- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Üdv a Max Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az első fázis az volt, hogy "csináljuk streaming szolgáltatást, dőlni fog a pénz" (lásd Netflix). Ehelyett az lett, hogy a streaming szolgáltatások viszik a pénzt. Ezért most jön a második fázis, a "biztos nyereségessé lehet tenni, ha okosan csináljuk" (lásd Netflix). Ennek része, hogy kevesebb lesz az exkluzív tartalom (a tartalmakat vetítik mozikban is, eladhatják tévé csatornáknak is, vagy akár konkurens streaming szolgáltatóknak is), de része az is, hogy csökkentik a katalógus méretét, azaz a népszerűtlen vagy kifutott címeket eltávolítják (mert a terjesztésnek is vannak komoly költségei). (Meg emelik az árakat, fellépnek a megosztás ellen, stb., de ezek itt most nem relevánsak.)
(A "hagyjuk a fenébe az egészet", szerintem a harmadik fázis lehet, de nem hinném, hogy már ott tartanánk.)
-
Nem értem, hogy miért lenne az. Ez csak bevétel optimalizáció: ha egy adott tartalom többet hoz, ha eladják, mintha a saját streaming platformon tartanák, akkor eladják. A Disney most vett le véglegesen egy csomó tartalmat a Disney+-ról: egyrészt az ezeken képződött (akár csak papíron kimutatott
) veszteséget így leírhatják az adójukból(?), másrészt más platformra azért eladhatják, és akkor még pénzt is látnak belőle. Nem hinném, hogy ettől a D+ előfizető száma csökkent volna, és nyilván ez nem jelenti azt sem, hogy a Disney az egy éve indított szolgáltatás bezárását készítené ezzel elő.
-
mobilizmo
addikt
Bocs, én már korábban írtam, hogy nekem nem kellene az okostévé. De manapság butatévét gyakorlatilag csak az alsóbb árszegmensben, gyengébb panellel lehet kapni. Az hogy veszek egy okostévét és később amikor ez a funkciója részben használhatatlanná válik veszek hozzá egy okosítót, számomra nem megoldás. Nem azért mintha ezeket nem ismerném, sőt. Az első lcd tévém az első sorozat FHD LG-k közül került ki. Amikor én azt már lecseréltem egy 3D-s LG-re, átkerült nagylányomékhoz. Vettem nekik hozzá egy Mi Box S-et és tök jól működött vele. Az a tévé több, mint 10 évesen úgy vált használhatatlanná, hogy a tápegysége ment tönkre és az LG Magyarország szerint már nincs hozzá alkatrész, nem javítható. Régivágású műszerészt pedig nem találtam aki vállalta volna.
Egyébként a frusztráltságom inkább abból ered, hogy ez az egész fogyasztói társadalom nem jó így, igazítani kellene valahogy rajta. Nem pedig abból, hogy rossz ajtókat döngetek. Félreértés ne essék, amikor az 5 éves 3D tv-vel megcsinálta ezt az HBO Go, amit most többekkel is, akkor én vettem egy új tévét (és lemondtam az előfizetésem). Mert ez szerintem nem fair szolgáltatás így. Érdekes a Netflixnél nincsenek ilyen problémák. -
mobilizmo
addikt
Amit leírtál az alapján én meg azt mondom, te eléggé a fogyasztói társadalom haszonélvezőinek ideális fogyasztója vagy. Mi akiknél szerinted nem teljesül az elhintett életérzés intenzitása, hossza, milyensége, úgy gondoljuk, hogy nem jó ahogy ez az egész működik. Elárulom, én még abban is hiszek, hogy ha elég sokan a fogyasztók közül hangot adnánk a nemtetszésünknek, esetleg a (nem) vásárlásainkkal is éreztetnénk (avagy sokkal tudatosabban vásárolnánk), akkor ezen változtatni is tudnánk.
-
bajtokarpi
őstag
Köszi a tippet, Chrome alatt stabilabbnak tűnik. Viszont újabb idegesítő hibát fedeztem fel. Beállítom a hangerőt teljesen mindegy, hogy filmen, vagy sorozaton, majd a következő megnézendő film, vagy sorozat nem azon a hangerőn indul el amit beállítottam, hanem lényegesen hangosabban. Visszaáll egy nem tudom mi alapján beállított értékre. Nagyon idegesítő.
-
-
mobilizmo
addikt
"szinte kizárólag dömpinget kap" Véletlenül se akarnám védeni a Netflixet, de ez abszolút nem igaz. Persze új tartalmak tekintetében (minőségtől függetlenül) mindenhol ínséges időket élünk, de most szerintem a minőséget is figyelembe véve jelenleg az HBO Go a gyengébbik szolgáltatás. Ha meg a technikai lehetőségeket boncolgatjuk akkor meg végképp lehet példának hozni a Netflixet, mert az egyébként még mindig tök jó WebOS 1.5-ös készüléken is tökéletesen fut.
-
Somatom
veterán
Összekeversz valakivel. Egyáltalán nem használok Netflixet. A gyártó nemtörődömsége miatt nyilván nem fogok kidobni egy TV -t, ami tökéletesen alkalmas a tartalom megjelenítésére. Pazarlás és környezetszennyezés lenne, amit az ilyen legalja hozzáállású gyártók generálnak.
-
Joshi
titán
Nem azzal van a gond hogy nem szokható, hanem a tévém képernyő felületének 1/3-a kihasználatlan, mert egy agyament rendező így álmodta meg. Persze ez igaz a mozis 21:9-re is, mert ott meg felül és alul lesz kihasználatlan a képernyő. Utóbbi érthető, mert a mozik képaránya a széles vászon ~1960 óta. Voltam IMAX-ban is, de nekem nem dobott akkorát az élményen mint amekkora hype van mögötte.
A lényeg, hogy a Zack Snyder: Az Igazság Ligája eleve streamre készült, tudták előre hogy ez moziban nem mostanában lesz vetítve.
(#5779) Somatom "Melóban vagyok..."
Én melóban dolgozni szoktam. Taníts mester. -
zseko
veterán
Most lefrissítettem a vga drivert, attól nem javult meg. Az Edge-ben tudtam egyedül működésre bírni (de az már a vga frissítése előtt is jó lett így abban), ott defaultra tettem a PlayReady DRM for Windows 10 kísérleti modult, és van kép, de ez a beállítás nincs a többi böngészőben.
Tuti valami nyomorult win10 frissítés tette ezt, ahogy látom 24-én települt pl. az Adobe Flash Player eltávolító, és még pár összesítő/egyéb frissítés is az elmúlt egy hétben. -
törölt tag
Ne keverd ide a tartalmi részét a szolgáltatásoknak , mert nem erről beszéltem. Csak és kizárólag a technikai oldaláról.
Mivel a Go mellet a Netf. (jelenleg) a másik fizetős streaming szolgáltató ezért csak ahhoz tudtam viszonyítani. Nekem is az a legjobb , ha fizetek és gombnyomásra filmezek.
Ez az egyiknél így is van , a másiknál néha lefagy, néha elfelejti , hogy már aktiválva van az eszköz és jött a tegnapi , számomra még mindig értelmetlen hiba.
Persze nagyon türelmesek vagyunk, megkeressük filmezés előtt a megoldást az interneten, ha ott sem találjuk a tuti megoldást, akkor nekiállunk magunk kitalálni , hogy most hogyan tovább. Ráment pár óra , sebaj , majd csak holnap filmezünk. Közben véletlenül sikerült rájönni , hogy az app két máshol lévő ikonja valamiért nem ugyanazt csinálják.Hurrá, filmnézés van. De minden indításnál bevillan , hogy ma is lesz valami meglepi !?
Őrülnék ha felnőne már a feladathoz a csapat , és mondjuk néhány permier film licenc helyett , hozzáértő fejlesztők gatyába ráznák a kódokat.
Bár elvileg a GO lassan kuka és jön majd a MAX. Egy szép új világ. Aztán majd kiderül , hogy új szo..tásokkal , vagy netflix szerű normális működéssel ....
-
Joshi
titán
De most komolyan, mit tehetnék? Azt amit te? Hisztizni a nem létező tényeken? Basszus komolyan tiszta gáz vagy.
De még most is azt mondom, hogy te már előre fikázol egy olyan dolgot, amiről halvány lila fingod nincs. Majd ha kipróbáltad a reklámos előfizetést, és tényleg zavaró mennyiségű reklámot kapsz a pénzedért, na akkor majd fújhatod.
-
Joshi
titán
"csak az ellenállás hiánya kell"
Tudod mi az a hiszti? Vagdalózol és földhöz vágod magad mert valami nem tetszik. Ez a kisgyerek kategória. Most nyilván írott formában átvitt értelemben.
Igen, ha valami nem tetszik nem elég beszélni róla hanem tenni is kellene valamit. Sőt, legtöbb esetben tenni kell valamit. Remélem te is értesz engem. -
Joshi
titán
Alapvetően teljes mértékben igazad van, de a miérteket már leírtam. A lényeg, hogy a piac folyamatosan változik ahogy az emberek is. Az HBO marketingesei most ezt főzték, hogy aztán ez működni fog vagy nem azt majd az idő megmondja. Amúgy se lehet mit tenni, mert egy Streaming szolgáltató székházát nem szokták megostromolni. De ha te ebben kezdeményező és vezető szerepet vállalnál akkor hajrá.
-
Joshi
titán
Ahogy (#5639) Kaba is írja amire én is utaltam, hogy addig felesleges sírni/fikázni amíg nincs kint a végleges előfizetés modell. De még akkor is időt kell adni az embereknek, hogy erre így ebben a formában lesz-e igény. Ez biznisz, azt kell eladni amit megvesznek és amit a piac diktál.
Egyébként értem mit akarsz mondani, de ettől még kellenek a változások egy cégnél hogy életben tudjon maradni. Lehet hogy a reklámokkal meg fog ugrani az előfizetések száma ami aztán bevétel növekedést eredményez. És itt az HBO-nak nem csak az előfizetésből lesz a lóvé, hanem a reklámokból is. -
Joshi
titán
-
azbest
félisten
Úgy értem, ahogy írtam. Normál tévé vagy más előfizetés mellé kapott ingyenes fiókkal ne legyen finnyás az ember. Ha 1900 forintért megy tovább a külön hbo go előfizetés utódja, de reklámokkal, akkor se finnyáskodjon, ha megkapja cserébe a friss filmeket 4k-ban.
Majd lehet többet fizetni, ha nem tetszik. Ha fizetni sem tetszik, akkor meg így járás, akkor lemondod és nem nézed a filmeket.
-
LouiS22
veterán
Félreértettél szerintem: nem a non blockbustereket szóltam le, számos kiváló, független filmet találni a Cinemaxon meg a Filmboxon. Korrekt iparosmunkákat, amibe tettek időt és pénzt, szépen vannak fényképezve és van történetük is. De ezek valóban rétegfilmek.
Azzal viszont tökéletesen egyetértek veled, hogy a mindent is várás a filmektől önámítás.
-
LouiS22
veterán
Jó, hát lehet itt ágálni, hogy tömegtermelés, meg fúj. De te is ezt nézed. De el lehet ballagni covid után a Művész Moziba és ámítani magad, hogy te most IGAZI filmet láttál. No offense, de pont ez a profit elleni szövegelés és a művészi érték hangsúlyozása az, amiért itthon az elmúlt két évtizedben talán a két kezemem meg tudom számolni, hogy mennyi valóban nézhető filmalkotás készült. A tömeg szórakozni megy a moziba/ül le a NF/HBO Go elé és nem azt akarja nézni, hogy egy félig kattant elme hosszú snitteken át próbálja elméje legsötétebb rétegeivel megkínálni a közönséget.
SZERINTEM! -
repvez
addikt
Eu-n kivül . eddig eu-n belül használtam a TV-n. ott muködött, most ki akartam probálni laptopon is , de nem engedte,
azt hittem, hogy az applikácio vagy a weboldal volt a gond,de ezek szerint csak ,hogy eu- belül vagy kivül vagyok.
és ,most egy kicsit hosszabban leszek távol igy szerettem volna valahogy elütni az időt, meg megnézni a farkas gyermekeit.
És gondoltam , hogy hamár a nevében is a Go szerepel akkor nincs ilyen területi megkötés és a világon bárhol használhatom, ha van elöfizetésem és legalább egy wifi kapcsolatom. -
A Netflix app egyszerűen jobban néz ki, mint a böngészőből futtatott. Utóbbinál igen ronda fény és színátmenetek vannak sötét jelenetek esetében, amit én bitráta problémának tudok be - nem értek hozzá. HBO-t ugye nem lehet így tesztelni, a mobillal összevetni végül is nincs sok értelme, hiszen teljesen más a kijelző (nálam).
-
Egy 50 perces átlagos sorozatban (pláne, ha új és sokan nézik) botrányosan sokszor (mondjuk 5-10 alkalommal) vált a minőség kb 360p-re és ott is marad percekig. Iszonyú gáz. De a normál minőség is egyszerűen gyengébb, mint egy natív app esetében. Ez pont így van a netflixszel is amúgy.
-
-
azbest
félisten
Ők mintha másik céghez tartoznának. Lehet ugyanazt az appot használják, mint a többi eu szolgáltatási terület, de valamiért ők más infrastruktúrát használnak a jelek szerint.
Igen, a hbo go for andoidtv változat a hivatalos androidtv rendszerekhez van, arra optimalizált tévés elrendezéssel. Úgy tűnik a firetv os is megvalósítja a tévés rendszer dolgait, mert azon is jól működik. Úgy emlékszem próbáltam telefonra telepíteni és kilépett, mert hiányzik a telefonos rendszerből az amit használ.
-
kazuma921
aktív tag
Én nem verem az asztalt. Egy készülékem van, amiről kényelmes a filmnézés, az pedig a TV-m. Ha nem lesz jó lemondom, és kipróbálok valami mást. Később visszanézek, hátha kijavítják/megoldódik a probléma, ennyi. Ahhoz meg senkinek nincs semmi köze, hogy milyen eszközről akarok egy szolgáltatást használni. Ha a HBO Go garantálja a TV-n a működést és lehetővé teszi az előfizetést, akkor nincs miről beszélni, annak működnie kell a TV-n, caps lock ide vagy oda. Nem haragszom az alkalmazásra, mindenhol előfordulnak hibák, de jól esne valami visszajelzés részükről, hogy legalább rajta vannak az ügyön. Nekem teljesen mindegy hogy ki hogy vélekedik egy szolgáltatás működéséről, mindenki a saját maga ízlésének megfelelően választ, és ez így van jól.
Részemről ezt befejeztem, mert itt senki nem fog meggyőzni senkit, mindenki a saját személyes, teljesen szubjektív nézetét próbálja a másikra objektív igazságként erőltetni, ami kb. a szakadékkal egyenlő.
-
Zolee11
senior tag
Ismétlem, vásároltam egy szolgáltatás, egy igényem van, működjön! Ebben mi a túltolt pörgetés? Nem vágyom sem szükségtelen frissítésekre, sem semmi extrára, csak működjön normálisan.
Bocs, de én nem akarok hegeszteni, tákolni, megoldást találni arra, ami nem az én feladatom! Tisztában vagyok a megoldásokkal, a kerülő utakkal, de ismétlem, ez engem nem érdekel abban az esetben, ha én így akarom igénybe venni a szolgáltatást. Márpedig én ezért fizettem elő, ma már bármit le lehet tölteni, megnézni. Én kérek elnézést, hogy hajlandó vagyok fizetni, aztán amikor nem működik, mit rugózok rajta... old meg, működik máshogy. Köszi!
A véleményemet mondtam el, és még mindig kitartok mellette.
#4921- Louis22
Nem értelek, ez mitől megoldás arra a problémára, hogy a szolgáltatás működésképtelen?
Miért kell bármit is elcseszni? Tesztelés fogalmát nem ismerjük? -
Zolee11
senior tag
Az HBO bő egy éve hozzá sem nyúlt az alkalmazásához ami az LG tévék felületére íródott, pedig nem kis százalékban vannak jelen a webos alapú tv-k. A weboldalukon pedig mint támogatott eszköz fel van tüntetve:
Az HBO GO minden olyan LG Smart TV-t támogat, amely 2015-2020 között készült és LG WebOS operációs rendszert futtat.
Adott emberek ezét fizettek, fizetnek, a szolgáltatás pedig nem működik, mert valamelyik oldal lesz*rja a kötelességét. Már ott probléma van, hogy automatikusan felmegy egy frissítés, és nem szól, hogy biztos akarod? Merthogy az HBOGO nem kompatibilis a frissítéssel, mert nem ellenőrzik, nem figyelik, nem törődnek vele, holott nekem szükségem sincs a frissítésre!
Felteszem a kérdést, hogy a felelős vezetők ilyenkor hol vannak? Hogy lehet ilyen szervezetlen, kritikán aluli rendszert üzemeltetni 2020-ban? Se a gyártó, se a szolgáltató nem végzi a feladatát megfelelően! Az ilyen kókler vezetőket vágnám ki kérdés nélkül a pozíciójukból. Az idiotizmus kora...
Ha pedig szándékos ez az egész, akkor írja ki a rohadt weboldalára a terveit, mert ez így vevő megtévesztése és szándékos átverése! -
Luissimo
veterán
Nincs szüksége a filmnek mentőkörülményre sem felmentésre.
Találkozik az ember olyan filmekkel, amelyeket nehezebben tud befogadni, másnak pedig egyből bejön.
Jobban kedvelen Guy Ritchit, Tarantinot vagy Luc Besont mint ezt a filmet. Egyszer látni kell.
Én sem lettem a rajongoja, de szürke folt lett volna ha kihagyom, mint ahogy irtam is ab original. -
Luissimo
veterán
Probàld meg egy màsik lelkiàllapotban ujra
Énis többször késztetést éreztem, hogy elkapcsoljak, de mindig ott tartott a kiváncsiság hogy hová fog ez kifutni.
Tipikusan megoszto film.
Kicsit elvont, mint a Pillangohatás vagy a Benjamin Button, persze nemhasonlit rájuk, de azokat is sokan elvetik.
Érdemes volt végignézni, hogy mi lett a vége, ha elkapcsolok, hiányérzetem lenne -
scabi78
senior tag
Pc-n kábellel semmi baja, tökéletes, csak wifin akadozik. P20 pro telefonon az hbogo appon nézem. Karácsonykor cseréltem telefont, előtte az iphone 6-tal nem volt semmi baj, de azóta a Tarr Kft. modemet (arris ca13) cserélt ami router is egyben. Tehát, elég sok tényező változott az elmúlt 4 hónapban. Van hogy nézhetetlen a sorozat, mert gyakran újratölt, de van amikor csak egyszer... Használok egy TP-link jelerősítőt is.
Most ezt tesztelem:
HBO GO Quality Enforcer -
bl4ze
veterán
Van egy Mecool media boxom, azt főleg letöltések kezelésére használom.
Megpróbálhatom azon is de pld Netflix nem ad UHD tartalmat, csak ha a proci-hw megfelel a követelményeknek. HBO GO tudom csak FHD-ban ad, az még biztosan menne.
Teszek vele egy próbát ha sokat szarakodna a tv-n.
Ami érdekes : eddig soha semmi gond nem volt a Samun levő APP-pal. Azóta szar , hogy elment a net sorozat nézés közben
-
Somatom
veterán
Saját magadnak mondasz ellent. Adott egy 1080 -as megjelenítő. Hány éve létezik a technológia? 15 biztosan. Mi a francnak okosrendszer, ha egy mellé rakott, 20 ropis box többre képes? Ha így van, akkor nem lenne jobb csak a boxot cserélni ahelyett, hogy az elavuló okosrendszere miatt az egész TV -t cserélnénk?
-
-
LouiS22
veterán
Ez nem erről szól szerintem és gyanítom, hogy a kolléga sem ezért hozta fel. 2020-ban van egy fizetős VOD platform, ahol sztereó hangsáv van valamiért. Ha megnézed a hasonló SVOD platformokat (és szándékosan írtam, hogy előfizetéses modell), akkor mindenhol alapjáraton 5.1 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Korábbi nevén:
• HBO
• HBO Max
• HBO Max & OD
- Spórolós topik
- Motoros topic
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox tulajok OFF topicja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest