- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stellaz
veterán
válasz
donmackó #89634 üzenetére
Szétszedtem a gépet. A szíjvezető görgője nincs megszorulva. A szíj a helyén van, de laza, mint a rigalánc és szét is foszlott több helyen. Jól gondolom, hogy ez lehet a hiba forrása és nem a tünete?
A dob alatti görgő (a sárga baloldalt) is forog, nem érzem, hogy megszorult volna, bár forgatáskor a szíj még azért megfeszül valamennyire és csúszik, így azért a dobnak van valamennyi ellenállása, nem pörög, mint a motolla.
A vezetőgörgő alatti tengelyen, ami kijön a motoroból ilyen szálas cucc van, mint a kenderkóc, csak fekete. Ez vajon valami ott lévő dolognak a maradványa lehet, vagy az ékszíj leváló darabjai tekeredtek fel rá? -
wolfman
veterán
válasz
donmackó #85529 üzenetére
Helyzet hogy random jó vagy nem. Mondtam faternak, hogy kapjuk szét, rontani nem ronthatunk a helyzeten, aztán kipucoljuk. Én sztem meg valami elektronika zárlat. Ma bedugtam a konnektorba ~5 nap után (ki volt húzva, mert folyamatosan ment a szivattyú, hiába volt kikapcsolva), és most jónak tűnik. Mondtam muternak, hogy próbálja ki. Sztem ez valami meleg víz okozta párásodás és zárlat.
-
Beni2360
félisten
válasz
donmackó #84197 üzenetére
Az a szítu,hogy két műtét vár a bal kézfejemre.
Egy alagút szindrómás kb 6 hét és egy hüvelyk uj nyereg műtét, két éve fáj és privát vizsgálatnál találták meg, hogy törött a csont vége és plasztikázni kell új izület félét a saját izületemből. Na ezt 3 hónap gipsz rögzítés követi. Vagyis kenyérsütő gépre kell át állnom. Ma volt az első próba sütésem. -
nyunyu
félisten
válasz
donmackó #84083 üzenetére
Beszerelés után először mosás előtt is szerencsétlenkedett egy kört, mint a régi szeleppel, de aztán egyszer csak kinyitott, és simán végigment a program az öblítésig.
Második teszt mosásnál nem volt gond a mosás előtti vízvétellel, csak az öblítés előttivel.
Öblítés előtt 3x10 perc (+kétszer E10 leokézása) alatt sikerül annyi vizet beengednie, hogy továbbmenjen a program.Amikor átnéztem a panelt+szelepekhez vezető kábeleket, nem láttam sehol égésnyomot/elfüstölt alkatrészt.
Bár ahogy tegnap észrevettem, a mosószer tartó fiókba menő egyik cső mintha el lenne dugulva.
Szeleptől odáig menő gumicsöveket, fiókot anno vízkőtlenítettem, de a kettő közötti fix részt elfelejtettem. -
nyunyu
félisten
válasz
donmackó #82849 üzenetére
Pont ma néztem, anyámnak valami régebbi Momert főzője van, teli kosárból főtt le egy teli bögrényi (~2.5 deci) barna lötty.
Szemre annyi víz volt az input, mint ezen a 4 csészés rovátka.Krups EA819 automatámon a default espresso beállítás 50ml kávét eredményez, de az jóval töményebb.
Nálam a reggeli rutin úgy néz ki, hogy a gép eltakarított tejtartójába öntök át ~2 deci tejet, kiválasztom a kicsi cappucino módot (60ml KV+ ~1 deci "habos" * tej), aztán az elkészült műre ráöntöm a tejtartóban maradt tejet, így áll össze ~2.5 deci tejeskávé.
*: Mikor hogy sikerül: habzás mértéke erősen sokismeretlenes egyenlet, arra már rájöttem, hogy szobahőmérsékletű tej nem habzik, pár napja felbontott UHT tej szintén nem habzik, ha nincs elmosva minden használat után a tejtartó, ne adj isten a maradékot visszatettem a hűtőbe, akkor nem habzik, ha nem szedtem szét a fűvókáját, akkor nem habzik.
Tejpótlók jellemzően nem habzanak vagy nem ízlenek... -
Bib
őstag
válasz
donmackó #81192 üzenetére
Be lett állítva, újkorában, 5 évig nem volt semmi gond. Csak tegnap tiszta fehér lett benne minden, feltöltve a sótartályt (kb 1-1,5kg) elindítottam egy tisztítást üres géppel és utána már újra üres volt a tartály. Valamiért kiszoppantja az egészet. Gondolom valami szelep nem zár vagy szűrő átszakadt, de semmi ilyen hasonló esetet nem találtam a neten.
-
BB9000
senior tag
válasz
donmackó #80717 üzenetére
Ilyen a jó: Stihl gyári
Ehhez a legjobban hasonlítót vedd, ami kapható a helyi boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Energiaital topic
- Cyberpunk 2077
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest