Aktív témák
-
snipr
aktív tag
válasz
#34784256 #6376 üzenetére
Nincs mit!
Hát eleg idiota megoldas a HP-tol ez azt kell mondjam... de tenyleg csak a HDMI-n ad ki normalis hangot
... opcionalisan lehet hozza venni dokkolot, amin már elvileg van optikai s/pdif, de szerintem a dokkolonál olcsobb az az usb-s ketyere, amit már fentebb linkeltek neked! (vagy hallgatod sztereoban a fejhallgato kimeneten)
-
snipr
aktív tag
válasz
#34784256 #6373 üzenetére
Hali!
Pavilon DV6-???? ... ebbol is van tobbfele, de neten azt látom hogy amin van hdmi kimenet, abban 7.1-es High definition audio is leledzik... ennek meg kell legyen spdif kimenet valahol (elsokorben vess egy pillantast a fejhallgato kimenet(ek)re, nem-e ott van egy picike spdif felirat is, de legjobb lenne a felhasznaloi kezikonyvet felcsapni, és megkeresni milyen interface-ei vannak)
-
snipr
aktív tag
válasz
p_milan #6362 üzenetére
Szia!
Tul sok kulonbseget én sem látok... 7.1 vs 5.1 (de ugye 819 7.1-re bovitheto a pre outok miatt), valamint a 919 tud analog videojelet digitalisra konvertalni... a tobbi aproság, illetve a 919-es "review"-ok kb ugyan azokat emlegetik pro és kontra mint a 819-nél...
Itt van egy leirás (eleg gyatra forditasban) roluk, nagyjabol osszefogja a kulonbseget... 919 tulajdonkeppen egy butitott, "joarasitott" 1019... bár annyira nem neztem meg oszinten szolva, mert már a 819 ára is verdeste a lécet a rászánt koltsegvetesben
-
snipr
aktív tag
válasz
p_milan #6359 üzenetére
Hali!
1: semmi ilyenrol nem tudok... persze elobb utobb lesz valami, dehát ha mindig vársz valamire akkor sosem lesz erositod
2: én osszevásároltam mindenféle hangfalat, ami eppen szimpatikus volt (tehát nincs komplett rendszerem)... nem tudom ez most mennyire jo, anno amikor utanajartam ezeket hoztam ki "gyoztesnek", most valszeg megint másokat vennék egykis utanajaras után
... mélyládám meg home made ( egyik haverral csinaltam... megvettuk a 40centis sugárzot, kimértuk az adatait, benyomtuk tervezo progiba, majd kis finomitásokkal legyártottuk... annyira nem bonya, tobbutas nagyobb ferekitartomanyt kezelo hangfalakkal van szivás, azt erdemesebb venni)
3: erre vannak a forumok hála égnek
... google a barátod elsokorben ;)
-
snipr
aktív tag
Igértem egy osszefoglalot Pioneer VSX 819-ről...
Kezdem ott, hogy 40-50ezer huf magasságában szerettem volna erositot
jott a Yamaha 361-363 elso otletnek... azon felul hogy nem lehetett kapni rájottem, hogy ezek a ketyerék sajna még nem szedik le a hangot HDMI-rol, ehhez lépnem kellett 1-et: jott a kepbe a 463, ez már ugye 69e huf magassága, de ugy voltam vele belefér
... jott megint a fekete leves: nem tudom beszerezni... mit ajanlottak helyette: itt jon képbe a VSX 819... ez már 82ezer viszont! Egye fene, ez is belefér...
Amiért ugy gondolom megéri az árát:
- Nagyon jo HDMI és audio dekodolási kepessegek (1080p, Deep color, x.v. color, Dolby True-HD / DTS-HD Master Audio, lip sync) - ezek a tulajdonságok egy kategoriával magasabb áron mennek
- Nagyon jo USB képességek (ipod/iphone támogatás - kábelt is adnak hozzá, 320kbps vbr mp3 lejatszas gond nelkul, osd-n zene infokkal + igen jo minosegre feljavitja a beepitett "enhancer"-el)
- 5.1/7.1... 5x130w + subwoofer pre-out (50-200Hz xoverrel) + 7.1-hez sorround back pre out kimenetek (ehhez ugye kell egy 2csatornás erosito, de maga a lehetoseg adott, hogy felbovitsd a rendszered 7.1-re kesobb)Van még egy halom jo tulajdonsága, de foleg ezek miatt vártam kicsit szkeptikusan ezt a masinát... látva ezeket + az ezekhez kepest alacsony árat, gondoltam biztos lesz valami nyűgöm vele... hát szerencsére kellemeset csalodtam
a legaprobb dolgokat sem tolták el (mellékeltek elemet a taviranyitoba, a kalibrálo mikrofon zsinorja eszelősen hosszu 5x4-es szobába akárhova tehettem gyakorlatilag), hangminoseg kellemes meglepetés (vsx 818-hoz és yamaha 365/465-hoz kepest), FM tunert kivalo minosegu, HDMI tokeletes... kép tokeletesen megy át mindenfele inputrol (blu-ray-rol is franko, nem szaggat, nem akad, nem csinal semmit csak amit kell), hang tokeletesen lejon... szinte minden elsore kivallo (méllyel szivtam kicsit a szar kábel miatt lasd fentebb)... gyakorlatilag fulig ér a szám, ennyiert best buy ez a masina, csak ajanlani tudom!
Noha a 40-50ezres koltsegvetesem kuka, cserebe viszont 82-ert kaptam olyan dolgokat, amik más gyártonál 110-120 korul kezdodnek!
Aproságokat tudok csak felhozni negativumként:
- osd nem mukodik HDMI-n keresztul csak kompoziton (noha osd nelkul is lehet konfigolni, csak a sajat kijelzojere nem tul sok adat fér egyszerre)
- kár hogy nincs kezdeti hangero, mindig ugy kapcsol be ahogy legutobb hagytam
- kicsit szokni kell a taviranyitojat, tul sok funkciot rátettek, eleinte gyakran nem azt csinalja amit szeretnél(cserebe minden szart lehet vele iranyitani, tv-t, dvd-t, eceterát)
Nagyjabol ennyi... ha van kérdés a vassal kapcsolatban ne kimeljetek!
-
-
snipr
aktív tag
válasz
maestro_z #6323 üzenetére
Futottam egy kört a sub-bol jovo zaj témában... az AV erosito foldeleletlen tapkabellel rendelkezik, a subwoofert hajtó erősítő viszont foldelt dugasszal bir... arra gondoltam hogy a nem azonos foldpotenciál miatt "áramlik át" valamicske áram az RCA kábelen a subot erosito vegfok inputjába, és ezt erositi fel az jol...
Megprobaltam leszigetelni (
) a sub végfokának dugaszát szigszallaggal (jobbat hirtelen nem tudtam kitalalni arra, hogy megszuntessem a foldelését), de sajna a bugás maradt... vakarom egyelore a fejem... lehet az AV-t kellene földelnem valahogy?!
Igazabol még nem is végleges a rendszer (még 3hdmi kabel fog az AV seggébe lógni a jelenlegi verziohoz képest), még akár meg is szunhet "magátol", de azert idegesit picit és jo lenne tudni a megoldást...
-
-
snipr
aktív tag
válasz
mano660 #6320 üzenetére
Ahhh... köszi
Pio igen... VSX 819... egyelőre nagyon bejovős... kitesztelem picit aztan irok ide róla egy picit bovebb szosszenetet ha van rá igény
... kezdtem megijedni miert van az hogy csak zug... aztan hirtelen megjott a mely amikor eltalaltam a megfelelo beallitast és majd kiszakadt a belem (egy igen csunya meretu sub 40centis bandpass láda, 350W-os hangszoroval, elotte egy 700W -os wégfok a maga 25-30kilojával)... a zugás egyebkent foldelés miatt lehet? (csak a mélyládábol jon, de nem vészes, akkor hallatszik ha halkan szol a pioneer, a végfokot meg feltekerem csumára... a pio-bol jon az tuti, mert ha kikapcsolom a woofert akkor megszunik)
-
snipr
aktív tag
Láma kérdés... ha rádiot vagy mp3-at hallgatok kéne hogy szoljon a subwoofer? Megjott a pio, tesztelgetem, sajna még csak ez a két lehetséges forrás van, mást nem tudok rákötni... lehet valai gigszer van a sub kimenettel, mert ha bekapcsolom csak marhanagy zaj van semmi más
-
snipr
aktív tag
válasz
Thuglife #6268 üzenetére
Ezt a Denon 1709-et neztem épp, sokallottam, viszont ez amit linkeltel eleg jo akcio ... mellette még talan a Pio vsx-819 játszhat... böngészem a manualt
ps.: hdmi nyűgöm: ha van rajta 3optikai bemenet vegulis az is jo
(tv mindenkeppen foglal egyet, pc szintén, dvd lejatszo(k)nak jol jonne a hdmi hang... bár tudom coaxon is átmegy... fene tudja... ha ezt a nyűgöm leküzdom akkor a yamaha rx-v365 végulis jo lehet)
-
snipr
aktív tag
Nagy nehezen elértem őket... sajnos egyik helyen sincs már
Ugyfest kb beszerezhetetlen kategoria lett... tudnátok ajanlani valamit helyette? RX-V365-ot nem akarok venni, mert szuksegem van arra, hogy HDMI-n leszedje a hangot, a 465 horror árban van... ilyen 70ezer magassága lenne a max amit rászánok (elvárások: 1080p jeltovábbitás (felskálázni nem kell), szedje le a hangot a hdmi-rol és legyen rajta legalabb 2 bemenet, fontos, hogy a subwoofer crossower frekvenciajat tudjam allitani, és egy aproság feketében is lehessen kapni
)
Köszi!
-
snipr
aktív tag
-
snipr
aktív tag
válasz
róbert gida #6252 üzenetére
Két helyen talaltam, ahol még szerepel a webshopban, az egyik AVPlanet, másik valami procinema... irtam mindkét helyre megrendelést (eloszor az AV-nak 2napja, majd mivel nem jeleztek vissza annyit se hogy kapjam be ezert ma irtam a procinemának is... remélem még lesz, semmi kedvem jocskan tobbet fizetni 465-ert, amin ráadasul usb sincs már)
-
snipr
aktív tag
válasz
sirdond #6245 üzenetére
Hallgattam yamahát, denont és pio vsx-et is... denon, yamaha a sorrend minosegben, de árban a yamaha a nyero
... talan a 463 "elég" mégiscsak, viszont azt nezem USB port nagyon nem triviális, hogy van-e rajta (nem tudom mitol fugg, egyelore ugy latom a nemet piacon van, a tobbin nincs :| ) AV-Planetnél lehet még rendelni USB-s verziot, lehet le kéne rá csapni 69ért...
-
snipr
aktív tag
... de ha már ott tartok, akkor inkabb 465... ááá el fogok szállni az árral, pi***ba!
A 2009-es Yamaha AV vevőerősítőkön is „SCENE” gombok segítik a különböző üzemmódok (DVD nézés, CD hallgatás, TV nézés, rádióhallgatás, Játék, stb.) kiválasztását. - Mindegyik kalibrálható a „YPAO” mikrofonos automatikus beállító-rendszerével, valamint a kép és hang szinkronjának megteremtése érdekében képes a hangot késleltetni. A CINEMA DSP surround hangzásprogramok mellett az erősítők a tömörített zeneformátumok hangminőségét is saját algoritmussal javítják. Az új erősítők HDMI csatlakoztatása támogatja a Deep Colour (akár 36 bit), és x.v.Colour színjelek, valamint a 100Hz/120Hz-es képfrissítésű és 1080p/24Hz-es digitális videojelek továbbítását is.
Az RX-V465 öt végfoka 105 W (DIN 4Ω, 1kHz, 0,7% THD ) teljesítményt ad le, 24 bit/192 kHz-es D/A konverterei Burr-Brown gyártmányúak, adaptív dinamikatartomány szabályzás működhet benne, és direkt üzemmódban a hang közvetlenül, a DSP -t kikerülve jut a bemenetről a kimenetre. Opcionális YDS-11-es dokkolón keresztül iPod -ot is kezel, a számok címeit ki is írja az előlapra. Négy HDMI bemenete fogadja a digitális audiojeleket, és a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD , DTS -HD Master Audio és DTS -HD High Resolution Audio HD hangformátumok bitfolyamait dekódolja is az erősítő. forrás: www.hazi-mozi.hu
-
snipr
aktív tag
válasz
Winzsolt #6233 üzenetére
Sziasztok!
Hümm... ez nálam is pont aktuális (igaz sehol az eg vilagon nem talalok rx-v363-at már sajna és egyelore nem tudom helyette mit lenne erdemes ebben az árban, de azert felteszem a kerdest)... ezekszerint ha dvd lejatszot kotok ossze hdmi-n vele, akkor az még édeskevés, és optikai bemebeten is ossze kell oket kötni hogy legyen hang?! (Tv-vel nem biztos, hogy elég, van gyárto ami pl nem ad ki dts-t az optikai kimenetén) ... ha ez igy van, akkor mi a franc ertelme van a hdmi inputnak az erositon? (felismeri hogy dvd-t nezek?! hát megmondom én neki
csak a hangot venné le)
Másik, ha már igy hozzaszoltam... bongésztem a forumot sokat, eleg sok olvasas utan oda jutottam, hogy Yamaha RX-V363 kell(ene) nekem... viszont már nem kapni sajna... ez helyett ilyen 40-45 magasságában mit ajanlotok?! (más is lehet nem csak yamaha, bár ha minden kotel szakad még sporolok max a 463-ra)
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest