- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
robi0604
őstag
válasz
ariati #23334 üzenetére
Én régebben hallottam és nekem nagyon tetszett, részletezőbb volt közép tartományban emlékeim szerint, min az ES.
Anno Denonnal és HK-val hallottam (talán 465-el) és az utóbbival passzolt igazán.
Sajnos nem emlékszem a pontos erősítőtípusokra.A helyedben inkább a studiót venném és később egy komolyabb erősítőt hozzá.
-
Vidala
senior tag
válasz
ariati #20855 üzenetére
Delfiant9 már rávilágított, hogyan kell/érdemes kezelni a dobozokra írt frekvenciameneteket.
A 40KHz-et már biztosan nem hallod, ahogy a 25KHz-et sem valószínű. Az átlag emberi hallásnak 20KHz körül van vége. Van akinek alatta, van akinek esetleg kicsit felette, de nem jellemző. Én erre azt szoktam még mondani, hogy hasonlóan a nagyon mélyekhez, igazából már nem hallod, legfeljebb érzed, de igazából mindegy, hogy így van-e vagy sem, mert nem ettől lesz jobb/rosszabb egy doboz a másiktól.A saját JBL ES dobozaimon felül van szerencsém hallgatni időnként egy barátomnál egy pár Tsi 400-ast is. Röviden összefoglalva a különbséget, mindkettőt már igen jó doboznak tartom, de egyértelműen más a karakterük. Erről írhatok is, de leginkább egy meghallgatással lehetne leginkább összemérned melyik tetszik.
Azért még egy picit részletesebben: a JBL magasai, hogy valóban nagyon szépen csilingel a magas tartományan, ennyiből jó iránymutatónak a felső frekvenciahatára, de ez nem azt jelenti, hogy a Polk lapos lenne. Amiben talán erősebb a JBL, hogy kicsivel jobb a részletezőképessége, illetve feszesebbek a basszusai, dobozhang/dübörgés nem jellemző rá. Bizonyos aspektusból ugyanezeket akár hátrányként is meg lehet élni, mert mondjuk zenénél ez valakinek szokatlan, talán túl steril hangképet mutathat, szemben a Polkkal, aminek kicsit talán analógosabb hangja van (huh mindig érzem a korlátaimat, mikor ilyesmit kéne lírában megfogalmazni).Inább még egy picit megpróbálnám saját tapasztalataimat megfogalmaznom a HD hangformátumokkal kapcsolatban, mert úgy látom sokan emiatt vennének HM rendszert, de nem igazán tudják elképzelni mire is számíthatnak:
Először is, valóban szükséges hozzá egy jobb rendszer, mert itt már nagyon finom részletekről, különbségekről szól a dolog. Ráadásul - ahogy a Hi-fi-nél is - itt is számít a fülek "edzettsége". Egy jó minőségű Dolby Digital, vagy DTS már nagyon jó minőséget biztosít egy ilyen cuccon, szinte össze sem mérhető egy egybeszett képességeivel. Tehát nem olyasmire kell számítani, hogy a HD-n egyszercsak meghallok egy pacsirtát a fa tetejéről, amit eddig nem hallottam. Inkább úgy lehet elképzelni, hogy az egész hangtér/hangkép még finomabb, kisimultabb, teljesebb lesz.
Mindezek előcsalogatásához szükséges minőség kb ezeknél a dobozoknál kezdődik SZVSZ. Amíg egy DD-ben, vagy DTS-ben is bőven marad tartalék, mert a rendszer nem képes azok kihasználására, addig felesleges HD-s erősítőről ábrándozni. Gyengébb hangfalakkal mindhiába (mondjuk gondolok itt arra, mikor még egy Mission Cinema Pack beszerzése kb. 150K-ért sem megy).
Nyilván egy részre nem annyira neked szól, de remélem neked is tudtam segíteni.Valamint B.U.É.K. minden fórumtársnak!!!
-
defiant9
tag
válasz
ariati #20855 üzenetére
Kb. hasonló az ES30-as frekvencia átviteli görbéje felső tartományban, de a 20KHz feletti számoknak nincs különösebb jelentősége, hacsak nincs superman hallásod. (kék az ES250, zöld az ES25, lila az ES20)
Érdemes megnézni az oldalon drágább hangszórók átviteli karakterisztikáját is.
Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest