Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peppe79

senior tag

válasz #94529552 #49669 üzenetére

Egy szóval sem ajánlottam senkinek sem a hagyományos olajsütőt. A kérdező kérdésére válaszoltam, aki "elsősorban hasábburgonya és rántotthús készítéséhez" vásárolt volna a forrólevegős sütőt.
    Tizenvalahány éve vettem az első Actifry sütőnket, illetve "megörököltem" egy forrólevegős halogén -, meg egy forgódobos olajnélküli sütőt is. Sültkrumpli sütésére a legjobb eredményt az Actifry adta, de ebben nincs is semmi meglepő. Ő 30 ezrért akart venni egy Tefal Easy Fry-t, így én inkább a Tefal Actifry alapmodellt ajánlottam 36 ezerért.
    Illetve annyit jegyeztem meg, hogy rántotthús sütésére egyik sem alkalmas...már ha rántotthús alatt, az otthon elkészített, panírozott sertéskarajt értjük. Csirkehússal lehet próbálkozni, azzal többnyire nincs is gond.

A mirelitre krumplira, panírozott húsokra csak a Te hozzászólásod kapcsán tértem ki, mert az meg minden, csak nem egészséges étel. Te magad írtad, hogy az olajsütő olajpazarló, és egészségtelen. A mirelit krumplit is ugyanúgy olajban sütik ki, ezek ugyanis elősütött termékek. A mirelit krumpli csak azért tartalmaz kevesebb olajat, mert különféle stabilizátorokkal ('gátló' anyagok) kezelik, ezáltal például kevesebb olajat vesz fel. Némelyikhez még dextrózt is adnak (Farm Frites, Auchan, Horeca stb), attól lesz aztán olyan szép egyenletes aranysárga a színe.
    Én a sültkrumplihoz az olajon, és a són kívül nem szeretnék semmilyen más "adalékanyagot" használni, és pláne nem egy olajsütőben elősütött krumplit használok, mert onnantól kezdve nem sok értelme van az olaj nélküli, vagy csekély (1 kanál) olajat felhasználó sütésnek. Hozzáteszem: szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák