hibaokok: Fejszerelvény, felület, külső elektronika. Bármelyik okozhatja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
WonderCSabo #25563 üzenetére
Nem. Ventillátor mögé téve, hogy jól hüljön.
-
liksoft
nagyúr
válasz
WonderCSabo #25560 üzenetére
Erősen hűtve sem megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged